reklama

Wrzesień 2010...

Nie myj okien kochana. Szkoda czasu i sil. I tak bedzie padac - zapowiadaja ulewy :-) Ja przed tymi deszczami umylam i co? Blocicho znowu i jakies smugi.. Poczekam, az sie na dobre wypogodzi.

Masz rację, może poczekam aż deszcze na chwilę odpuszczą. U nas jakieś pół godziny temu była burza, a teraz znów słońce. Jak w bollywood ;-)

Tosia: przeczytałam wątek kulinarny i zakochałam się w przepisie na placki ziemniaczane inaczej! W następnym tygodniu na pewno je wypróbuje. Uwielbiam placki ziemniaczane i pierogi ruskie - a w tym przepisie jest i jedno i drugie. Ale się zrobiłam głodna!

Dorotka: Trzymaj się! :-(:-(

reklama
Kurcze dorotko a ja myślałam,że ty już limit usterek swojego "inkubatora" wyczerpałaś a tu znowu coś.
Cholercia smutne to, ale na szczęście do końca ciąży każdej z nas bliżej jak dalej i napewno dasz radę zwalczyć ten cukier.
Kochana trzymaj się...tulam mocno...

Dziewczyny jak dlugo po cesarce zostaje sie w szpitalu ????

u nas w 4 dobie jesli wsio oki wypuszczają,jesli nie kolo 1 tyg

Tosia ja już zaczynam budowę barykady:-D:-D:-D:-D:-D
dorotka now łaśnie miałam pisać...daj znać jak tam..po 15wyniki z tego co pamiętam.Jeszcze godzinka.....

chyba bede mogla tylko popatrzec w tym roku na takie lubianki

Olcia witaj po przerwie,gratki coreczki

trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze

spadam bo smutno mi bardzo,odezwe sie pozniej

Kurcze dorotko a ja myślałam,że ty już limit usterek swojego "inkubatora" wyczerpałaś a tu znowu coś.
Cholercia smutne to, ale na szczęście do końca ciąży każdej z nas bliżej jak dalej i napewno dasz radę zwalczyć ten cukier.
Kochana trzymaj się...tulam mocno...

wczoraj sie smialam ze starzeje sie inkubator i ze chyba po jednej ciazy juz z drugą sobie nie radzi,dzis mnie to juz przestalo smieszyc
dzieki za slowa otuchy

Kerna to zdjecie to czysty sadyzm ;) teraz to mi dopiero smaka zrobilas !!!

Masz racje, toż to czysty sadyzm.

Nie myj okien kochana. Szkoda czasu i sil. I tak bedzie padac - zapowiadaja ulewy :-) Ja przed tymi deszczami umylam i co? Blocicho znowu i jakies smugi.. Poczekam, az sie na dobre wypogodzi.

dagna onionek ma racje. U mnie od rana swieciło słoneczko, a teraz chmura jakaś przylazła i leje. Wiec na marne wasz wysiłek bedzie.

Kerna ale Ci zazdroszcze tych truskawek, i w ogóle tego straganiku rodziców. Chociaż zawsze wszystko świeżutkie masz:tak:
Calineczka gratki dla Ciebie

A odnośnie tych kontroli to w szoku jestem. Jakoś nigdy nie słyszałam, żeby któraś ze znajomych takową miała. A ja mam 1 na zwolnieniu, wiec i tak musieliby mnie zastac w domu:eek:
Same pyszności na obiad wcinacie, to ja sie pochwale, że na obiad miałam gołąbki, które uwielbiam:-)

Dorotko w necie znalazłam takie info
na czczo < 95
2 godziny po wypiciu 75 glukozy< 140
wiec jak na moje oko mieścisz się w normie nie?
Przy teście z 75 glukozy liczy się wynik po 2 godzinach nie po jednej
Powyżej 140 kierują do poradni diabetologicznej a poniżej świadczy,że nie ma sie cukrzycy ciążowej
na innej stronce były takie normy :
Normy poziomu cukru
Z obciązeniem 50 g glukozy:
na czczo - 70-115 (lub 60-110 w zależności od przychodni)
po 1 godź. - 140

Z obciążeniem 75 g glukozy
na czczo - 70-115 (60-110)
po 1 godź. - 180
po 2 godź. - 140

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dzieki Pysiu
mam nadzieje ze mnie nie polozą do tego szpitala i ze bardziej liczy sie tak jak napisalas po 2h a ja mam 98 a nie po 1h,ale zobacze w przyszlym tyg co mi powiedza
ojciec na szkoleniu ,tez do niego dodzwonic sie nie moge zeby sie zapytac

no coz zaczynam sama diete
zjadlam po pracy miske zupy pomidorowej,zmierze po 1 h co mi wyjdzie
i zakupilam wase,bo wyczytalam wczoraj wieczorem w necie ze to cukru nie podnosi

Dorotko ale znowu niski masz ten cukie:szok: po 2h tak mało?? Jakie są minimalne nomy?? Ciekawe...mi się wydaje że raczej powinno być ok:eek::eek:

Dorotko ale znowu niski masz ten cukie:szok: po 2h tak mało?? Jakie są minimalne nomy?? Ciekawe...mi się wydaje że raczej powinno być ok:eek::eek:

boziu juz sama nie wiem
wiem ze 98 to generalnie po takim obciazeniu niski wynik
ale te 184 po 1 h

zwariuje normalnie

a norma na kartce 75-121
na czczo tez mam niskie

reklama
Zaraz wpadam na kulinarny bo widzę, że wy tu jakieś cuda gotujecie a mnie ciągle ssie....
dorotka moze nie będzie tak źle, nie znam się ale chcę cie jakoś pocieszyć:tak: trzymam kciuki aby wszystko było ok....
moje dzieci poszły na urodzinki do kolegi, mąż do dentysty pędzi a ja znowu sama...tyle do zrobienia a mi się nie chce...wolę was czytać:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry