reklama

Wrzesień 2010...

reklama
Oliwka dokladnie tak:tak:

Patrze jakie cosik znalazlam wczoraj:

Wejście na stronę wymaga rejestracji

calendrier-1-2.gif

mes-rendez-vous.gif

MAŁAPRALINKA super ten kalendarz na pewno sobie go założe.

TRIXI masz racje niektóre chudną drugie tyją ,ale ja to wogóle jakoś mało tyje w ciąży bo w poprzednich to byłam 6 i 8 kg na plusie.Ciekawe ile w tej ciąży mi przybędzie.

prallinko ja na te kalkulatory wagi nawet nie patrzę bo wolę się nie dołować;-)
Mam nadzieję że w tej ciąży za dużo nie przybiorę albo że chociaż dość szybko mi spadnie:tak:
Teraz szmama twarożek z bułeczką ziarnistą :-) Co prawda o 7 też jadłam ale teraz 2 śniadanko i wytrwam do 16.

A i zauważyłam że spodnie ciasnawe się robią, co prawda mieszczę się jeszcze w dżinsy ale coraz częściej w pracy jak siedzę muszę guzik popuszczać:sorry2:

Witam!

dołączam się do ekipy z mięsowstrętem...
U mnie odwrotnie. Mięso mogłabym jeść ciągle. Przedwczoraj tak mnie ssało na mięso, że musiałam przez śniegi lecieć po kotlety. Upiekłam i na raz dwa zjadłam :-D

Trixi jesli masz termin na 1 marca a teraz jesteś w 10t i 2d czyli tak jakby już w 11stym tygodniu to chyba trochę późno na to badanie? To badanie ma największy sens do 14-stego tygodnia a Ty będziesz wtedy już w 15-stym? Albo?
I to właśnie mnie w lekarzach denerwuje. Albo nic nie mówią albo mówią coś a jak przychodzi do badania to kilka dni zwłoki "nie zaszkodzi" i bądź tu człowieku mądrym :dry:

Acha i jakbyś miała jakieś info o Mutterschutz to ja również chętnie poczytam :tak:

Saraa ja też brałam progesteron i prawie nie mogłam się ruszać. Tak mnie mdliło i byłam słaba. Ale po wizycie Ginka powiedziała, że mogę odstawić. Całe szczęście :happy2:

A jeśli chodzi o Minijob to wiem co nieco o Mutterschafstgeld (1) i Elterngeld (2).

Ad. (1) też Minijobberzy dostają MG ale zalezy to od formy ubezpieczenia. Jesli oprócz mini-pracy jesteś ubezpieczona rodzinnie to otrzymasz jednorazowo kwotę 210 EUR jako MG.
Jesli jednak masz mini-pracę i jesteś ubezpieczona w Kasie bez prawa do chorobowego (np. Studenci) to nalezy Ci się 13 Eur za każdy dzień MG od kasy.

Ad. (2) też zależy od tego czy postanowisz zostać w domu czy nadal wykonywać Minijob.
Jesli zostaniesz w domu to dostaniesz co miesiąc kwotę obliczaną według wzoru:
Za każde 20 Euro które brakuje Ci do 1000 Euro dostaje się 1 punkt procentowy więcej EG. Przykładowo przy zarobku dokładnie 400 Euro na miesiąc EG wychodzi 388 Euro.
Jesli natomiast dalej będziesz wykonywać Minijob to dostaniesz 300 Euro Elternegeld miesięcznie.

Źródło: Gazeta "Elterngeld" ze stycznia 2010.

reklama
Witam się dziś trochę później, zagoniony poranek w pracy :no: Dopiero zajadam śniadania, sałatkę z pomidora i ogórka kiszonego, coś pożywnego dla kruszynki. Samopoczucie ok, tylko mnie kaszel zaczyna męczyc :-( miłego dnia

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry