Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

Asiek nie w gorzowie, w małym miescie powiatowym , nie chce pisac konkretnie miejscowowsci zeby nie rozpetywac burzy...
Ale jak tak ma wygladac opieka po cesarce to ja juz dziekuje to mój pierwszy i ostatni poród.
Ja miałam straszny ból głowy po cc po tym znieczuleniu i nie kazano mi wstawac z łózka tylko do małego ewentualnie, a na rane pooperacyjna kazano mi wstawac zeby szybko dojsc do sprawnosci...i weź tu nie zwariuj! Ryczałam pokryjomu z niemocy i bólu...do tego ból brodawek i kregosłupa...wszystko sie skumulowało...jak sie zaliłam pielegniarkom czy połoznym to słyszałam ze tak musi byc i to normalne. A do małego musiałam wstawac czy to w nocy czy wdzien, tylko w dzien to ja miałam chociaz pomoc mojego...Powiem wam jeszcze ze nasze uczucia ..moje i mojego T sie pogłebiły...i mam nadzieje ze nie zapesze mówiac o tym głosno, ale jestem taka szczesliwa ze mi sie trafił taki facet..był ze mna cały tydz. odkad trafiłam do szpitala. We wszystkim mi pomagał wszystko załatwiał...echh
Sara`dzięki:-). Ja też teraz tylko pampersów używam już bo są długie i nie zbyt szerokie, Ania nie mogła ich nosić bo były za długie dla niej i miała uczelenie a dla Kamilka są w sam raz.Moja kasa chorych refunduje mi wszystkie szczepionki. Ale gdyby nie refundowala to za rota musialabym zaplacic 250€
A co do zlanych pieluszek to mi sie juz nie zdaza. Przed zapieciem pampersa Peniska zawsze ustawiac prosto w dol bo na dole pampersy sa najbardziej chlonne. i przed zalozeniem pampka wszystkie czesci rozprostowac szczegolnie gumeczki otaczajace nozki. Pampersa zapiac dosyc ciasno ( pomiedzy cialko a pampka ma wejsc tylko jeden palec) bo on i tak sie rozciagnie . Tak mi kazala polozna i to dziala. Aha i ja uzywam Pampers a nie innej firmy
Ale to jest dobra waga. Sprobuj wieczorem dac jej zawsze butle kup mleko dla dzieci ulewajacych. A laktacja sie nie martw jedna butla jej nie zaszkodzi tylko obiecaj sobie ze dasz ja tylko raz dziennie. Ja tez dokarmiam wieczorem butla zawsze ok 40 ml. Swojego starszego tez dokarmialam i dotrwalismy tak do 9 m-cy
No nareszcie mozesz sie w pelni cieszyc Juleczka. A ja do pupy uzywam mojego mleczka i tez calkiem dobrze dziala.
Magdah bidulko zostalas sama na polu bitwy. Zycze ci , zeby bylo na Dorotke.
My ju dzisiaj po usg bioderek. Strasznie to bylo skomplikowane, doktorek sie tam namierzyl , a Maxiu darl sie w nieboglosy i zasikal mu caly sprzecior haha.
Na szczescie bioderka sa super.
WitamU mnie ok..noc mialam nieprzespana od 3 bo moje dziecie nie chcialo spac;/ dzisiaj bylismy na spacerku i wlasnie spi..
Anitas ja juz powoli dostaje na glowe bo moj maly ciagle sie obsikuje..ciasno zapinam pampka, siusiaka kieruje na dol a on i tak mokry po pachy..szalu mozna dostac z tym przebieraniem;/
Karolina moj maly zjada 60ml co 2 lub 3 godziny i tez martwie sie czy za malo nie przybral.
Beniaminka cudnie ze wszystko tak sie ulozylo:* co do linomagu to wlasnie dzisiaj kupilam ten zielony bo sudokrem normalnie wysuszyl malemu skore a w pachwinkach az skora jemu schodzi;/
asiek ciesze sie ze z corcia ok i zabieg na oczka nie konieczny:*
Gratuluje![]()
Jestem mamusia lipcowa i prosze Was o głosiki na moja córcie. Oddajcie je raz dziennie przez caly pazdziernik- nie trzeba sie logowac.:-)asiek jak była u Antosia pediatra to kazała absolutnie nie jesc sliwek. Wiec z owocow podobnie jak Gaja i Małgos jem jablka i banany.
Duzo zdrowka dla Lenki i Ciebie.
Przyszła_mamo ja bym nie jadła zupy pieczarkowej, w koncu to jakis grzyb.
Magi wspołczuje przezyc w szpitalu. Ale najwazniejsze, ze wsio dobrze, i juz mozecie sie cieszyc soba w domciu. I dobrze ze mamy takich facetow, a nie innych. Moj maz tez wiele mi pomogł, za co jestem mu ogromnie wdzieczna.
Ja tez po cc, boli głowy na szczescie nie miałam. Pocieli mnie w niedziele rano, a małego dostałam we wtorek rano. Wiec w miare wypoczełam. Chociaz przy wstawaniu w poniedziałek wszystko bolało jak cholera.
Karolina zycze szybkiego wyleczenia tych krosteczek.
Tosia jak to, to maz nie mogł Cie odwiedzac? Mi małego pokazali po wyjeciu z brzucha, chociaz o przytuleniu nie było mowy. Z reszta byłam taka padnieta po parciu ze zaraz jak zobaczyłam małego to zasnełam. Obudziłam sie jak mnie przekładali na inne łozko. A małego zawiezli na oddział, i maz tam juz mogł go ogladac.
Onionek to nie pozwol jej zagladac do wozka. Widziała juz go i powinno jej
wystarczyc.
Trzymam kciuki za malenstwo Dagny. Oby wyniki były w normie, i by mogły jak najszybciej wrocic do domku.