Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

później już nieco gorzej, ale to i tak świetnie jak na nas ;-) wczoraj po południu mała podjęła próby raczkowania- podciąga ładnie kolanka pod siebie i próbuje złapać równowagę, wiadomo, że jeszcze jej to nie wychodzi, ale teraz to już pewnie szybko pójdzie :-) i ślicznie je już obiadek i deserek. W sklepie ekologicznym kupiliśmy w piątek dynie i ziemniaczki, bo to ulubione danie Ninki póki co i mam zapas 8 dużych porcji więc pewnie 2 tyg na tym pojedziemy
a jak jej się znudzi to zrobimy przerwę na coś innego.

ja o niczym takim nie słyszałam. Aż sama sprawdzę czy ma taki dołeczek;Hejka!
Byłam wczoraj u neurologa z Maxem i ... jestem w lekkim szoku.
Lekarz oglądał go i oglądał, mruczał, że się świetnie rozwinął i tak dalej. Nagle zagląda mu między pośladki i widzi dołeczek... (Steißbeingrübchen po niemiecku, nie wiem jak po polsku) i mówi, że z powodu tego dołeczka Max musi mieć sonografię głowy??? Myślałam, że lekarz robi sobie ze mnie wielkie jajo!
Tutaj fotka z jednej stronki o jaki dołeczek chodzi: P�diatrie in Bildern - Kinderkrankheiten im Bild :: ::
Poczytałam trochę i ma to związek z pozostałościami po życiu płodowym. U niektórych dzieci ten dołeczek jest nawet otwarty. Tam gdzieś idzie rdzeń kręgowy i może mieć w tej dziurce ujście.
Nadal nie za bardzo to rozumiem ale lekarz powiedział, że zawsze jak takie coś zauważą u dzieci od razu je wysyłają na prześwietlenie.
Czasami cała sprawa kończy się jakąś operacją![]()
??? Wiecie coś o tym bo w necie niewiele a ja nie wiem jak to po polsku jest...???
, podejrzewam że jak bym poszła z tym do lekarza to by to zlekceważył.
, nasikała na łóżeczko i 2 razy mi na łóżko. Co ją przełożyłam to obsikiwała nowe miejsce
, no i przebieranie w suche ciuchy przy wielkim krzyku. Ale z rana miała trochę litości i jak się obudziła to cicho bawiła się suwakiem od poduszki i dała mi pospać do 10.30 tak że nie jest źle;-). Pogoda znowu super, zaraz wcinam obiad i spadam na spacer.