reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

wrzesień 2012 ;)

WITAM:)

Ja ogólnie mam dość nie spałam praktycznie w ogóle w nocy :(

Najpierw Alanek a jak zasnał to Marcelek a jak zasnał to Domiś woła ze go ucho boli ja patrzę na to ucho i masakra ma zapalenie pierwszy raz w zyciu :((ja sie wykończę :( nie chcę mi sie nic!

M przyjedzie to do lekarza i pewnie antybiotyk...

Zdrówka i dizękuje dla nas za zdrówko!Ja poprosze jeszcze o siły dla mnie ech...

reklama
Witam :-)
Patrysia zdrowka dla chłopakow i siłłll :tak:

Future zdrowka dla Hesi i siły dla ciebie:tak:

Awersja ja to mam mega dylemat z tym krzesełkiem:sorry2::-p jak moi byli mali to hitem było takie krzesełko jak Tygrysek pokazuje i było naprawde funkcjonalne i potem super był ten stoliczek z krzesełkiem długo z niego korzystali ale fakt on nie miał regulowanego oparcia ,teraz jest taki wybor ze oczoplasu mozna dostac i zawału na widok cen;-) niektorych przedział od 100-600zł ja chciała bym aby miało to krzesełko regulacje oparcia (choc nie wiem czy to konieczne) na pewno regulacje tacki czyli aby mozna blizej lub dalej przysunac łatwos w utrzymaniu w czystosci i aby krzesełko mozna było zmienic w stolik z krzesełkiem i dla mnie jest wazna tez cena mam nadzieje zmiescic sie w ok 250zl ale czy to mi sie uda :cool2:

Dziewczyny a podajecie jeszcze dzieciaczkom wit. K+D, bo to niby tylko do końca 3 miesiąca. A mi się wydaje, że Starszakowi dłużej podawałam.
ja K nie podawalam prawie wcale, bo ja sie podaje tylko jak dziecko jest na samym cycu i to do ukonczenia 3mż. wit D do roku, a potem mozna zmienic na tran, jak np ja zrobilam Tomciowi.

w tym krzeselku co podala tygrysek mnie wnerwialo, ze jak sie zamieni na stolik, to nie ma gladkiej powierzchni, tylko wkolo sa te brzegi i wszystko pod nie wpada, dostawalam nerwa jak mialam stamtad okruszynki wyczyscic... nigdy wiecej takiego wynalazku ;-) teraz kupilam stolik z ikei, maly drewniany kwadratowy i do niego 2 stoleczki mamuta.
a dla Macka mam cos takiego na poczatek:
ANTILOP Krzesełko z zabezpieczeniem - czerwony - IKEA

Dziewczyny a podajecie jeszcze dzieciaczkom wit. K+D, bo to niby tylko do końca 3 miesiąca. A mi się wydaje, że Starszakowi dłużej podawałam.

ja teraz tylko wit D. a wit K+D ja pioretylko miesiac dawalam.

co do prania to ja piore w vizir

u mnie chyba swiat nie bedzie normalnych,. B poklocony ostro. oboje sa uparci wiec sie nie pogodza a ja sie wole nie wtracaca

Merlin - zwykle tylko czytam, ale teraz coś napisze:) Nie martw się:) Nie usadzaj dziecka:) On się rozwija w swoim tempie i w swój sposób. Tak myślę. Mój starszy syn ma 7 lat, a maluch 3 miesiące. Pamiętam z dzieciństwa starszaka, że czytałam BB i zamartwiałam się, że dziecko nie robi tego, lub owego, a inne dzieci robią. Żeby miał możliwość rozwijać się ruchowo kładłam go prawie cały czas na podłodze - dywan, mata lub koc, zabawki dookoła. Nic specjalnie nie ćwiczyłam, bo takich zaleceń nie dostawałam. Jak przyszła kiedyś lekarka na wizytę domową to zapytała co to takiego na tej podłodze, a ja odpowiedziałam, ze mały tam leży prawie cały dzień - stwierdziła, że to super pomysł. Nauczył się sam tego, czego trzeba. Dodam, że jak skończył rok to jeszcze nie chodził i moja dobra ciocia strasznie chciała, żeby podczas pobytu krótkiego u niej się nauczył. Cuda próbowała z nim robić i oczywiście nic z tego. Wróciliśmy do domu, minął miesiąc i sam poszedł - po prostu przyszedł na niego czas. Pamiętam też jak synek koleżanki, o pół roku młodszy od mojego nie chodził jeszcze i po imprezie, kiedy był jedynym czworakującym dzieckiem, a wszyscy koledzy na dwóch nogach, następnego dnia sam spróbował - chyba pozazdrościł, a może raczej zaobserwował, że istoty jego gabarytów mogą przemieszczać się inaczej i wypróbował ten sposób.
Ja się strasznie przejmowałam przy pierwszym synku, teraz przy drugim już wiem, że ani on, ani ja nie będziemy doskonali - zdarzy się coś zrobić dobrze, zdarzy się trochę popsuć, przegapić itp. Tak już jest. Najważniejsze się nie martwić, bo to źle wpływa na cerę, zdrowie i na maluszka. Pozdrawiam:)

chciałabym Was spytać co wiecie o przepuklinie pachwinowej?? można ją pomylić z kolką?? jak rozpoznać? jak z tym opuchnietym peniskiem bylam u lekarza to mowil ze ma chyba i mam skierowanie do chirurga na 9 stycznia.

a ja siedze z kawa i mysle isc na spacer czy nie:-ppogoda taka sobie ale młoda lepiej spi jak sie porzadnie wywietrzy:-p;-)ale ja mam lenia dzis niech ktos mnie w dupke kopnie :-p;-):-D to moze sie rusze:cool2:

reklama
Hesia wymiotowała całą noc. jestem zombieee...dlaczego dzieci wymioptują w nocy wrrrrrrrrrr

Zdrowka dla malutkiej

powiem Wam, ze ja mam fajne krzesełko po Oliwce bo używa go do dziś, szlo przekształcić je po skończeniu wieku maluszkowego w krzesełko i stoliczek
o takie
KRZESEŁKO POLA SOSNA IDEALNY PREZENT ŚWIĄTECZNY! (2866625232) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

dobranoc pchly na noc karaluchy pod poduchy
Ja mialam takie krzeselko dla pierwszego syna , pewnie gdzies stoi w piwnicy w pl. teraz od znajomych juz dostalismy 2 :tak:inne krzeselka ale zadne tekie ze stolikiem .Zastanawiam sie nawet komu upchnac jedno bo przeciez mi 2 nie potrzeba.
Witamine K mala dostala jakos po porodzie w stope jednorazowo, wit d kazali nie dawac ale krzywica w Anglii jest popularna wiec podaje na wlasna reke do roku bedzie brala , potem tran:eek:

Do góry