reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Edit a K.Figura ma coreczki Koko i Kaszmir, chyba ze sie cos ostatnio zmienilo ;D
a podobno imie dziecka mozna zmienic do pol roku ;D

reklama
hihihi Ineczka okresowo, to miałam na myśli @ ;D
w niedziele ide na usg do mojego gina, to mu o wszystkim opowiem

Edit usg jak pisałam w niedziele
więc porównamy sobie ;)
Nie mam pojęcia jak ma na imie córka K. Figury
A co do zdrobnień, to wolę bez.
Można wypowiadać to imię bez "s" ale nie na zasadzie zdrobnienie tylko tak po prostu :)
Słyszałam jak mój mąż bąkał cos pod nosem Pariska ::) ;D

Edit fajnie, że sie odezwałaś i jeszcze fajniej że dobrze się czujesz. Dziękuję za życzenia :) :)

Ja dzisiaj kiepska jestem. Brzuch mnie boli bez przerwy. Jak się postawił tak stoi i nic nie pomaga. Nawet leżenie a do tego duszno mi aż do osłabienia... chyba ta pogoda

W piątek mamy zamiar wyjechać nad rzekę tam gdzie byliśmy 2 tygodnie temu. Mam nadzieję ze do tego czasu nic się nie wydarzy.... bardzo chciałabym pojechać :(

Edit! Jak fajnie że się odezwałaś! Przemawiaj do Majuni żeby się jeszcze nie pchała na świat ;) Chociaż już na pewno dałaby sobie świetnie radę :) Trzyamam kciuki żebyś ponosiła ją w brzuszku jeszcze chociaż ze 3 tygodnie...
A tak w ogóle tak teraz sobie przypomniałam, że jak byłam w szpitalu to lekarze mówili że jak dzidziuś się rodzi za wcześnie to bezpieczniej jest żeby się urodził w 7 miesiącu niż w 8 ale zupełnie nie wiem czemu
:( Może któraś z Was wie dlaczego?

Ines - dziękuję :)
Ja pytałam mojego lekarza, powiedział, że to nie jest prawda, był też jakiś program w TVN Style i tam też lekarz mówił że każdy tydzień w brzuszku jest na wagę złota, i że mitem jets właśnie to twierdzenie o 7 msc. I mówił jeszcze że dziewczynki mają większą szansę na przeżycie ponieważ jakieś hormony kobiece wspomagają rozwój płuc, przyspieszają, szybciej dojrzałe są płucka dziewczynek niż chłopców. Tylko tyle wiem na ten temat :(
Ale ten mit na pewno miał coś wspólnego z płucami... ale niestety nie wiem o co chodziło dokładnie.

właśnie o płócka chodzi. Rozwijają się w 8 m-cu. I lepiej jeśli dziecko urodzi sie w 7 m-cu kiedy są niedojrzałe i dojrzewają w warunkach kontrolowanych przez lekarzy niż w 8 m-cu kidey są w trakcie rozwoju

ja melduje ze u mnie juz wszystko w jak najlepszym pozadeczku

we wtorek po wizycie u lekarza ogólnego trafiłam do szpitala z podejrzeniami odwodnienia
tam zbadał mnie doktor [przystojny] internista i powiedzial ze on nie widzi zadnych objawów odwodnienia tylko zwyczajne zatrucie
zostawił mnie na obserwacji podłaczyli mnie do kroplówki i tak przelezalam w szpitalu cała noc wyszłam dzisiiaj przed południem czuje sie dobrze cały czas był przymnie Czarek wiec niebyłio mi smutno

reklama
Gabi fajnie, że jużjesteś w domciu i że wszystko ok. Lepiej że poszłaś do szpitala niż miałabyś męczyć sie dalej. Doszłaś do tego czym się strułaś??? A swoją drogą to masz bardzo wrażliwy żołądek, bo już miewałaś takie sensacje żołądkowe

Do góry