reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Witam wieczorkiem.
jaa tylko na sekundke,bo Anatol wzywa.
Z jutrzejszych zakupow nici:-(
Dzis ponownie bylismy z Antkiem u lekarza bo wczorajsza noc byla okupiona lzami i wysoka goraczka.
Okazalo sie,ze ten antybiotyk ktory wybral to o dupe rozbic:wściekła/y: Byl 2 razy za slaby:eek: i zapalenie znowu wrocilo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dzis bylismy u innego doca i ten okazal sie sensowny.
Jak tylko zajzal w ucho juz wiedzial co nie tak.
Dostalismy Augmentin Duo.Mysle,ze bedzie lepiej.
Choc wiem,ze dzisiejsza nocka tez bedzie bezsenna.
Moje dziecko niechce wogole spac.Wlasnie szaleje w lozeczku.Pewnie jak tylko usnie to go boli ucho:-(
Ehhh...szkoda gadac:dry:

reklama
Anineczko, Aniulko trzymajcie się dzielnie mausie chorusków. Doskonale wiem co czujecie.
Anineczko, czyli co ? Tunia miała rację, na uszy trzeba z kobyły strzelać. Moje dzieci też już po prawie skończonej terapii, a poprawa średnia, a właściewie u Majki znikoma, u Kzysia lepiej, ale Krzyś miał zminiony antybiotyk.

Pewnie i u nas skończy się trzecim już u Majki antybiotykiem w miesiącu...
Na babk zdecydowaliśmy o zakupie inhalatora pneumatycznego. Ponoć działą cuda na często chorujące dzieci. Anineczko, może i Wy sobie takowy sprawcie ? Jak się skutecznie zaleczy pierwszy katar, to ryzyko powikłań, np. zap. oskrzeli czy uszka znikome.
Czytałam i słyszałam wiele dobrego o tym sprzęcie. Przy zwykłym katarku wystarczy inhalacja solą fizljologiczną.
Do inhalatorów dołączone są z reguły 3 rodzaje maseczek - dla niemowląt dzieci i dorosłych,więc i sobie porobię inhalacje na te moje zatoki, może cudu uświadczę ?

Wiecie może coś na temat inhalatorów ? Jakieś polecane firmy, jakieś parametry na któe trzeba zwróćić uwagę ? Ceny są obłędne, ale warto myślę, bo co miesiąc więcej wydaję na leki....

POza tym weekend mija bosko. Żadnej kłótni jak dotąd, cudowny wieczór z Piotrkiem. Nawet typowo USAndzka komedia o której pisała Martusia rozbawiła nas do łez. Świetnie się bawiliśmy, i bez żadnych procentó czuliśmy sięlekko wstaiweni :dry: :cool2: :tak: :-D

Dziś jedziemy do centrum meblowego poszperać za biurkiem dla MAjki, dziewczyna ma ciągoty do rysowania i pisania, ale przy Krzyisu ciężko jej znaleźć miesjce do rozwijania zainteresowań. Krzyś plus mazak w łapce równa się grafitti wszędzie :ninja2: ;-)

Miłej niedzieli Kochaniutkie.
Dzisiaj finał Tańców...ale z tą parą w finale jakoś mnie nie ciągnie....zawiedziona jestem ;-)

Hej:-)

Ja tez na chwilke, bo zaraz ide spelnic obywatelski obowiazek:tak:
Maja bez zmian, caly czas przeziebiona, a dzis w nocy byla bardzo rozpalona, kiedy to sie w koncu skonczy:wściekła/y: :-( Tez mam malo czasu bo albo praca albo moja corka, ktora rzadko zajmuje sie czyms sama:baffled: Bardzo ladnie bawi sie za to z dziecmi i stwierdzilam ze bede chyba odbierac z 2 razy w tygodniu coreczki mojej siostry, zeby razem z Majka sie pobawily:tak: Wtedy naprawde mam wolne, a im sie razem bardzo podoba. Ja za niedlugo bede wygladac jak zombie, bo bardzo malo spie, a o nauce samodzielnego spania (po raz kolejny) moge zapomniec dopoki Majka nie wydobrzeje:sick: :eek: :baffled:

Wszystkiego dobrego dla chorowitkow i duzo zdrowka:-)

Witam i ja.
Zeby spelnic obywatelski obowiazek musialabym 220km jechac do ambasady....nie kceee mi sieeeeeee:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

U Antka noc o dziwo superowa!!
Marudzil do 1 w nocy,ale nam to nie przeszkadzalo bo popijalismy pifko,gadalismy i robilam zakupy w necie.
Przerzucilam sie z bloga na scrapbooking:tak::-D i zakupywalam materialy:eek:
Antek obudzil sie raz kolo 5 ale dostal flaszke,smoka i spal do 8:00. Potem pobawil sie troszeczke i usnal jeszcze z nami do 11:00:szok:
Tak wiec super. I teraz tez wlasnie odwala drzemke.
Ja posprzatalam,pranie sie pierze,maz pojechal po speca od komputera.
Pogoda typowo jesienna.Szaro buro i ponuro:-p

Joanko to jest swietny pomysl.Tylko musze cos takiego znalezc:baffled:
A no Tunia nasz ekspert miala racje. Dostal konska dawke,dopiero 2 razy dostal antybiotyk a juz widze poprawe.
Ma zawiesine 400/57mg.

Ide cos wsune bo burczy w brzuchu:baffled:
Milej niedzieli:tak:;-)

Czesc

Cora wczoraj spala, a ja jak wam pisalam czekalam na film. Zaczelam go ogladac i usmialam sie jak nigdy :-) Bardzo mi sie podobal (juz kiedys go ogladalam ale dawno) ale nie widzialam konca. BNo oczywiscie moje dziecko wstalo. Codziennie od nie pamietam jak dawna jak usnie o 20 to spi do 2 bez wytchnienia. A wczoraj od 20 do 24 budzila sie 3 razy :szok: Oczywiscie dlatego bo mama chciala bejzec film :-p I powiem wam jeszcze ze beznadziejne i dlugie reklamy przespala, a wstawala w trakcie filmu :wściekła/y: No coz tak to juz jest :-p
Spalysmy do 7.30 a o 11 znow poszlysmy w kimonko do 13.30 ;-) Wstalam wyspana, pije teraz 2 kawe, jestesmy po obiadku, pogoda do bani i mnie znow chce sie spac :-(

Anineczko biedny Antos. Duzo droweczka dla niego. :tak:

Joanko ciesze sie, ze wieczor sie udal i ze dobrze bawiliscie sie przy filmie :-)

Udanych zakupow zycze. Wiadomo, ze przy biurku jest najwygodniej i Majcia niech rozwija swoje tallenty :tak:

Co do inhalatorow to slyszalam same plusy. Podejzewam, ze dobrze by bylo jakbyscie taki mieli skoro wasze dzieci czesto choruja. Ale niestety nie doradze bo sie nie znam. Ja mam jeden po dziadku (mial astme i byl mu niezbedny) i sa jak mowisz rozne koncowki. My jeszcze nie uzywalismy bo nie bylo takiej potrzeby. Ale wiem, ze ten co ja mam byl bardzo drogi okolo 2 tys kosztowal. Tata mi mowil, ze jakbys poszla do lekarza od astmy pulmonolog czy jakos tak i powiedziala, ze potrzebny ci infalator dla dzieci to prawdopodobnie moglabys miec taki za darmo albo za bardzo niska cene. Tak podpowiedziala tacie znajoma lekarka i ten nasz byl kupiony za polowe tej ceny. Wiec warto sprobowac. Nic ci niezaszkodzi.

Buziaki dla Krzysia i Majci :*:*:*:*:*:* i duzo zdroweczka im zycze :tak:

Misiako trzymaj sie dzielnie i spij wtedy kiedy corcia, to moze wreszcie sie wyspisz. Ja tak ostatnio robie i nawet dziala wysypiam sie :-)
Biedna Majeczka oby chorobsko szybko od niej poszlo.

Milej niedzieli

Dzień dobry.

Wczoraj mieliśmy fajny wieczorek. Zrobiliśmy kolacyjkę, zaprosiliśmy znajomych i sobie siedzieliśmy przy winku, jedzonku i drineczkach. Było bardzo miło, tym bardziej, że Maciuś był na noc u dzidków i nie musieliśmy zachowywać absolutnej ciszy. Maciek zniósł tę noc bardzo dzielnie, onył się bez cyca, a ja spałam dziś do 11.
Teraz siedzę u rodziców, pijemy kawkę, dziecię smacznie śpi a ja czytam co u Was... no i straszne wieści o naszych wrześniowych skarbach...

Anineczko biedny Antoś, no co za konowały z tych lekarzy...Życzę mu szybkiego powrotu do zdrówka. Biedny maleńki.
A jeśli chodzi o scrapooking to ostatnio też mi się spodobało. A gdzie zakupiłaś materiały? Może ja też bym się tym zajęła.... Pochwalisz się swoimi dziełami?

Aniulka i Twoje bąble chore?? Na szczęście antybiotyk działa, a to najważniejsze. Buziaki dla Łukaszka i Kuby.

Misiako jaka Ty obowiązkowa obywatelka jesteś. Ja się nie wybieram na wybory. I tak nie ma znaczenia kto rządzi, zawsze będzie tak samo. Majeczce tak jak innym chorym dzieciaczkom zycze duuużo zdrówka...

Joanko gratuluję boskiego weekendo z małżem:-)

Witajcie Kochane

Jestem na sekundkę...niestety nie mam czasu ani siły siadać przy kompie...w tygodniu chodzę spać z Julką bo te poranne wstawania mnie wykańcza:zawstydzona/y:, a w weekendy staram się jak najwięcej czasu Małej poświęcić...więc niestety przy kompie jestem tylko od święta :-:)zawstydzona/y:

Staram się czasami coś przeczytać jak Maluszki Wasze i co tam u Was...ale na pisanie zawsze sił mi braknie :-(

Widzę że kilka wrześniaczków choruje...dużo zdrówka dla Was Maleństwa Moje!!! Proszę nie poddawać się więcej żadnym wirusom i bakteriom!!!

Napiszę Wam tylko jeszcze jedno zdanie: od 02 stycznia 2007 r. mój maż jedzie do UK...i zaczyna pracę...więc udało się!!!! :-):-):-):-):-)Zaczynamy nowe życie:tak::tak::tak::tak:... my dojedziemy do Niego dopiero jak skończy okres próbny (niestety to aż 3 miesiące :-:)-:)-:)-:)-() ale damy rade i zacznie się nasz Raj!!!!!!!!!!

Pozdrawiam Was Wszystkie i całuje Wszystkie Dzieciaczki!!!

Mimo że mnie tu z Wami nie ma to myślę o Was baardzo często!!!! i tęsknie za Wami :-:)-(...
Poczytam teraz co u Was i może uda mi się jeszcze coś napisać ;-)

Wow Luleczko :-)
Serdeczne gratulacje dla meza!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I dla Ciebie tez!!
Zycze wytrwalosci zeby te 3 miesiace szybko zlecialy.

Edzia znalazlam irlandzki sklep internetowy i tam dokonalam zakupow.A czesc kupilam w ksiegarni.Ale w Polsce ponoc w Empiku mozna cos kupic i na stronkach internetowych.
Jeszcze sporo sprzetu musze dokupic,bo co sie okazuje,ze im wiecej czytam o tym to tym wiecej sprzetu trzeba:szok:

Aha no i z kompa nie udalo sie nic uratowac :(
Wsio poszlo do kosza!
Ehhh

Anineczko już znalazłam co nieco w internecie na ten temat i parę internetowych sklepów polskich...

My zostaliśmy dziś u rodziców na noc, obejrzeliśmy Skok przez płot, Maćkowi się podobało.

reklama
Do góry