reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wrześniowe chustonoszenie

no ja dla tego ułatwienia życia kupiłam właśnie przed momentem nową Nati Lirio :tak::tak::-D z linka od kachasek /dziękuję raz jeszcze :-), dzwoniłam do nich i pytałam jak radziłaś/ z wysyłką zapłaciłam 161,01 zł. Faktycznie, okazje cenowe w Natibaby są super.

przed weekendem powinnam ją mieć już w domu, mam nadzieję ze Alutek da się zamotać bo od 2 dni bez przerwy chce być na rekach noszony a ja przez to nic nie mogę zrobić. Jak go nie wezmę na ręce to miałczy jak kotek malutki co go czasami mama kotka gdzieś zostawi - dosłownie, identycznie Alutkowi to wychodzi :-D no i przestał spać w dzień, teraz śpi po 30 minut :cool2:

Ostatnia edycja:
reklama
asiu, kołyski i kangurka jeśli chodzi o te z przodu. tu próbowałam kangurka z 4m szmaty (co do której pewności nie mam, czy to chusta czy zwykły kawał szmaty - upolowane w lumpeksie:-D) i przy moim wzroście 156 i rozmiarze jakieś 42 (w brzuchu 44) wyszło mniej więcej tak. Wiązałam żeby sprawdzić, czy z krótszej też coś zrobię

klementyna, kurtka fajna i chyba najtańsza na rynku w tej chwili, ale i tak cena mnie trochę przeraża

Załączniki

• DSCN8550.jpg
    DSCN8550.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 74
Ostatnia edycja:
didek, jak to mówią jest mercedesem wśród chust, ale tu np masz nowe szóstki Pawie 2007, indio czerwono-czarne, agate, marigold, gekony fioletowe, jack, nino tiefblau z tą dziewczyną od lisy umów się na przymiarkę;-)

Wow dziewczyny super wątek:-)
Ja dostałam od sąsiadka bardzo dziwną chuste, nawet można to nsidełkiem nazwać i za chiny nie wiem jak w nią włożyć małą tak żeby leżała. Są to takie dwa pasy regulowane suwakami i zakłada sie je na krzyż, starsze dziecko spokojnie może w tym siedzieć ale dla malucha wydaje mi się niezbyt wygodne. Kochasek jako najbardziej obcykana w tych sprawach wiesz może jak się taką chuste nosi, bo nigdzie nie moge znalezc do niej instrukcji?
A i jeszcze dziewczyny mam pytanie, myslicie, że mogła bym w chuście jezdzić autobusem po małą do przedszkola, czy to niebezpieczne dla dziecka? Nie zmarnie w tym, bo zwykle pół godz czekamy na autobus?
Było by mi łatwiej bo muszę ja z wózka wyciagać i schodzić na dół do szatni, potem na ławkę kładę żeby pomóc Ewie się ubrać a tak miała bym ręce wolne.
http://more4kids.pl/produkt,womar-chusta-be-close-n17-zaffiro-kolor-5,101415.html?kat=296
Znalazłam taką za rozsądną cene.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
sińka widziałam gdzieś w sieci ten wynalazek, ale powiem szczerze, że nie mam pojęcia jak w to dziecko małe wkładać, a nie da rady jak w pouchu tylko że w jednej części?
autobusem spokojnie możesz jechać (ja jechałam), na przystanku nie zmarznie, jak odpowiednio ubierzesz (też nie za grubo, bo chusta i mama też grzeją), tylko w autobusie musisz się porozpinać troszkę, bo wiadomo, że w autobusie cieplej i żeby ci się mała nie przegrzała
jak czytałam, womar ponoć ujdzie (ale ten w kwiatki lepszy) tylko z tego co dziewczyny pisały to niesamowicie śmierdzi na początku i jest sztywny, na all jest nówka za 80zł, zastanawiałam się nad nią bo mi się te kwiaty i kolor podobają http://allegro.pl/nowa-chusta-womar-najnizsza-cena-sprawdz-i1885753535.html

Ostatnia edycja:
sińka widziałam gdzieś w sieci ten wynalazek, ale powiem szczerze, że nie mam pojęcia jak w to dziecko małe wkładać, a nie da rady jak w pouchu tylko że w jednej części?
autobusem spokojnie możesz jechać (ja jechałam), na przystanku nie zmarznie, jak odpowiednio ubierzesz, tylko w autobusie musisz się porozpinać troszkę, bo wiadomo, że w autobusie cieplej i żeby ci się mała nie przegrzała

Wiesz co, no niebardzo tak można bo te pasy są zbyt wąskie, jak sie to skrzyżuje to jak w nosidło isę wkłąda ale to raczej dla dziecko które już ma sztywną pozycje pionową. Istny badziew.
Dziekuje kochana, w takim razie musze sie rozejrzec za taką wiazana:-) jak patrze na Twoje fotki to az chce sie leciec id razu do sklepu,to swietny wynalazek a juz szczegolnie jak ma sie wiecej dzieci w domu, no i te prace domowe jak sobie ulatwic mozna:-)

reklama
Do góry