Myszawa
Fanka BB :)
O spaghetti już wieszPrawie wszystko byle bez strączkowych kukurydzy i papryki. Myśle czy spagetti mogę zamrozić bo nigdy tego nie robiłam , i czy zupy takie ze śmietana tez ? Jak myślisz ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
O spaghetti już wieszPrawie wszystko byle bez strączkowych kukurydzy i papryki. Myśle czy spagetti mogę zamrozić bo nigdy tego nie robiłam , i czy zupy takie ze śmietana tez ? Jak myślisz ?
O spaghetti już wieszmyślę, że zabielane zupy też, ja tak nie mroze za dużo, ale moja mama czy babcia to oporem, aż się czasem dziwię jak w reklamie magi
Ja niby jestem w pierwszej ciazy, a szalenstwo tez jest mi obceJa miałam wielkie plany ale powoli jak widzę te ceny i myśle nad przydatnością tych rzeczy to z połowy rezygnuje. Pokoju tez nie urządzam specjalnie bo póki małe to pospi w naszym a potem może się przeprowadzę i po co te meble wozić, dopasowywać urządzę wtedy poprostu ... no i miało być wszystko nowe ... odechciało mi się. Wózek i fotelik raczej tak. Kołyskę kupiłam taka wymarzona do salonu używkę i kosz do sypialni tez kupię używkę. Łóżeczko to jak będzie większy ale to napewno dostanę po dzieciach z rodziny , albo kupię tez używkę. Materac tylko nowy. Mogę inwestować ale w rzeczy w które warto. Czyli materace , wózek , fotelik , szczepienia potem itd a to co chwilowo będzie używane czyli te malutkie ciuszki to dużo używek , tylko cześć nowych , stojak pod przewijak do łazienki tez używka za grosze... zawsze myślałam ze jak będę sobie mógł pozwolić to zwariuje i wydam fortunę ... jednak rozsądek i wrodzona oszczędność bierze górę![]()
No ja rozumiem. Kupuję tak jak w poprzednich przypadkach... a co będzie to się okaże... zawsze są sklepy gdzie można podjechać i dokupić.Mój dużo ulewał i 20 to było za mało..
Leczo. Gołąbki? Zupy.Dziewczyny z innej paczki. Co ugotować chłopu tak żeby zamrozić lub by w pudełkach w lodowce przetrwało chociaż ze dwa dni. Jeździ na piec dni do roboty.maja lodówkę z zamrażalnikiem jak dobrze kojarzę. Bigos fasolka i gulasz już mu zbrzydł. A kurde jak słyszę ze zupkę chińska jadł bo nie miał już siły gotować to mnie szlag trafia ... macie jakieś pomysły ?
Ja mrożę wszystko co mi zostaje no poza ziemniakami... ale zupy czy jakieś mięsa w sosach o potrawkach z makaronem czy ryżem nie wspomnę bo to klasyk. Nie zamrażam nic "suchego" obiadowego. Zupy jak są bez makaronu czy ryżu to do słoików. A mroziłam też bigosy itp.Ja właśnie mało co mrożę. Raczej tylko fasolkę czy bigos i tyle. Ew zapasy owoców czy koperek, pietruszkę na zimę . Wiec pytam bo się nie znam [emoji23]
Tak to twój dzidziuśHej
Dziewczyny mam pytanko jestem w 25 tyg .ciazy.Od 2 dni może ze dwa razy ,napina Mi się prawa strona brzucha taki ścisk,najpierw dzidzia się wierci a po chwili leżąc widzę kulkę na brzuchu dotykając ja jest twarda,dotykając druga stronę miękko. Jest to nieprzyjemne .Zmienię pozycję wszystko wraca do normy. Czy któraś z was tak miała? Bo juz nie wiem czy to Dzidzia się wypycha czy skurcz.