reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
A to cięcie ze względu na Ew wagę i cukrzyce ?nie ze względu położenia? bo czytałam ze tylko u pierworodek robią jeżeli nie jest glowkowo cc. W kolejnych nie.
Cięcie będzie mnie czekało jeśli dziecko będzie miało więcej niż 4kg lub jeśli dalej pozostanie w ułożeniu pośladkowym lub jeśli nie uda im się wywołać lub nie urodzę od odejścia wód w ciągu doby

Cięcie będzie mnie czekało jeśli dziecko będzie miało więcej niż 4kg lub jeśli dalej pozostanie w ułożeniu pośladkowym lub jeśli nie uda im się wywołać lub nie urodzę od odejścia wód w ciągu doby

Aha bo ja czytałam ze tylko w pierwszej ciąży cc jeżeli jest posladkowo. W kolejnych ze SN ... tak mi to nie robiło jakoś bo mi lekarz mówił ze glowkowo i ze fajnie jak tak zostanie skoro chce rodzic SN. Widocznie w necie bzdury piszą :)

U nas w szpitalu zawsze CC jesli nie jest główka w dół tak samo jesli waga powyzej 4 kg. Moja mała teraz szaleje w brzuchu i jak tu spać się pytam?:happy:
Dodatkowo pies piszczy nad uchem bo jest po sterylizacji 2 dzień a goni jak głupia a potem piszczy bo boli a utrzymać się nie da bo to młode głupie jeszcze...no nic moze uda sie jakos zasnąć.
Kasiaczek89 współczuje tej wizyty, najgorsze ze kawałek jest a nikt nie wykazał zainteresowania...nasza służba zdrowia...bez komentarza.

Ja słyszałam że ułożenie pośladkowe i waga nie jest tudzież nie musi być wskazaniem do CC czy też przeciwwskazaniem do SN ale to było 10 i 8 lat temu.... może coś się zmieniło w tej kwestii? U mnie jak B. rodziłam była taka kobitka córka ponad 4kg ona cukrzyca ciążowa i poród SN. Choć to jej 4 dziecko więc może dlatego... Ja sobie chyba nie jestem w stanie wyobrazić SN przy pośladkowym czy dużej wadze ale wiem że kobiety tak rodzą i jest okej...

ja też zwłaszcza w te upały muszę częściej zmieniać bieliznę. a wczoraj jak rano ze mnie taka woda wyleciała to nie wiedziałam czy po globulkach czy wody i wysłałam męża do apteki po te wkładki wykrywające wody i miała ostatnie 2 szt. które dała mu za darmo, bo miałby datę chyba do marca, ale powiedziała, że powinny działać i od razu wykorzystałam jedną na dzień i drugą na noc i nic nie było na szczęście i od razu powiedziała, że będzie zamawiać i w przyszłym tyg powinny być
dzisiaj zrobiłam 3 prania małego i część poprasowałam aż mnie trochę brzuch zaczął boleć. nienawidzę prasować. my naszych ubrań nie prasujemy i z małym też mam zamiar prasować maksymalnie krótko...
A jak dziś pytałam to babka mówiła, że wszystko wycofane i nie da się zamówić ;/
Ja tez wieczorem wczoraj prasowałam a również nie cierpię i tez mnie potem brzuch bolał i plecy. No nie poradzę ze nie cierpię. Uwielbiam schludny wygląd porządek a tego nie.
Ja teraz piorę i prasuję ubranka... Z racji że to pierwsze pranie ciuszków to włączył mi się pedantyzm i robię to mega dokładnie. Za drugim razem na pewno już tak nie będzie ;)
Nienawidzę prasować! Normalnie w ogóle tego nie robię. Jak już to mam takie kopytko parowe philipsa i jak coś jest wyraźnie pogniecione to poprawiam. A teraz deska, żelazko, woda do żelazka.... No i to stanie nad deska cała wieczność...

Ostatnia edycja:
U nas w szpitalu zawsze CC jesli nie jest główka w dół tak samo jesli waga powyzej 4 kg. Moja mała teraz szaleje w brzuchu i jak tu spać się pytam?:happy:
Dodatkowo pies piszczy nad uchem bo jest po sterylizacji 2 dzień a goni jak głupia a potem piszczy bo boli a utrzymać się nie da bo to młode głupie jeszcze...no nic moze uda sie jakos zasnąć.
Kasiaczek89 współczuje tej wizyty, najgorsze ze kawałek jest a nikt nie wykazał zainteresowania...nasza służba zdrowia...bez komentarza.
A my naszej psiny nie wysterylizowalismy i teraz akurat znowu ma ciążę urojoną i lekko jej odbija (już ma tabletki więc lada dzień się uspokoi). Ale nie mamy serca pokroić całkiem zdrowego psa :( niby są też korzyści zdrowotne, ale po pierwsze jak o tym myślimy to jest wygoda... i po prostu nie umiemy jej tego zrobić. S. był przekonany do momentu kiedy mu nie pokazałam na ile poważny jest to zabieg.

Mama7 ja też tak mam. Zero koronek , a wkładki mnie podrażniają. Ratuje się tylko podpaskami naturella jak gdzieś idę ,a w domu ciągle podmywanie i zmiana bielizny.

Mój tez długo szalał a teraz obudziłam się z okropnego snu i wyraźnie przestraszony jest bo bardzo kopie. Próbuje się uspokoić i przy okazji Jego.

reklama
A jak dziś pytałam to babka mówiła, że wszystko wycofane i nie da się zamówić ;/Ja teraz piorę i prasuję ubranka... Z racji że to pierwsze pranie ciuszków to włączył mi się pedantyzm i robię to mega dokładnie. Za drugim razem na pewno już tak nie będzie ;)
Nienawidzę prasować! Normalnie w ogóle tego nie robię. Jak już to mam takie kopytko parowe philipsa i jak coś jest wyraźnie pogniecione to poprawiam. A teraz deska, żelazko, woda do żelazka.... No i to stanie nad deska cała wieczność...

Ja nie mam dużo ubranek wiec max pół godz zeszło. Ale jak pomyśle ze trzeba będzie to robić jeszcze jakiś czas ...[emoji33]

Do góry