reklama

Wrzesniowe mamy 2026

reklama
Teraz tylko myślę.. miałam na jutro zaplanowaną wizytę u fryzjera od dawna, bo odrost jest już okropny 😅. Nie wiem czy rozjaśnianie / farbowanie włosów jest dozwolone we wczesnej ciąży? 🥺
Ja farbowałam jakoś w 7 tyg tylko odrazu zaznaczyłam fryzjerce że jestem w ciazy i wzięła farbę bez amoniaku . Aczkolwiek siedziałam tam 3 h , obok jakaś pani miała robiona fryzurę - z lakierem do włosów i wyszłam z bólem głowy i strasznymi mdłościami … myślałam że tam zwymiotuję

Ja wczoraj musiałam powiedzieć sporej części rodziny o ciąży. Tak jak w poprzedniej nie mogłam się powstrzymać i chciałam mówić tak teraz bardzo chciał zachować to dla siebie na dłużej ale kurczę zapomniałam że musimy opłacić wycieczkę na październik więc wypadało powiedzieć, że wyjazd odwołany i proponować zmianę terminu na wcześniejszy więc mój plan trzymania w tajemnicy chociaż do pierwszych prenatalnych spalił się na panewce 😅
I teraz to dopiero zaczęłam się stresować żeby było wszystko dobrze 🫣

Jeżeli się coś pokaże to będę musiała przestać chodzić na paznokcie za jakiś czas że względu na to że będę musiała się bardzo oszczędzać a kto wie być może nawet leżeć.

No teraz to sama nie wiem co zrobic
Mogłabym po prostu zrobić pasemka farba bez amoniaku, żeby też nie musieć się nikomu przyznawać czemu nagle nie rozjaśniłam włosów, a w pracy itd wiedzą że planuje to zrobić 😅
A jeszcze nie chcę o tym mówić 🥹

reklama
Ja wczoraj musiałam powiedzieć sporej części rodziny o ciąży. Tak jak w poprzedniej nie mogłam się powstrzymać i chciałam mówić tak teraz bardzo chciał zachować to dla siebie na dłużej ale kurczę zapomniałam że musimy opłacić wycieczkę na październik więc wypadało powiedzieć, że wyjazd odwołany i proponować zmianę terminu na wcześniejszy więc mój plan trzymania w tajemnicy chociaż do pierwszych prenatalnych spalił się na panewce 😅
I teraz to dopiero zaczęłam się stresować żeby było wszystko dobrze 🫣
To prawda że nie zawsze da się to wszystko utrzymać w tajemnicy, ja odwołałam synowi urodziny bo nie mam sił i też już wszyscy wiedzą…

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry