Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Bądźmy dobrej myśliWymioty to jeszcze z miesiąc mogą się ciągnąć... Wszędzie sugerują, że jakoś w II trymestrze powinny ustąpić, co nie?
To nie była odpowiedź której oczekiwałam;pBądźmy dobrej myśli![]()
Ja urodziłam dwa tygodnie przed czasemTroszkę chciałabym podpytać dziewczyn które już kiedyś rodziły. Moje myśli często wybiegają do września, termin porodu mam na 3 wg OM z USG wychodzi podobnie. Moja przyjaciółka ma ślub 5.09jak to wygląda w praktyce? Warto się kierować tym przewidzianym terminem? Bardzo chciałabym być na jej ślubie w dwupaku xd
W tym momencie już nie mogłaś nic zrobić bo tak naprawdę nie wiesz co było z zarodkiem, więc nie miej do siebie zalu, ale teraz szukaj rozwiązania, pomocy i poprawy dla swoich wyników. Dobrze, że wyciągasz wnioski.Dziewczyny mam do siebie ogromny żal. Byłam lekkomyślna, że na luzie podeszłam do moich badań. To przeze mnie zarodek obumarł zaraz po zagnieżdżeniu. U mnie wysokie tsh i prolaktyna do tego niski progesteron. Nie było szans. Ja za 6 tygodni zrobię wyniki i jeśli będą nieprawidłowe to muszą być kolejne leki żeby zabezpieczyć ciążę.
Wczoraj miałam wizytę. Zarodek 6,96 mm. Serduszko bije. 6t 5d.Dziewczyny badałam betę I progesteron. 2 pierwsze w jednym laboratorium- przyrost ładny (odstęp tygodnia- I. bhcg 142,4 progesteron 14,79; II. Bhcg 3165,8 progesteron 13,86).
Kolejne 2 badania w innym i też odstęp czasowy bo zachorowałam (21.01- bhcg 11458,2 progesteron 11,1
I badanie z dzisiaj bhcg 11750,6 progesteron 10,6). Ostatni przyrost bardzo malutki. Mam się martwić?? Czy to jest normalne??
Nie pisz tak, bo to nie Twoja wina. Musiałabyś mieć naprawdę wysokie te wyniki, żeby to miało taki wpływ. Aczkolwiek tarczyca i prolaktyna są do wyregulowania przed ciążą, więc teraz koniecznie o to zadbaj. Progesteron jeśli faktycznie masz niski to też do suplementacji, ale warto go zbadać od razu po pozytywnym teście razem z betą i później ze 2 razy powtórzyć. Ja np jak parę razy badałam progesteron bez ciąży 7-8dpo to miałam bardzo niski, a w ciąży super wynik nawet bez suplementacji, bo ok 30Dziewczyny mam do siebie ogromny żal. Byłam lekkomyślna, że na luzie podeszłam do moich badań. To przeze mnie zarodek obumarł zaraz po zagnieżdżeniu. U mnie wysokie tsh i prolaktyna do tego niski progesteron. Nie było szans. Ja za 6 tygodni zrobię wyniki i jeśli będą nieprawidłowe to muszą być kolejne leki żeby zabezpieczyć ciążę.
Tak oczywiście. Zrobię wyniki, wszystko unormuje i poproszę o ten progesteron żeby zabezpieczyć ciążę. W pierwszej ciąży miałam plamienie dostałam 1 tabletkę później znów kolejne i zwiększyli do 3 i dopiero to pomogło, ale wtedy było serduszko i miałam TSH w normie i prolaktynę. Problemy zaczęły się po ciąży.Nie pisz tak, bo to nie Twoja wina. Musiałabyś mieć naprawdę wysokie te wyniki, żeby to miało taki wpływ. Aczkolwiek tarczyca i prolaktyna są do wyregulowania przed ciążą, więc teraz koniecznie o to zadbaj. Progesteron jeśli faktycznie masz niski to też do suplementacji, ale warto go zbadać od razu po pozytywnym teście razem z betą i później ze 2 razy powtórzyć. Ja np jak parę razy badałam progesteron bez ciąży 7-8dpo to miałam bardzo niski, a w ciąży super wynik nawet bez suplementacji, bo ok 30