reklama

Wrzesniowe mamy 2026

reklama
Dziewczyny mam do siebie ogromny żal. Byłam lekkomyślna, że na luzie podeszłam do moich badań. To przeze mnie zarodek obumarł zaraz po zagnieżdżeniu. U mnie wysokie tsh i prolaktyna do tego niski progesteron. Nie było szans. Ja za 6 tygodni zrobię wyniki i jeśli będą nieprawidłowe to muszą być kolejne leki żeby zabezpieczyć ciążę.

Troszkę chciałabym podpytać dziewczyn które już kiedyś rodziły. Moje myśli często wybiegają do września, termin porodu mam na 3 wg OM z USG wychodzi podobnie. Moja przyjaciółka ma ślub 5.09 :( jak to wygląda w praktyce? Warto się kierować tym przewidzianym terminem? Bardzo chciałabym być na jej ślubie w dwupaku xd
Ja urodziłam dwa tygodnie przed czasem:p

Dziewczyny mam do siebie ogromny żal. Byłam lekkomyślna, że na luzie podeszłam do moich badań. To przeze mnie zarodek obumarł zaraz po zagnieżdżeniu. U mnie wysokie tsh i prolaktyna do tego niski progesteron. Nie było szans. Ja za 6 tygodni zrobię wyniki i jeśli będą nieprawidłowe to muszą być kolejne leki żeby zabezpieczyć ciążę.
W tym momencie już nie mogłaś nic zrobić bo tak naprawdę nie wiesz co było z zarodkiem, więc nie miej do siebie zalu, ale teraz szukaj rozwiązania, pomocy i poprawy dla swoich wyników. Dobrze, że wyciągasz wnioski.

Dziewczyny badałam betę I progesteron. 2 pierwsze w jednym laboratorium- przyrost ładny (odstęp tygodnia- I. bhcg 142,4 progesteron 14,79; II. Bhcg 3165,8 progesteron 13,86).
Kolejne 2 badania w innym i też odstęp czasowy bo zachorowałam (21.01- bhcg 11458,2 progesteron 11,1
I badanie z dzisiaj bhcg 11750,6 progesteron 10,6). Ostatni przyrost bardzo malutki. Mam się martwić?? Czy to jest normalne??
Wczoraj miałam wizytę. Zarodek 6,96 mm. Serduszko bije. 6t 5d.
Dostałam progesteron w tabletkach duphaston 3x1, oraz luteinę dopochwowo 2x1.
Mam być dobrej myśli, następna wizyta 11.02.

Nie pisz tak, bo to nie Twoja wina. Musiałabyś mieć naprawdę wysokie te wyniki, żeby to miało taki wpływ. Aczkolwiek tarczyca i prolaktyna są do wyregulowania przed ciążą, więc teraz koniecznie o to zadbaj. Progesteron jeśli faktycznie masz niski to też do suplementacji, ale warto go zbadać od razu po pozytywnym teście razem z betą i później ze 2 razy powtórzyć. Ja np jak parę razy badałam progesteron bez ciąży 7-8dpo to miałam bardzo niski, a w ciąży super wynik nawet bez suplementacji, bo ok 30

Byłam dziś u lekarza pierwszego i ostatniego kontaktu, nigdy w życiu więcej... Weterynarz na więcej wiedzy. Szkoda czasu. 1. z przeziębieniem trudno, trzeba życ. 2. wysypki nie oglądanie bo po co skoro to na bank od orzechów -ale ja nie jem orzechów- to od czekolady -ale ja nie jem czekolady. To nie wiem. No właśnie ja też bo dziwne, że ta alergia atakuje mnie zwłaszcza w nocy chociaż wysypka zostaje cały dzień to dopiero później mnie swędzi. - trudno, trzeba odstawić po kolei pokarmy i sprawdzić na co. -Pani doktor może zróbmy badanie żółci, w poprzedniej ciązy tak wyglądały początki cholestazy. Proszę zmienić lekarza ba NFZ to da skierowanie. Ok. Dobrze, to proszę powiedzieć co mam zrobić, zbadam prywatnie. -Nie, jak sobie mają lekarzy prywatnych to niech się ich pytają. aha

reklama
Nie pisz tak, bo to nie Twoja wina. Musiałabyś mieć naprawdę wysokie te wyniki, żeby to miało taki wpływ. Aczkolwiek tarczyca i prolaktyna są do wyregulowania przed ciążą, więc teraz koniecznie o to zadbaj. Progesteron jeśli faktycznie masz niski to też do suplementacji, ale warto go zbadać od razu po pozytywnym teście razem z betą i później ze 2 razy powtórzyć. Ja np jak parę razy badałam progesteron bez ciąży 7-8dpo to miałam bardzo niski, a w ciąży super wynik nawet bez suplementacji, bo ok 30
Tak oczywiście. Zrobię wyniki, wszystko unormuje i poproszę o ten progesteron żeby zabezpieczyć ciążę. W pierwszej ciąży miałam plamienie dostałam 1 tabletkę później znów kolejne i zwiększyli do 3 i dopiero to pomogło, ale wtedy było serduszko i miałam TSH w normie i prolaktynę. Problemy zaczęły się po ciąży.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry