reklama

Wrzesniowe mamy 2026

reklama
Mam pytanie będziecie robić testy Nifty lub sanco?
Ja zrobię - prawdopodobnie SANCO bo byłam zadowolona . Czytałam o zakresie badań itd i SANCO chyba najbardziej do mnie przemawia ( robiłam też w poprzedniej ciąży ). Koleżanki robiły ten panoramę - ona podobno jest bardziej czuła na podstawowe trisomie plus ma triploidie , ale sanco obejmuje cały genom.
Ogolnie testy nipt sa przesiewowe , nie są takie jak amniopunkcja ale mnie uspokajają po moich przygodach więc wolę być spokojniejsza .

Mój młody przyjął ok, zawsze chciał rodzeństwo. Szkoda tylko że tak późno i taka różnica wieku. Ja mam też trochę gorszą sytuację bo młody z ojcem mieszka i mamy masę km do siebie. Ale mam go właśnie na ferie i jak mu powiedziałam to na początku było "serio??" Ale bardzo się chyba przejął bo jak gdzieś szliśmy to pilnował strasznie żebym się nie wywaliła.

Mój mały ma 3,5 roku, więc on jeszcze do końca nie ogarnia co i jak. Ale bardzo chciał mieć rodzeństwo i bardzo się z tej ciąży cieszy. Na początku trochę nie rozumiał, że dzidziuś musi urosnąć i zajmie mu to tyle czasu, on chciał go mieć już teraz 😄 Ale często pyta o maluszka, widzę, że dużo o tym myśli, przytula się do brzuszka. Zobaczymy, co będzie, jak się urodzi, bo pewnie nie będzie to sielanka i spodziewam się jednak dużej zazdrości

No dziś to jakieś apogeum, mdłości od samego rana aż do teraz z malutką przerwą. A jutro krzywa cukrowa. Proszę o trzymanie kciuków, bo obstawiam, że zaliczę 🤮 Albo zemdleję 😅

O.... dziś się dowiedziałam, że wysypka jest efektem drapania przez sen, a nie drapnie jest spowodowane przez wysypkę. A na potwierdzenie tezy zaczęła mnie swędzieć część stopy na której (jeszcze) nie mam wysypki. Poprostu genialnie. Boje się nocy. Dziś testuje wazelinę na noc. Mam przestać się drapać, no fajnie tylko, że ja to robię bezwiednie.. hybrydę sciagnelam, paznokcie obcięłam a i tak się drapie. Może w kaftanie będę spala?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry