reklama

Wrzesniowe mamy 2026

Wiesz co, powinnaś z takim ciśnieniem się od razu zgłosić do lekarza. Mi na wizycie wyszło 140/90, ale mówiłam, że to przez stres, bo mierze w domu i mam normalne. No i tak mam mierzyć dwa razy dziennie i gdyby było właśnie 140/90 lub więcej to kazała się od razu zgłosić na sor.
Na szczęście zazwyczaj mam normalne, co jest dla mnie dziwne, bo z synem to miałam ogromne spadki, szczególnie w pierwszym trymestrze

reklama
Wiesz co, powinnaś z takim ciśnieniem się od razu zgłosić do lekarza. Mi na wizycie wyszło 140/90, ale mówiłam, że to przez stres, bo mierze w domu i mam normalne. No i tak mam mierzyć dwa razy dziennie i gdyby było właśnie 140/90 lub więcej to kazała się od razu zgłosić na sor.
Na szczęście zazwyczaj mam normalne, co jest dla mnie dziwne, bo z synem to miałam ogromne spadki, szczególnie w pierwszym trymestrze
Ale unormowało się? Bo ja mam teraz ciśnienie tak 100/80, 90/60... Momentami to mam wrażenie że usne na stojąco. Lekarz mówi, że to chwilowe ale ja normalnie nam momentu, że mogłabym usnąć w pół słowa. A później już jest normalnie.

Ale unormowało się? Bo ja mam teraz ciśnienie tak 100/80, 90/60... Momentami to mam wrażenie że usne na stojąco. Lekarz mówi, że to chwilowe ale ja normalnie nam momentu, że mogłabym usnąć w pół słowa. A później już jest normalnie.
Po pierwszym trymestrze było lepiej, aczkolwiek później też mi się zdarzyło parę razy prawie zasłabnąć, bo mi nagle ciśnienie spadało. Tylko że u mnie to się zazwyczaj wiązało ze spadkiem cukru i wtedy jak wypiłam np sok pomarańczowy albo zjadłam jakąś mambę to było lepiej. Jeszcze jak leżałam w szpitalu i mi poród wywoływali to miałam takie atrakcje z ciśnieniem. Więc generalnie problem był przez całą ciążę, ale najgorzej w 1 trymestrze, później do przeżycia

Kurcze, a mnie od kawy nie odrzuciło w ogole 🤔 ale staram sie pic maksymalnie jedna slaba rano. Mnie za to od mięsa odrzuciło, jak pomyślę o jakichś kotletach na obiad to 🤢
Mnie też odrzuciło zupełnie, a wcześniej pilam dwie kawy dziennie codziennie.. tylko herbata :D

Mam pytanie będziecie robić testy Nifty lub sanco?

Tak, ja na pewno, prawdopodobnie Sanco :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry