reklama

Wrześnióweczki w kuchni:)

reklama
Kasiaczek z 30% jest pyszne :) tylko nie ta slodką :)

Maluszek :) postaram się do środy dać resztę przepisów chyba, ze potrzebujesz wczesniej to pisz:)

chciałam porobić jabłuszka, gruszki i marchewkę do słoików
ale moja mama powiedziała, że raczej za wcześnie jak na te owoce

a może któraś z was robi i wie coby się przynajmniej z jabłek nadawało
jaki gatunek

Mantezowa dzis zrobilam twoja zapiekanke. Jedynie zamiats pomidorow pododawalam troche innych roznych warzyw. Wyszla prze-pysz-nis-ta! super dziekowka za przepis:tak::tak:

PLACUSZKI Z CUKINI

2 małe cukinie
1 papryka czerwona
1 cebula
3-4 pieczarki
2-3 jajka
5 łyżek mąki
sól/pieprz
Cukinie i pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach,paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę.
Wszystkie składniki przełożyć do miski,dodać jajko,mąkę i przyprawy dokładnie wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Podawać z ketchupem.

ps.Placuszki są rewelacyjne.

Doti przepis na pierożki,
Ciasto -na kilogram mąki
0,5l ciepłej wody
szczypta soli(jesli pierogi z owocami to bez)
Troche oleju(moze byc bez)
jedno jajo(ja aktualnie bez jaja bo syn uczulony)
Zagniatamy,dalej to juz wiesz:)

Farsz mięsny to co tam masz,ja mam zawsze zamrozone mieska indycze z szyi,skrzydełek,z rosołu bo nie przepadamy za takim gotowanym mięskiem,wiec jak mi sie nazbiera,to przesmazam ze 3 duze cebule i to miesko rozmrozone,miele,doprawiam solą i i farszyk do pierożków,uszek gotowy:tak:
Ciasta zagniatasz mniej wiecej tyle samo objętosciowo co Ci farszu wyjdzie.Mi jak zostaje ciasta to mam zawsze jakies jagody zamrozone to wyrabiam resztę z jagodami.

A ja dzis wciągnełam na obiad kebaba,dawno nie jadłam i stwierdziłam ze dopuki nie karmię musze jeszcze jakiegos pochłonąc:-p;-)

myślałam i myślałam nad sałatką z fetą i wymyśliłam

feta
2 łyżki słonecznika
1 łyżkę sezamu
pół czerwonej cebuli - drobna kostka
brokuła ugotowana
2 średnie ogórki korniszony pokrojone w kostkę
ogórek zielony w plasterkach nie obrany
2 pomidory w kostkę
mozarella pokrojona w drobną kostkę
4 rzodkiewki
wymieszać

do tego podawałam osobno sos czosnkowy i vinegre

i zrobiłam ciasto
biszkopty
na to opakowanie sernika zimnego wymieszany z serkiem homogenizowanym i puszką mandarynek oraz 2 kawałkami pokrojonymi w puszce brzoskwiniami
kolejna warstwa to galaretka a w niej zatopione 2 banany przecięte na pół wzdłuż, kawałki mangarynki oraz kawałki brzoskwini

smacznego!!!!!!!!!!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry