reklama

Wrześniówki u lekarza.

&&& za Was i dzieciaczki :)

ja dzis tylko usg mialam ale wiesci sa super: kosteczki urosly pieknie, Maly ma 2126g, serduszko miarowe 179u/m, lozysko w II stopniu dojrzalosci, AFI 15cm, wg usg jutro 33tc, termin mi sie zmienia o 2dni czyli zamiast 29.9 to 27.9. jeszcze jutro mam na NFZ ciekawe co tam wymierza i wylicza ;) zdjecia mam ale tak niewyrazne bo Oli nie chcial dzis wspolpracowac :(

jestesmy z tatusiem szczesliwi bo glownie chodzilo o kosteczki wlasnie. :)

reklama
Hallo Kochane!
Polisia, Gratuluję! Guziczek Ci się marzy:-)
Miq Gratuluję! Nasze malutkie bardzo podobnie ważą, moja 2350:-D
Kciuki za dzisiejsze dobre wiesci!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wczoraj byliśmy w drugiej klinice, na drzwiach otwartych, i raczej wybierzemy ten, to jest szpital katolicki, i M się cieszy, że turków tam nie ma, ja tam rasistą nie jestem:-), jest 5 minut od naszego domu, taki bardziej przytulny, sale przepiękne, i rodzić możesz jak masz ochotę nawet na stojąco:tak:, wszystko dla pacjentki! Po porodzie leży się tu 3 dni, i na trzecią dobę jest już takie końcowe badanie U2 maluszka, i nawet jak wypada w niedzielę to robią i można iść do domu. Po CC 4 dni się leży. A i w tym szpitalu są dwie położne mówiące po polsku. Dam radę! Tylko, żeby Malutka się odwróciła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jutro mam wizytę u ginki, i będę z nią rozmawiać na temat porodu, że jak malutka się nie odwróci, to ja chce Cesarkę, i czy ja mam w ogóle coś do powiedzenia:baffled:
Martusia Gratuluję!!! Cudownie, że Malutki rośnie!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
martusia no to super gratki:tak::-)
I ja dzis wizytuję o 17,to moja ostatnia wizyta bo od jutra gin na urlopie.Ciekawe co tam u mojego maluszka jakis spokojniejszy od wczoraj,no ale to chyba juz z ciasnoty.
&&&&&&&&&&&&&& za pozostałe wizytujace:tak:

No właśnie mi po porodzie w szpitalu nie za bardzo to ciśnienie dopilnowali bo mierzyli chyba tylko pierwszego dnia. W domu jak mnie głowa zaczęła porządnie boleć po kilku dniach to zmierzyłam i prawdę mówiąc brałam dopegyt sama na własną rękę, na szczęście miałam jeszcze kilka tabletek a potem mama mi poszła po receptę do rodzinnego bo przecież ja siedziałam z Dominikiem w domu (tym bardziej, że to była zima). Może wybrałam w sumie jedno opakowanie i ciśnienie się ustabilizowało. Teraz zamierzam się od razu w szpitalu pytać o to ciśnienie.

z tym ciśnieniem to też anestezjolog mnie załamał, że mogę rodzić normalnie, a w razie skoku ciśnienia cc
jakoś na samą myśl męczenia się przez kilka godzin sn jak mają mnie pociąć
to niech od razu mnie potną

gratuluję udanych wizyt i kciuki za kolejne &&&&&&&&&&

Jestem po wizycie ale usg ani badania ginekologicznego nie miałam...

Ale wymacany brzuszek tętno podsłuchane(Marcelek w tym momencie nawet nieźle sobie brzuszkiem pofalował aż gin sie uśmiechnął hehe)i wsio ok :))

Wyniki polepszone ale w razie czego mam brać żelazo do konca ciąży aby się tam nie pogorszyły...;)

Byłam dzis u lekarza. Mam nadzieje ze więcej tego głupka nie zobaczę. W usg które trawło kilka sekund zobaczył tylko ze główkę w dół ma Dominik. Umówić sie ze mną na nastepna wizytę nie chciał bo ja juz na dniach urodze. Ta ciekawa skąd on to wie skoro nie mialam pożądnego badania. Dziewczyny ja nie byłam ani razu badana na fotelu :-o i nie wiem czy tam wszystko na dole jest dobrze. Co najgorsze nie wiem co z misiem:-(.
Przytyło mi sie 10 kg (wychodząc z szpitala z Patim ważyłam mniej 11kg. wiec może wyjdę na zero jak teraz z Dominikiem wyjdziemy do domu)
Dostałam skierowanie do szpitala jak nie urodze do terminu to mam iść i sie z nimi umówić na przyjęcie bo pewnie będę miała cesarkę (no kuźwa skąd on to wie gdzie te magiczne kule sprzedaja?). Aaaaaaaaaaaaa

Doti ja mialam skurcze przez 7 h i chodź od początku stekali cos o cc to decyzję odkładali co godzinę. Niby niepotrzebnie cierpiałam ale tu niestety nie my rządzimy

Axari mi sie w głowie nie mieści ze tak Ci lekarze są uparci na sn. W takich sytuacjach (zresztą w każdej) to my ciezarowki powinnyśmy decydować jak rodzimy. Oj trzymam kciuki za Ty by młoda sie odwróciła

Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za jutro &&&.

reklama
BUNNY no fakt jakis czarodziej ci sie trafił :/ a cc masz mieć z jakiej przycyzny?bo jeśli tylko dlatego bo pierwszy poró cc to nie nastawiaj sie że to cc będziesz mieć bo jak wsio ok idzie do porodu sn to cię wezmą na sn...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry