reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówki u lekarza.

reklama
Witajcie,

wpadłam tylko podzielić się dobrymi wiadomościami. Wczoraj byłam na pierwszej ciążowej wizycie. Ciąża jest ładna i zdrowa. Serducho biło jak szalone. Zarodek ma 0,94 cm.
Torbiel 4 cm na lewym jajniku :-(. Póki co nie dostałam nic na torbiel. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze...

Matik, leż Słoneczko, leż. Pamiętaj, że teraz Ty i Maluszek jesteście najważniejsi!

Co do tych torbieli na jajnikach... słuchajcie, one są całkiem normalne we wczesnej ciąży. Czasami gin przepisuje zapobiegawczo luteinę czy duphaston, ale one same powinny ustąpić. Sama mam 4cmtrową torbiel na lewym jajniku, ale za przykazaniem gin ją olewam. I tak biorę luteinę, to może szybciej się jej pozbędę, ale naprawdę nie ma co panikować i się przejmować.

Jeśli chodzi o terminy porodu z usg, to u mnie się jakoś nie sprawdziły :-p

witam...

gratuluję Wam serduszek.
Ja jeszcze nie usłyszałam wczoraj, ale... ciąża potwierdzona- 6 tydzień, wg USG Pęcholka 5 tydzień i 4 dzień. Na tym etapie wszystko roziwja się prawidlowo i jest ok tylko coś tam się nie przykleiło czy nie odkleiło (nie pamiętam). Milion badań i wizyta za dwa tygodnie ;) Colę mogą pić- tylko ograniczać (dzięki Bogu); śledzie mogę jeść ale bez przesady, o nartach zapomnieć; seksik póki co niewskazany :((( termin 16.09

Byłam dziś u lekarza, wygląda na to że moje 38 dniowe cykle są bardziej problematyczne, niż ustawa przewiduje. Według cyklu powinnam mieć termin na 4 września, z usg wychodzi mi jakiś 29 sierpień. Doktor to uśrednił i wpisał mi w kartę ciąży 2 września. Według usg to jest 7 tydzień i 6 dzień, dzidziuś ma 1,5 cm i serduszko bije jak dzwon. Torbiele zmniejszyły się o ponad połowę, tak że trzeba ich było szukać :) teraz mam przyjść za miesiąc żeby oglądać przezierność. Nie wiem czy tyle czasu wytrzymam... Wklejam fotkę, robiłam zdjęcie aparatem z telefonu więc jakość jest jaka jest.
Ciąża 002.jpg

cudny maluszek! dziekuje za fotki! do wizyty jeszcze tydzien i ah... takie fotki to miod na moje serce!

reklama
Do góry