reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Ja jestem.

Byliśmy dziś na tym rtg i wiecie, że myślałam, że Maciuś będzie się wyrywał i płakał, a on zrobił mi niespodziankę i się śmiał. Moja mama powiedziała, żeby się uśmiechnął, bo będzie mu pani zdjęcie robić i on posłuchał babci:-D

hej
u nas ząbek od wczoraj "dzwoni" :tak::-D
czy Wy podajecie swoim pociechom coś typu chrupki kukurydziane, biszkopty itp?
Patryk wcina Flipsy i czasami chlebek. Biszkoptow nie daje bo ponoc sa od 10 miesiaca.

My dzisija bylismy na 3 godzinnym spacerku. Az mnie nogi bola. A Patryk caly dzien tak dawal w dupe, ze padam. Ma szczescie, ze nie jest starszy bo by chyba klapsa dostal ;-)
Uciekam do lozeczka. Dobranoc

Larcia czekoladki kuleczki a jak się zakrztusi? Przepraszam z góry za moj czarny scenariusz ale ja to panikara jestem:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Nuśka, tam zaraz panikara. Mój mały właśnie dzisiaj o mało co a by się zakrztusił. Dałam mu malutki kawałeczek chleba :zawstydzona/y: i patrzę a on mu się przesuwa do gardła i mały już zaczyna mieć niewyraźną minę i pokasływać. Wzięłam go na ręce tak żeby głowa była niżej i chyba klepnęłam w plecy (nawet nie wiem, bo akcja była błyskawiczna). Zwymiotował i chleb też wypadł. Strach pomyśleć co by było jakby mu to wpadło do tchawicy. Narazie poczekamy sobie z chlebkiem. Już mam serdecznie dość sensacji i atrakcji związanych z lekarzami, pogotowiem, szpitalami itp.

Wczoraj się trochę nastaliśmy w nowym sklepie ale udalo mi się kupić PAMPERSY Sleep&Play za 34zł-8zł rabatu za przekroczenie 50zl.Jak dla mnie się to oplacało.
No i jak te nowe pampersy? Mają jakiś zapach? Bo te normalne mi śmierdzą i dlatego kupuję huggiesy premium. Swoją drogą, kupiłam je w Auchan za 36,90 (trójki), a w tesco są w promocji za 37,99. Aha, i te "droższe" w Auchan mniej kosztowały niż "tańsze" z promocji. Trochę namieszałam. :baffled:

Już mam dość- mały zaczął trzeci dzień rozwolnienia- masakra już mi ręce opadają. On sie męczy i budzi sie z płaczem, zrobi kopkę to sie uspokoi a za 1,5 godziny powtórka z rozrywki.Pupa już cała czerwona i cała noc nie spałam, żeby czasem nie przegapić jak mały narobi i szybciutko zmienić pieluszkę ,żeby pupki nie podrażnić. Rano poszła w ruch znowu smecta, a marchwianka już sie też gotuje. Najgorsze jest to, ze nie mam bladego pojęcia od czego to jest:baffled::baffled: Ale na szczęście nie ma chłopina gorączki i jako taki apetyt, bo udało mi sie zapodać mu trochę kaszki. A teraz zaczął odsypiać nockę. Zobaczymy co nam przyniesie reszta dnia.

Gagulec, już to pisałam, ale się powtórzę. U nas na mega rozwolnienie pomogły bardzo probiotyki (acidolac czy dicoflor czy lakcid czy podobne). Od razu na drugi dzień kupa była normalna.

Witam i ja :-)
My dzisiaj byliśmy prawie cały dzień na dworzu na spacerku z przerwami na papu :-) śliczna pogoda az miło było tak pospacerować.
Hryda zrobiłaś mi taką ochotę na spacerek nad morzem ze chyba się wybiorę jutro z mężem oczywiście jak pogoda pozwoli.
Oj, ja bym sobie też poszła na spacer nad morze... Właśnie dzisiaj marzyliśmy z P na spacerze jakby to było fajnie jakby nad morze jeździły takie pociągi jak Shinkansen w Japonii - ponad 300km/h, odjeżdża co 15 minut. Jadę na dworzec i za 2,5 godziny jestem w Gdańsku... u dziewczyn na kawie :cool:
Ale za to mogę iść w góry. Sprawiłam sobie dla Oskarka nosidełko i na cały majowy weekend idziemy całą rodzinka (i kupą znajomych) w góry. Będziemy spać w schronisku :-)

Skoro już tak się rozpisuję to jeszcze wam dam update nt. naszych "dolegliwości".
Oskar już w miarę, tylko nie je nic poza moim mlekiem :no:, a co zje to zwymiotuje. :crazy: Lekarz mówi że taka niestrawność ma prawo jeszcze kilka dni po tym wirusie żołądkowym być. On i tak był chudy, teraz to chyba jest najmniejszy z dzieci forumowych (tydzień temu 7700, ale chyba jeszcze schudł). Też na sterydy wziewne, tak jak Tymonek Maraniko. Cwaniak, jak mu nakładam maskę na twarz żeby wdychał, to on wstrzymuje oddech i się śmieje :szok: Oddycha dopiero jak już jest cały czerwony. ;-) Czy ktoś wie czemu te leki należy stopniowo odstawiać?
Ja się trochę pomęczyłam z nerkami, pobolało, ale nie miałam takiego straszngo ataku jakiego się bałam. Dalej mam kiepskie wyniki i ciągle piję wodę i biorę masę leków. Dom nam się zmienił w aptekę.
Dzięki za wszystkie życzenia zdrowia. Jesteście kochane.

Wczoraj się trochę nastaliśmy w nowym sklepie ale udalo mi się kupić PAMPERSY Sleep&Play za 34zł-8zł rabatu za przekroczenie 50zl.Jak dla mnie się to oplacało.
Czym takie Pampersy różnią się od tych zielonych?
Domyślam sie. U nas jak będzie tak do wieczora to też nie wytrzymam i mu podam, bo mam wrażenie jakby chwilami go brzusio bolał:-(
A może trochę delikatniej, np. Espumisan? U Matysa super się sprawdza.

dzieki blimka...co to ten sachol?
Nie sadze zeby go bolalo bo dzis to pobil rekord chyba w chichraniu sie (z przerwami na sen) ...najchetniej do obcych dziewczyn mijajacych nas na spacerku:-):sorry2:
No, no już podrywa panny:-D

Ok lece oglądać "wojne światów"
Tż miałam ogladać,ale mam firany do prasowania. Jak na razie pomyłam podłogi. Już na pewno wyschły :baffled: Kurna

Świerze powietrze mnie dobiło. Wróciliśmy do domu o 19. Matys padł ze zmęczenia

Hej dziewczyny chyba cos mnie ominelo...co jest z ta baby boomowa nasza klasa? Ja tez chce ja tez!!!:-D:-D
Padam dzis na twarz:baffled: Bylismy znow w Reptach i zwiedzilismy kilometry lesnych sciezek z Nel,ktora nie lubi siedziec w jajku ( patrz wozek) :-D i trzeba ja bylo nosic:crazy: kregoslup mi peka...musze kupic jakies nosidelko przynajmniej na takie awaryjne sytuacje. jutro do szkoly ale tlyko po wpis..czyli szukania wykladowcow ciag dalszy:wściekła/y: Taaaak mi sie nie chceee:sorry2: Dziewczyny ogladalyscie moze wczoraj dokument na tvp2 o roznych zawodach wykonywanych na calym swiecie....masakra...ludzie na ksiezycu laduja a na swiecie takie rzeczy jeszcze maja miesjce:baffled:
Nel kima w swoim wyrze ale pewno wyladuje u mnie..raz sie obudzila cos tam mamrotala wzielam ja na rece i gdy polozylam z powrotem byla 'tomna' usmiechnela sie odwrocila dupke i zasnela..wiec chyba daje rade beze mnie w tym swoim 'domku':-D

• hruda dzieki za zyczonka z okazji rocznicy :* W poniedzialek stuka rok...jak to zlecialo...coz za wyczyn:-D ciekawe czy doczekałabym tej rocznicy żyjac z M pod jednym dachem:-D:-D Do d.... z taka anniversary...o ile wiem to sie swietuje we dwoje:-( wrrrr

Dzięki za odpowiedź, zakupiłam właśnie flipsy jutro dostanie :tak:.
Dziewczyny mam do was pytanie co jest dobre na zabkowanie jaki zel jest sprawdzony i dziala na 100 % bo w czwartek z polski znajomi przyjezdzaja to moja mama by mi kupila i przez nich poslala i jeszcze jedno czy dzieci 8 miesieczne moga jesc vibowit???
Ja Majce i teraz Dawidowi smaruję dziąsła Calgel`em
CALGEL

reklama
:wściekła/y: jak zwykle adresy mi nie weszły
pisałam że na dziąsła używam CALGEL, kosztuje około 12 zł
a VIBOVIT BOBAS mogą pić już dzieci od 3-ciego miesiąca życia

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry