reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Asiek, a jak myślisz, jak sobie radzą kobiety co rodzą pięcioraczki? Częsciowo karmią piersią, częsciowo modyfikowanym. A jak karmią w krajach trzeciego świata? Choć tam to pewnie dają kozie albo krowie mleko.

znam dziewczyne która od 2m karmiła dziecko mlekiem z kartonu 0,5% masakara ale tam to jest patologia na całego

pięcioraczki ojej masakra nie wiem jak bym dała sobie radę....

Ruda Iza - ja też ostatnio zaglądałam na blog Omarka bo ciekawa byłam co u Was już myślałam że nami wzgardziłaś:-p:-p Dobrze cię widzieć z powrotem:tak::happy::happy:

jak to tak? Nigdy w życiu, nawet teraz podczytuje kosztem śniadania dla mężusia :D:D:D
Niestety nie dam rady nadrobić więc może później sie odewe.

Witam umajowiona:-)
Po prostu szok, ale nie mam kiedy posiedzieć na BB:no: Cały czas na świeżym powietrzu i cały czas w trasie. Trzy dni pod rząd grillowania, wczoraj na festynie majowym na koncercie Kasi Cerekwickiej i mały cały czas z nami. Trochę sie boje bo mały miał delikatny katar i żeby po wczorajszym wieczorze nie pogorszyło mu sie, ale jak na razie jest dobrze. Rośnie nam mały imprezowicz i kobieciarz:-) Z rąk do rąk mi dziecko w ostatnich dniach przechodzi i cały czas rogalik na buziuni:-)
Później postaram sie wkleić jakieś zdjęcia, a teraz idę was poczytać.

wczoraj mała zasneła o 19 a my poszliśmy do sąsiada na grilla wiem co sobie pomyłśicie że zostawiłam małą w domku ale ona jak po kąpaniu zaśnie to praktycznie do 5 rano śpi bez kwęknięcia ale i tak co 15 minut zachodziłam do niej

a dzisiaj idziemy do nas do parku na dzień strażaka ma być taki wiejski festyn pokazy strażackie itp
my wtedy wlaczamy elektroniczna nianie i tez wybywamy do ogrodu albo do szwagierki pietro wyzej.
uwielbiam takie festyny! :tak:

Olo ma pierwszy ZABEK!!!!
gratulujemy :-D

Hruda ale czad!!!! GRATULACJE KOCHANA!!!! CIESZĘ SIĘ RAZEMZ Z TOBĄ!!!! ŻYCZĘ WAM WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA!!!!!! -- a kolor zielony bo to kolor nadziei!!!! Podobno nadzieja matką głupich, ale która matka nie kocha swoich dzieci :-)

Aniu psiaczki hmmm przepraszam wnuki UROCZE!!!!! Kocham szczeniaczki!!!!! Moją Fifi próbowaliśmy dopuścić dwa razy, ale nie chciała dać dupki :-(:dry:

Dokładnie czas na gry mam wtedy, gdy potomek śpi nie mam nic do roboty, a chce odpocząc od netu :-) to zdarza się bardzo żadko, ale jak już się dorwe to przechodzę gre w dwa dni. Wczoraj zaczęłam a dziś już opis chowam do teczki :-) a grałam wczoraj do 2 rano :szok::szok::szok: jestem Marianną gierek :-D

A oglądałyście może wczoraj "Indiane Jones"???? :-) To jeden z moich ukochanych filmów :-) oglądałam ten film jeszcze w podstawówce i Harrison Ford był pierwszą moją miłością, no sentyment do tego ciacha został do dziś.

Oj niestety to prawda bieda, która zagląda w oczy i właśnie te biedne niczemu nie winne dziecięce oczy to najgorszy widok pod słońcem!!!! Na miejscu tej matki, której nie stać aby wydać 12zł na mleko też dawałabym dziecku zwykłe, aby tylko było syte :-( to przkre i jak to pisze ściska mnie w dołu i łapie za serce, ale taka jest rzeczywistość. Tak więc jak słyszę o takich przypadkach nie podchodzę do tego jako do patologii, a właśnie do biedy i wg mnie takie matki równie mocno kochają swoje dzieci bo za wszelką cenę chcą, aby ich dzieci nie były głodne. Dla mnie patologią jest rodzina, w której priorytetem jest wódka, a dzieci chodzą z pieluchami do kolan i wkładają rączki do buzi bo tak pragną jedzenia.

Pogoda u Nas do d*** mieliśmy jechać na giełde bo w końcu chce sobie coś kupić, ale nie chce mi się :dry: mam lenia.

reklama
Witam!

Luandzia - ja tez nie wiedzialam ze takie maluchy moga chodzic na hipoterapie. Pytalam czy jezdza w jakichs specjalnych siodlach, ale nie - na oklep :szok:, bo cieplo konika jest integralna czescia terapii.

Piszecie o dziewczynie, ktora daje normalne mleko dziecku. Nam sie to w glowie nie miesci. Przedwczoraj niasi przyjaciele opowiedzieli nam w jakiej sytuacji znalezli sie ich znajomi z dwojka dzieci (8 i 2 latka). Musieli jak stali wyjsc z domu (jakies tam rodzinne konflikty), z oszczednosci kupili stodołe, ktora wlasnie adaptuja na dom. Jako podłoge maja beton, ani biezacej wody, ani kibelka. Dzieci ze szkoly smieja sie z tej 8 letniej dziewczynki, a ona jest bardzo uzdolniona plastycznie. Co czuje ta matka, kiedy nie moze dac dzieciom podstawowych rzeczy, to mozna sobie tylko probowac wyobrazic. Napewno za jakis czas stana na nogi, bo to zaradni ludzie. Poki co bedziemy starac sie im pomagac, nie finansowo, bo nie chca przyjac pieniedzy, ale zawsze w czyms wspomozemy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry