reklama

Wrześniówkowe mamy

Hej dziewczynki
Chciałam się Wam pochwalić że wczoraj zostałam "babcią" :tak:
mam 2 wnuczki i 6 wnuków :szok::-D
oczywiście mówię o mojej psince :tak::biggrin2:

później wlepię fotki

Chyba każda "babcia" byłaby dumna z takich cudownych wnuków:-):-)

Olo ma pierwszy ZABEK!!!!

Gratulujemy:-):-)

Tak szybko napiszę,że ja kocham W.Whartona, Carolla, Coelho. A najukochansza moja książka to, ale nie śmiejcie się:sorry2: "Mały Książe". Sagę o Ludziach Lodu też czytałam:tak:

"Spóźnieni kochankowie" to dla mnie rewelacja:tak::tak:

Hruda miałam juz na wątku zamkniętym ale co tam niech wszyscy się dowiedzą gratuluje planów na urlop, tak tak kochane Hrudziutka wylatuje na Jamajkę:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak: superrrrr należy wam się cieszę się razem z Tobą tylko musisz koniecznie zrobić duzo zdjęć dla nas :-):-):-):-)
To pochwal się kiedy wylot????

ale superancko!!!!Ja też tak chcę!!!!

reklama
witam
ale ten weekend zleciał szybko a jutro do pracy o fuj
a moje wszystkie dzieci właśnie śpią czyt. mąż Szyma i Wika
duży idzie na 22 do pracy a te mnijesze dadzą mi bobu jak ja będę chciała się położyć wieczorkiem ale trudno przynajmniej mam chwilkę dla siebie
dziś byliśmy w Przelwicach w parku dendrologicznym (nie mam zdjęć bo aparat mi padł pora kupić nowy) wszystko tak ładnie kwitnie
kupiliśmy jabłoń ozdobną tzn ma takie bordowe listki i kwitnie na ciemno różowo chcieliśmy kupić magnpolie ale 50 zeta za takie marne egzemplarze to przesada może następnym razem będą ładniejsze albo tańsze
wiecie co teraz mleko z kartonu a mleko modyfikowane jeśli chodzi o cene to niewiele się różni, bo nam jeden karton mleka bebiko stracza na 3/4 dni 3*200 czyli prawie karton dziennie po 2,20 plus kasza manna czy jakiś kleik i nie muszę gotować i mój Szymek od 6 miesiąca wciągał 4*250 kaszy manny na mleczku od wiejskiej krowy i nic mu nie było a Wiki nie chce tego pić tzn mleka z kartonu bo chciałam ją przerzucić żeby nie jeździć do miasta po bebiko bo w tesco było po około 10 zeta a u nas w Bani po 15 więc to róznica

witajcie kochane ja juz po pracy tak tak musiałam dzisaj isc:crazy::crazy::crazy:

Nie koniecznie musi być patologia. Po prostu bieda:-(

w ich przypadku to nie bieda, wola wydac pieniadze na wodke. ani jedno ani drugie nie pracuje bo po co jak opieka da tragedia szkoda dziecka a najsmieszniejsze ze moja kolezanka zglaszala o calej sytuacji opiece i nikt do tej pory nie interweniowal....

Witam się poweekendowo!
Nuśka - ano widzisz, łebki zawróciły głowę, a potem już czasu i sił zabrakło na ciąg dalszy...

Harsh - gratulacje zębala! Pisz, jak tam Olafek się czuję!

Hruda - Jamajca! Ale superrr! Słońce, plaża i cudowne rytmy raegge...

Ania - piękne maleństwa z tych twoich "wnucząt":-D

U nas pogoda przez długi weekend była w większości bardzo przyjemna, dlatego więcej czasu spędzaliśmy poza domem. Zaliczyliśmy już pierwszego grilla z całą rodzinką, poza tym w pełni pochłonęła mnie i małżonka koszykówka - w końcu możemy się wyżyć kibicowsko;-):-) Na szczęście dziadki mięli wolne i dzieciakami się grzecznie zajmowali:tak: Tymek przeszedł na Humanę i zaczął ładnie pić mleko z butelki:baffled: Dzisiaj wypił 4 razy po 130 ml bez mrugnięcia okiem:tak:

A ja zaraz oszaleję, jutro idę do lekarza, bo mi wysypka z nogi nie chce zejść i swędzi co raz bardziej. Miałam iść szczepić Tymka, ale będzie musiał poczekać do wtorku.

Idę nadrabiać zaległości na reszcie wątków.

Atru - czemu Tymo wraca na Humanę? Stasiek od pewnego czasu ma problem ze skorką - takie liszajowate zmiany na brodzie, na dekoldzie, zaczerwienienie na siusiaczku. W koncu pediatra kazala nam wrocic na Nutramigen - i o dziwo - wlasnie po Nutramigenie zaczęły się zielone, dosc rzadkie, brzydko pachnące kupy. Stas poprykuje glosno i mam wrazenie, ze czasem boli go brzuszek. Wczesnije - przed mlekiem sojowym - pil Nutramigen, przeszlismy na sojowe, bo nie chcial pic tego paskudztwa, ale nie bylo zadnych przygod alergicznych.

Carioca - nie wiem czy pamiętasz ale jakiś czas temu pisałam, że Tymo zaczął odmawiać pić mleka. Poza tym jadł wszystko inne - zupki, deserki, chrupki kukurydziane. A mleka z butelki, czyli Nutramigenu, za Chiny Ludowe. Myślałam, że to jakaś infekcja się kroi ale żadnych objawów nie było. Zadzwoniłam do lekarki naszej i ta stwierdziła, że po prostu dzieciaczek dorasta i zaczyna rozróżniać smaki. Spróbował czegoś innego i teraz Nutramigen najwyraźniej przestał mu smakować. A z jego gustem nie wygram. Stwierdziła, że przez ostatnie trzy miesiące Nutramigen osłonił organizm wystarczająco i nie ma co zmuszać małego do picia paskudztwa. A jako że po Humanie też nie było żadnych rewolucji alergicznych to kazała wrócić do Humany i zobaczyć, czy będzie pił. Przez pierwszy dzień problem był także z Humaną (tzn. z wersją Humana z butelki), natomiast kaszki na Humanie zaczął wcinać ze smakiem (kaszkami na samym Nutramigenie pluł na odległość). Na drugi dzień butelka także wróciła do łask i wszystko wróciło do normy. Tzn. menu Tymka. Dopóki nie zmieniłam mleka Tymo jadł tylko rzeczy na gęsto, z łyżeczki, bo Nutramigen w wersji płynnej przechodził tylko raz na dobę - rano, tuż po przebudzeniu. Potem tylko kaszka na Nutramigenie ale koniecznie "doprawiona" musem owocowym, obiadek, owoce, Sinlac. A teraz:
6:00 mleko 130 ml
8:30 mleko 130 ml
11:00 mleko 130 ml albo kaszka na mleku
13:30 owoce 130 g
15:00-15:30 obiadek/zupka 125g
17:30-18:00 Sinlac ze 125 ml wody albo mleko 130 ml

Atru - nie pamietam, bo nie czytalam, mam duze braki w forum. Dokładnie tak było ze Staskiem przy pierwszym podejsciu do Nutramigenu. Byl glodny, ale nie pil tego mleka. Jak mu podalam Humane to wyżopal jak dziki, taki byl bidulek głodny. O dziwo tym razem Nutramigen pije bez grymasu, ale zastanawiaja mnie te zielone kupy. Ryzykuje na wlasna reke i daje mu Humane, zobaczymy co bedzie dalej.

Carioca - no ale Tymo pił Nutramigen bez problemu od początku lutego i dopiero w połowie kwietnia coś mu odbiło. Z Humany na Nutramigen przestawił się w ciągu dwóch dni i zawsze wypijał z butli do dna. Dopiero od pobytu w szpitalu (koniec marca) pojawiły się pierwsze farmazony mleczne ale jakoś jednak udawało się mu dać z dwie trzy butelki dziennie. W połowie kwietnia w ogóle wypluwał smoczek i nie chciał niczego co było białe i podawane w butelce, poza jednym porannym mlekiem. W ciągu reszty dnia musiałam kombinować co mu dać do jedzenia, żeby nie głodował. No i wtedy skontaktowałam się z lekarzem, bo wydawało mi się, że to nie jest normalne zachowanie. Może ząbkowanie, może smak mleka, a może coś innego. Ważne jest, że teraz - po powrocie do Humany - Tymo znów pije mleko z butelki.

reklama
a ja muszę się pochwalić co przed chwilą wylicytowałam na allegro za całe 3zł plus 7 koszt przesyłki generalnie to mi się bluzeczki podobają ale spodenki też mogą być np do piaskownicy :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry