reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam, wedlug moich obliczen to wychodzi koncowka sierpnia,ale wg badania usg ok.10 wrzesnia. Zrobilam badanie przezpochwowe 5 stycznia,bo martwily mnie bole w podbrzuszu i lekarz powiedzial 3-4 tydzien. A bole spowodowane po prostu ciaza i prawdopodobnie zapaleniem przydatkow,ktore sie samo zagoilo.
Teraz jestem przeziebiona i bardzo zle sie z tym czuje,bo nie moge przeciez zadnych lekarstw brac. W niedziele wzielam ibuprom, bo glowa mnie strasznie bolala, czym sie teraz martwie,choc na ulotce napisane,ze w III trymestrze nie mozna brac.
Kupil mi maz wczoraj Alliofil (czosnek w tabletkach) i rutinoscorbin i nie wiem czy moge brac ten rutinoscorbin:confused:. Do ginekologa ide 22.01,wiec nie chce zwlekac z leczeniem tego przeziebienia.

Ja mam taki lek - czosnek w tabletkach (nie pamiętam jak się nazywa) - i na ulotce było napisane w przeciwskazaniach, żeby nie brac w ciązy. Nie chodzi o czosnek, tylko pewnie o jakieś pozostałe składniki, więc może ten Twój jest ok - ale przeczytaj ulotkę.
Rutinoscorbin to raczej jest ok, ja biorę profilaktycznie Rutinaceę - to mi lekarz powiedziała, że ją można brać.

reklama
Majandra, nie martw się, fasolce na pewno sie nic nie stanie :)
Lulu, a co u Ciebie? Jak walczysz z własnymi słabościami?;-) Bo u mnie różnie.

Cześć wszystkim
Tolka - moja gin nie przepisała mi witamin bo na nie nie trzeba recepty tylko powiedziała że mam sobie przywieźć z Polski i brać jak mi przejdą mdłości ale z tego co wiem to można je już brać jak się planuje ciąże.
Tutaj proponowała mi też kupno Pregnacare ale przeczytałąm gdzieś że te polskie są o wiele lepsze bo mają więcej tych suplementów.
Byłam prywatnie na pierwszej wyzycie ale postanowiłam że zapisze sie do normalnej przychodni w szpitalu położniczym a prywatnie sobie pójde tylko na usg
Harsharani - nie wiem jak jest w anglii ale myślę że podobnie jak tytaj więc może zajrzyj na stronę Gazeta.ie :: Twoja ci

o kurcze nie umiem wstawic linka i zjadlo mi pol posta:szok:
poza tym musze wam powiedziec ze strasznie dzisiaj jestem zakrecona bo rano obudzil mnie telefon z propozycja pracy - naprawde super pracy na ktorej mi zalezy i co ja teraz zrobie:/

pozdrowiam goraco

Blimka..ja jestem w podobnej sytuacji z praca... I troszke mnie dol przez to lapie..W ogole nie wiem jak ja powiem szefowej o ciazy...kurcze..szefowa to jeszcze spoko..Ale moja mama? Ona jest strasznie konserwatywna..A ja nawet slubu nie mam...

a ja od 3 dni mam nowego kierownika i jak ja mu powiem, że jestem w ciąży?, nie wiem sama bo moja kumela z pokoju też jest w ciaży już 18 tydzień, chłop sobie pomyśli że to sabotaż czy co

a ja od 3 dni mam nowego kierownika i jak ja mu powiem, że jestem w ciąży?, nie wiem sama bo moja kumela z pokoju też jest w ciaży już 18 tydzień, chłop sobie pomyśli że to sabotaż czy co

reklama

Do góry