reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
Gufi - najważniesze, że pokoik będzie już oczekiwał na nową lokatorkę;-)
Mój od niedawna oczekuje - tzn nasza sypialnia która "robi" za pokoik, ale wszystko się zmieściło i wygląda super:-) Ty się ciągle martwisz że jesteś w lesie - czyli tam gdzie ja byłam na tym etapie ciąży -, ale Ty masz pełno rzeczy po Nince, a ja jeszcze miesiąc temu nie miałam prawie nic dla dziecka - i w ciągu miesiąca kupiliśmy meble, wózek i resztę gratów, zrobiłam przemeblowanie, generalne porządki (łącznie z wypucowaniem pralki w środku), pranie i prasowanie ubranek, spakowałam torbę do szpitala i jeszcze artykuł napisałam :-D W zasadzie mogłabym odpoczywać przez te 3-4 tyg co mi zostały, ale mam jeszcze jeden artykuł do napisania i kurs specjalizacyjny:dry:

Misia - pieluchowa wyrocznio;-) - co sądzisz o itti bitti snap-in-one {itti bitti} Pieluszka Bitti D'Lish Snap-In-One fuksja | PIELUSZKI WIELORAZOWE | Pieluszki All-in-One | Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Chusty - Nosidła Mnie się one strasznie podobają i wydają się spełniać moje oczekiwania - w sumie można tam zastosować 1-3 wkładki, a sama pieluszka może być jako otulacz (może nawet do zwykłej tetry czy wkładek z mikrofibry??). Nie są co prawda one-size, ale może to nawet lepiej?
A jak tobie się sprawdzało używanie kieszonek one size u maleństwa? Nie były niewygodne?
JA na razie zamówiłam sobie 1 otulacz bambino mio i kilka tetrowych grubych pieluch składanych. Zamierzam też wypróbować kieszonkę naughty baby.
Natomiast jakoś nie przemawiają do mnie formowane bambusowe - może przez to że długo schną, a znalazłam coś alternatywnego: Wkłady wkładki wielorazowe zdrowe BAMBUSOWE CP (1280962115) - Aukcje internetowe Allegro co o tym sądzisz?
WIem że jestem namolna :zawstydzona/y:, ale mam jeszcze pytanko odnośnie tych pieluch: Pieluszki wielorazowe AIO Minky bambus NOWOŚĆ (1288247221) - Aukcje internetowe Allegro
może je znasz? NIe wiem co to za firma, ale wyglądają trochę jak snap-in-one, tylko są o połowę tańsze, więc chyba też sobie zamówię na próbę - chyba, że nie polecasz. Przeprzaszam, że Cię tak molestuję, ale skoro masz na tym polu doświadczenie...:sorry2:

Misia - pieluchowa wyrocznio;-) - co sądzisz o itti bitti snap-in-one {itti bitti} Pieluszka Bitti D'Lish Snap-In-One fuksja | PIELUSZKI WIELORAZOWE | Pieluszki All-in-One | Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Chusty - Nosidła Mnie się one strasznie podobają i wydają się spełniać moje oczekiwania - w sumie można tam zastosować 1-3 wkładki, a sama pieluszka może być jako otulacz (może nawet do zwykłej tetry czy wkładek z mikrofibry??). Nie są co prawda one-size, ale może to nawet lepiej?

Nie używałam tych pieluch więc nie powiem ale są z wyższej półki więc pewnie super chłonne i wygodne. Do otulacza można włożyć praktycznie wszystko :)

A jak tobie się sprawdzało używanie kieszonek one size u maleństwa? Nie były niewygodne?
JA na razie zamówiłam sobie 1 otulacz bambino mio i kilka tetrowych grubych pieluch składanych.

U maleństwanie nie stosowałam pieluch wielo bo przy córce dowiedziałam się o tych pieluchach nieco później. Ja też na początek mam otulaczyli bambino mio i tetrę + wkładki jednorazowe do wyłapywania kupek. Mam też otylacze onesize BumGenius flip i ekonobum są świetne. Przy noworodku też się podobno sprawdzają.

Zamierzam też wypróbować kieszonkę naughty baby.
Ztych pieluch jestem bardzo zadowolona. Chłonne tanie ładnie się piorą i szybko schną, utrzymują suchość przy pupie :)

Natomiast jakoś nie przemawiają do mnie formowane bambusowe - może przez to że długo schną, a znalazłam coś alternatywnego: Wkłady wkładki wielorazowe zdrowe BAMBUSOWE CP (1280962115) - Aukcje internetowe Allegro co o tym sądzisz?
Formowanki babusowe są naturalne i bakteriobójcze. Dobre na noc bo potrafią całą noc wytrzymać. Wkładki też dobre ale tylko przy pupie do kieszonki szkoda chować. Do kieszonek najlepiej wkładki z mikrofibry.

WIem że jestem namolna :zawstydzona/y:, ale mam jeszcze pytanko odnośnie tych pieluch: Pieluszki wielorazowe AIO Minky bambus NOWOŚĆ (1288247221) - Aukcje internetowe Allegro
może je znasz? NIe wiem co to za firma, ale wyglądają trochę jak snap-in-one, tylko są o połowę tańsze, więc chyba też sobie zamówię na próbę - chyba, że nie polecasz.
Nam się nie spodobały i sprzedałam. Wolę pieluchę babusową i otulacz pul oddzielnie. Jednak możesz spróbować. Może wam podpasują.

Przeprzaszam, że Cię tak molestuję, ale skoro masz na tym polu doświadczenie...:sorry2:
Nie ma sprawy :) Jak będziesz miała jakieś pytania to pytaj śmiało :)

ooo dobrze, że sunnflower zapytałaś bo ja nie wiedziałam tego...

ja znowu mam inne pytanie - odnośnie prania. kupiłam dzidziusia, ale co z płukaniem? sama woda czy jakiś płyn? dla was pewnie głupie ale ja nigdy nie prałam ciuszków niemowlaków :D

sunflower - ja mam fotelik maxi cosi i tam jest od razu taka wkladka dla noworodkow, kotra pozniej sie wyjmuje. nie wiem, jak w innych fotelikach ...

Gosia - ja uzywam tylko proszek. plyn to juz dla mnie za duzo chemii. do tego zawsze wlaczam opcje dodatkowego plukania.

cristalrose, misia - dzis spedzilam od rana 40 min na zaglebianie tematu pieluszek wielorazowych. poogladalam prezentacje i juz przynajmniej wiem, o czym piszecie :tak: ja tez pojde w ta opcje, ale dopiero jak mala bedzie troche starsza. na poczatek jak dla mnie za duzo nowosci :-D no i do tego czasu posprawdzacie rozne firmy i bede mogla skorzystac z waszego doswiadczenia ;-)

reklama
U maleństwanie nie stosowałam pieluch wielo bo przy córce dowiedziałam się o tych pieluchach nieco później. Ja też na początek mam otulaczyli bambino mio i tetrę + wkładki jednorazowe do wyłapywania kupek. Mam też otylacze onesize BumGenius flip i ekonobum są świetne. Przy noworodku też się podobno sprawdzają.

Dzięki Misia!!! O flipie też myślałam - czy one są sprzedawane razem z wkładami, czy tylko sam otulacz?

cristalrose, misia - dzis spedzilam od rana 40 min na zaglebianie tematu pieluszek wielorazowych. poogladalam prezentacje i juz przynajmniej wiem, o czym piszecie :tak: ja tez pojde w ta opcje, ale dopiero jak mala bedzie troche starsza. na poczatek jak dla mnie za duzo nowosci :-D no i do tego czasu posprawdzacie rozne firmy i bede mogla skorzystac z waszego doswiadczenia ;-)
Gufi - ja też na początek zakupiłam jednorazówki - póki nie wydobrzeję po porodzie i się nie oswoję z dzieckiem ;-) a potem powoli będę wprowadzać wielorazówki. Tym bardziej, że na pocz. pieluchy zmienia się bardzo często, no i kupka przelatuje, więc papierki jednorazowe na nic się zdają - miałabym za dużo roboty:szok:

Gosia - ja piorę podobnie jak Gufi, tzn tylko płyn do prania i podwójny cykl płukania.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry