reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

reklama
Anetka, ja daję małej głównie kleik kukurydziany Nestle, nie wiem już sama, czy ma cukier, bo wyrzuciłam opakowanie, ale jak pójde do sklepu to sprawdze i Ci napiszę.

Nieee no sam kleik nie ma cukru.....tylko te kaszki ryzowe owocowe w torebkach....a powiedz mi czy ten kleik kukurydziany jest biały tak jak ryzowy? I zmienia jakos smak mleka czy nie?....mam go ale najpierw czekam az sie ryzowy skonczy...

Anetko, kaszek ryżowych owocowych nie używałąm wcale, bo mają mleko modyfikowane, mam w domu 3 paczki i leżą i kurz zbierają. Kleik ryżowy jest buiały, a kukurydziany zółtawy, nie wiem, jak ze smakiem, ale ja jestem z niego bardziej zadowolona, bo kupy lepsze (już o tym pisałam) no i po wymieszaniu też jest bardziej gładki, a ten ryżowy to mieszam i mieszam i ciągle mi coś nie pasuje :-:)wściekła/y::no:
Wracając do smaku, ja nigdy Natce nie daję samego kleiku, bo by i tak nie zjadła, więc mieszam z deserkiem owocowym i wtedy ładnie go je, nawet bardziej, niż ryżowy.A poleciła mi go moja pani doktor.

PYSIA - kaszki ryzowe nie maja w sobie mleka, tylko mleczno-ryzowe...
A z tymi kleikami ryzowymi to masz racje.....takie malenkie grudki w nim sa pomimo ze mieszam i mieszam :-D Ja kleik ryzowy dosypuje do kazdej porcji mleka.....bez tego to w ogole to moje dziecko byloby chude jak patyk:sorry:

reklama
Madziallenko, ja dałam dziś na mleko bebilon pepti (3 miarki mleka na 90ml wody, wyszło 100 ml gotowego mleka, to wlałam do miseczki)5 miarek kleiku kukurydzianego, a miarki używam od mleka, nie daję łyżką, bo miarkę włożyłam do puszki z kleikiem. Taka miarka ma chyba pojemnośc 4.5 ml. Zobacz, jaka u Ciebie jest miarka po mleku (nie pamiętam, czy karmisz Natalkę piersią, przepraszam :sorry2::baffled:)i możesz taką miarką sypać. Taka konsystencja jest chyba OK, bo Natka ładnie je i nie jest tak bardzo gęste, taki krem jak majonez, nie wiem, czy dobrze porównałam, ale tak mi sie wydaje.;-):tak::-D

Do góry