reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

reklama
ja też kupuje i kupowac będę, na razie wcale nie zamierzam gotować:))) wcale nie czuję się wyrodna, wręcz przeciwnie - mam pewnośc że je to co najlepsze;)

kupiłam te ciasteczka po 5 mies. żeby nimi wprowadzć gluten tylko się zastanawiam ile tego wkruszać do mleka lub kaszki????
są też gotowe słoiczki z kaszkami zbożami itp, ile tego na początek dać (oswajając) no bo przeciez nie cały słoik...
Co do mannej to sypiecie do mleka taka z paczki sypką (łyżeczkę-te 5g) no bo przeciez nawet błyskawiczna trzeba podgotować - to co gotujecie te pare gram i ugotowana dodajecie?

codziennie? ile tego dajesz? acha mleczną tak? to już na mleku..a sa takie bezmleczne żeby dodać?

a w ogóle to ktoś kiedyś pisał że kaszki mleczne Nestle są na Nan -ie a te z Bobovita na Bebiku? skad to wiecie? na opakowaniu nie ma nic o tym na jakim to mleku tyle tylko ze na modyfikowanym...

Sarka, ja mam taką: Kaszka mleczna manna
Dodaję do obiadku codziennie dwie łyżeczki (takie małe - z których Franek je). To się rozpuszcza w 40 stopniach, więc tylko lekko podgrzewam obiadek, wrzucam kaszkę, mieszam i Pucek wsuwa.

Ja daję jedną łyżkę stołową (czyli mniej więcej tyle co 2 herbaciane) i wtedy wsypuje jedną miarkę mleka mniej... A to czy na nanie czy na bebiko... Jakoś nie widzę, żeby dla Igora to miało znaczenie :)
edit: codziennie :)

Sarka - najprawdopodobniej kaszki są na takim mleku jaka firma - Nestle prod. NAN, więc kaszki pewnie na tym samym robi, a Nutricia prod. Bobovitę, Bebilon i Bebiko.
Ja mimo, że daję NAN to kaszkę Bobovita BOBOVITA KASZKA MLECZNA MANNA 230G – ceny, opis i opinie. Ceny już od 7.49 PLN, 1 łyżeczkę do mleka i nie ma żadnego problemu. Takiej zwykłej bezsmakowej niestety nie widziałam i chyba nie ma. Jest jeszcze owocowa bezmleczna, więc możesz do deserku dawać
bobovita-bezmleczna-kaszka-manna-wieloowocowa-po-6.-miesiacu.jpg.

Dziwna sprawa - wydaje mi się, że NAN2 jakoś szybciej się zużywa niż 1, choć Cypriano je tyle samo, a nawet nieco mniej. Od zeszłego wtorku zjadł już prawie 1200g :confused:

Ostatnia edycja:
reklama
A my trzeci dzień na marchewce :) i dopiero dzis kupa pomaranczowa :) pozja tym po przejsciu na bebiko maly nie robil zielonych kup :)

co do karmienia: dzis bedzie czwarty dzien jak podam marchewke. Czy powinnam zrobic przerwe i mu dzis marchwi nie podawac ? czy teraz moge podac mu ziemniaczka, czy musze odczekac zeby z dnia na dzien nie podawac nowych warzyw ?
dziekuje za pomoc :)

Do góry