reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

reklama
Mój zjada cały słoiczek owoców z jogurtem z Hippa. Świeżych owoców nie chce tknąć, ostatnio dałam banana słodkiego i go zaciągało do wymiotów. Zdecydowanie woli kwaśne deserki.

Ja robię papki blenderem.

a ja kupuje tez deserki Hamanek w Auchanie-duzy sloiczke cena ok 3 zł i u nas jest na 2 razy (bo do deserku dodaje kasze), nie mają soli ani konserantow, sa tez wersje BIO troszke drozsze.
a zupki to ostatnio nawet na 3 dni gotuje. wlewam na gorąco i sie piekne wekują a potem czekają w lodówce wiec nic im sie nie dzieje.

My od początku jedziemy na słoiczkach.. Gerber albo Hipp.. Po Bobovicie mój mały miał biegunkę 3 razy. Nie mam pojęcia czemu i czy na pewno od nich, ale już ich nie kupuje i problemu nie ma.
Zamawiam przez internet na dodomku.pl na cały miesiąc z góry i nie muszę grzebać na sklepowych półkach. Poza tym mają duuuży wybór.

Mam tylko takie pytanie... mój mały nie toleruje białka mleka krowiego i jest teraz na bebilonie pepti 2 (wcześniej 1). Do tej pory dostawał dziennie jeden słoiczek, w którym był gluten. Tam zawsze pisze, że ilość odpowiednia do wieku. Teraz w tych słoiczkach po 6m nie ma dużego wyboru jeżeli chodzi o te z glutenem. Mam kaszkę 8 zbóż z Nestle, a w rozpisce mam napisane 1 łyżka glutenu... czyli mogę 1 łyżkę domieszac do słoiczka obojetnie jakiego? czy robic tak jak pisze na opakowaniu 5-6 łyżek z mm?

Co do owoców to czytałam, że wiele dzieci dostaje za duże ilości owoców. W rozpisce jest napisane 150ml w 7m i taka ilość powinna być. Dzieci powinny zjadać więcej posiłków typu zupka itp.

smile, moja mała też po bobovicie miała przeboje - ale wyłącznie po deserkach. Zupki bez wpływu.
Co do glutenu - to jak wolisz. Ja gotując zupkę małej dodaję łyżeczkę kaszki mannej, a drugą łyżeczkę wcze sniej ugotowanej w wodzie dodaję do jabłka
Hania bardzo protestowała, kiedy zrobiąłm jej mannę z mm

jakie kupujecie dla dzieci jabłka? konkretnie o nazwę mi chodzi.
A poziomi pomiksować można np, z bananem?

Teraz można dostać świeży zielony groszek, dawałyście już? w słoiczku już mała jadła

reklama
Do góry