My od początku jedziemy na słoiczkach.. Gerber albo Hipp.. Po Bobovicie mój mały miał biegunkę 3 razy. Nie mam pojęcia czemu i czy na pewno od nich, ale już ich nie kupuje i problemu nie ma.
Zamawiam przez internet na dodomku.pl na cały miesiąc z góry i nie muszę grzebać na sklepowych półkach. Poza tym mają duuuży wybór.
Mam tylko takie pytanie... mój mały nie toleruje białka mleka krowiego i jest teraz na bebilonie pepti 2 (wcześniej 1). Do tej pory dostawał dziennie jeden słoiczek, w którym był gluten. Tam zawsze pisze, że ilość odpowiednia do wieku. Teraz w tych słoiczkach po 6m nie ma dużego wyboru jeżeli chodzi o te z glutenem. Mam kaszkę 8 zbóż z Nestle, a w rozpisce mam napisane 1 łyżka glutenu... czyli mogę 1 łyżkę domieszac do słoiczka obojetnie jakiego? czy robic tak jak pisze na opakowaniu 5-6 łyżek z mm?
Co do owoców to czytałam, że wiele dzieci dostaje za duże ilości owoców. W rozpisce jest napisane 150ml w 7m i taka ilość powinna być. Dzieci powinny zjadać więcej posiłków typu zupka itp.