Lady Loka
Fanka BB :)
No to skoro czujesz ruchy normalnie, to ja bym się nie przejmowala. Nie jestesmy specjalistkami od analizowania ktg, zostaw to połoznym i lekarzowi.Dziś zaczęłam 38 tydzień, a ruchy czuję wydaje mi się że tak jak zawsze
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
No to skoro czujesz ruchy normalnie, to ja bym się nie przejmowala. Nie jestesmy specjalistkami od analizowania ktg, zostaw to połoznym i lekarzowi.Dziś zaczęłam 38 tydzień, a ruchy czuję wydaje mi się że tak jak zawsze
Przy owinięciu pępowina nie ma tak równego tętna zazwyczaj. Ono raczej wtedy skacze, jeśli dziecko osę przydusza, bo jest zdenerwowane i tętno mu skacze. No ewentualnie jeśli już się mocno dusi to by było bardzo powolne, ale to położna na pewno by zwróciła uwagę.Martwię się o owinięcie pępowina itp bo się naczytałam w internecie i nakręciłam…ale skoro tętno ok to znaczy że jest dobrze prawda?
Dziś byłam na ktg i niepokoi mnie wynik…czekam na odpowiedź zwrotną od mojego lekarza odnośnie owego wyniku, ale wariuje z nerwów… czy jest w porządku? Błagam, jeśli ktoś z was się zna na tym to niech mi powie…
Jeśli chodzi o owinięcie pępowiną to tylko raz na ktg u mnie to było widać, a wszystkie dzieci ( mam 5) urodziłam owinięte pępowiną 2 razy wokół szyi. Jedynie w pierwszej ciąży ktg wyłapało , ale tam dziecko było owinie 5 razy ( 2 wokół szyi i 3 wokół brzucha plus węzeł na pępowinie).. przy ostatnim porodzie ktg nie miałam bo nie zdążyli mi go zrobić, miałam 2 dni przed porodem i było ok, ale pewności nie mam że mała była wtedy owinięta ( choć podejrzewam że tak)