reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

WYPRAWKA - czyli rzeczy potrzebne dla dzidzi i mamy ;)

Verita to jest z lista ze strony rodzic po ludzku? mi sie wydaje ok:)
bo ja sie chyba wg niej pakowalam na poprzedni porod i to wlasnie w niej byla ta madrosc zeby ksiazke zabrac hihihih:D

Ninuszka dyski uszczelniajace sa do przechowywania mleka. jak odciagniesz mleko, mozesz schowac do lodowki i nie bedzie stalo otwarte wiec wkladas ten dysk w miejsce smoczka w nakretce butelki i zakrecasz:) i masz zamknieta szczelnie butelke:)

reklama
Ninuszka dyski uszczelniajace sa do przechowywania mleka. jak odciagniesz mleko, mozesz schowac do lodowki i nie bedzie stalo otwarte wiec wkladas ten dysk w miejsce smoczka w nakretce butelki i zakrecasz:) i masz zamknieta szczelnie butelke:)

No mówiłam już że mi ciąża wyżarła mózg :-D dzięki :tak:
Ale widze w instrukcji obsługi ze te zaworki są w 2 kształtach (zależy od modelu moze) bo są gwiazdki i takie jak to:
NOWY zaworek (uszczelka) do laktatora AVENT (2264235703) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Siostra ma tylko gwiazdki.
W zasadzie widzę, ze u tego sprzedawcy jest pełno rzeczy do tego laktatora :-)

jak tylko wroce od ortodonty to chyba poszukam tych czesci na powaznie i zobaczymy ile za komplet wyjdzie, bo wczoraj kolejny raz zostalam zbyta przez moja sasiadke z tym laktatorem, dzisiaj mialam mi smsa wyslac co z nim w koncu. juz to 2 miesiace slysze!

Przypomniało mi się że jeszcze takie podkładki na kibelek :-) do szpitala idealne żeby na kibelek usiąść a nie z lotu ptaka bo i tak będzie nas wszytsko bolało :eek:

Przed momentem kurier przywiózł paczkę z Raju rodzica i jestem bardzo zadowolona. Wszystko ładnie zapakowane, więc moim zdaniem bzdury w komentarzach wypisywali.
Faktycznie te pieluchy tetrowe cienkie to takie trochę badziewie, ale zadzwonilam do koleżanki i ona twierdzi, że też takie ma. Jednak zdecydowaie polecam te podwójnie tkane - mięciutkie w dotyku i bielsze jakby.
Po tetrze kolorowej nie spodziewałam się zbyt wiele, ale i tak wygląda nieźle.

Mam do Was kobitki pytanie odnośnie laktatorów jaki lepszy ręczny czy elektryczny?
i ile tych butelek kupić? Mam jedną duża 260ml jak sie nie myle z tt i czy jedna mała starczy czy lepiej dwie male dwie duze kurdę gubię się już :zawstydzona/y:

Mam do Was kobitki pytanie odnośnie laktatorów jaki lepszy ręczny czy elektryczny?
i ile tych butelek kupić? Mam jedną duża 260ml jak sie nie myle z tt i czy jedna mała starczy czy lepiej dwie male dwie duze kurdę gubię się już :zawstydzona/y:

To chyba zależy czy będziesz karmić piersią czy nie. Ja nie zamierzam więc kupiłam 4 butelki - 2x150ml i 2x260ml.

reklama
no szczerze chcialabym karmic piersia i mam nadzieje ze sie uda (znajoma mowili ze troche boli jak male zasysa ale sprobowac chce i jak sie uda to tym bardziej bym chciala karmic tak conajmiej do pol roku)

Do góry