reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla maluszków i ich mam

no właśnie mnie też odstrasza ta tłustość oliwki, mimo wszystko; a jakie mydełko baśka używaliście? chociaż to chyba też zależy od skóry danego dzieciaczka, jednemu będzie służyć, innemu już nie koniecznie; same dylematy w tej ciąży;-)

no własnie chyba te oliwki dla noworodków nie sa takie otłuszczone bardzo...

ja np. kupiłam Nivea dla niemowlaków i az sie zdziwiłam ze w sumie jest prawie jak woda- mało olejisty...az musze sprawdzic kiedys jakis jak bede w sklepie samoobsługowym czy taka sama konstystencje ma, bo moze jakas podróbe mi przesłali:shocked2:

reklama
no własnie chyba te oliwki dla noworodków nie sa takie otłuszczone bardzo...

ja np. kupiłam Nivea dla niemowlaków i az sie zdziwiłam ze w sumie jest prawie jak woda- mało olejisty...az musze sprawdzic kiedys jakis jak bede w sklepie samoobsługowym czy taka sama konstystencje ma, bo moze jakas podróbe mi przesłali:shocked2:
Zadna podroba Nivea tak ma, oliwka z ich serii jest bardziej wodnista. Sek w tym ze jest wiele opinii ze oliwki czesto uczulaja nawet te niby hipoalergiczne. A jesli dziecko dostanie jaas wysypke, np. tradzik niemowlecy bron boze nie mozna jej stosowac bo pogarsza sprawe:tak::tak:

Któryś z mądrych pediatrów występujących w tv, mówił ze do natłuszczania Maluszka najlepszy jest zwykły olej rzepakowy, bo nie uczula, tylko kwestia zapachu:sorry:

Któryś z mądrych pediatrów występujących w tv, mówił ze do natłuszczania Maluszka najlepszy jest zwykły olej rzepakowy, bo nie uczula, tylko kwestia zapachu:sorry:
No i po oleju zostają tłuste slady na ubraniu ,bo jak ja się raz opalałam na olej to tak miałam matka skórę przetrzepała bo plam nie mogła wywabić;-)

Mi polozna doradzila Oilatum i nic wiecej. Natomiast w wypadku gdyby mala miala sucha skore (czasem sie zdarza przez jakis czas na poczatku) to mam ja smarowac ciekla parafina. Jesli bylyby problemy to zamiast Oilatum - Mustella stelotopia.

Wczoraj kupilam kolejne kilka pozycji z listy wyprawkowej - pieluchy tetrowe i flanelowe (kolorowe), poduszke "klin", Milton do dezynfekcji (spray, tabletki i zel), wkladki latkacyjne medeli, szczotke i grzebien z bebe confort (zwroccie uwage na roznice w cenie miedzy ta jednokolorowa a ta z motywem), nozyczki do paznokci z bebe jou (podobno polecane ze wzgledu na wyprofilowanie) i termometr laserowy do ucha i czola. Oprocz tego zamowilam wszystko co bylo potrzebne z apteki, dzisiaj mam to odebrac i az sie boje ile zaplace:sorry2:
Jestem zadowolona ze juz prawie wszystko mam. Musze dokupic jeszcze pojemniki do pokarmu (wiedzialyscie ze w tych Aventowkich mozna tylko 4 razy zamrozic pokarm i nadaja sie do wyrzucenia?), pampersy, ksiazke Zawitkowskiego, cienki kocyk (mam same grubsze) i laktator (zamowilam w sklepie, przyjdzie za 2 tygodnie)

Mi polozna doradzila Oilatum i nic wiecej. Natomiast w wypadku gdyby mala miala sucha skore (czasem sie zdarza przez jakis czas na poczatku) to mam ja smarowac ciekla parafina. Jesli bylyby problemy to zamiast Oilatum - Mustella stelotopia.

Wczoraj kupilam kolejne kilka pozycji z listy wyprawkowej - pieluchy tetrowe i flanelowe (kolorowe), poduszke "klin", Milton do dezynfekcji (spray, tabletki i zel), wkladki latkacyjne medeli, szczotke i grzebien z bebe confort (zwroccie uwage na roznice w cenie miedzy ta jednokolorowa a ta z motywem), nozyczki do paznokci z bebe jou (podobno polecane ze wzgledu na wyprofilowanie) i termometr laserowy do ucha i czola. Oprocz tego zamowilam wszystko co bylo potrzebne z apteki, dzisiaj mam to odebrac i az sie boje ile zaplace:sorry2:
Jestem zadowolona ze juz prawie wszystko mam. Musze dokupic jeszcze pojemniki do pokarmu (wiedzialyscie ze w tych Aventowkich mozna tylko 4 razy zamrozic pokarm i nadaja sie do wyrzucenia?), pampersy, ksiazke Zawitkowskiego, cienki kocyk (mam same grubsze) i laktator (zamowilam w sklepie, przyjdzie za 2 tygodnie)
Oj to widze Mola ,że zakupy pełną parą idą.mi w zasadzie brakuje tylko łóżeczka z rzeczy niezbędnych ,a te zbędne będę po porodzie dokupować jak będzie mi się coś przydawało;-)

ja donosze że mam Panią Teresę rozmiar M (własnie przegrzebałam szufladę żeby sprawdzić) a przed ciążą miałam w pasie ok 75cm a w ciąży przytyłam do ponad 90 kg i w tą M się wtedy mieściłam po porodzie
ja zakładałam jakoś po trochu w ciągu dnia bo tak moja położna zalecała...chociaż nie pamiętam na ile ale jej dopytam

dzieki Basia, czyli te wymiary podane na opakowaniu tokijowe jakies, ale nie był za luźny?

no to z waszym wsparciem juz wiem co do kąpu kąpu itd.

jakby któras chciała, to ten użytkownik ma i mustele i oilatum

Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

reklama
a ja tez po trochu dokupuje co mi sie przypomni ale bez jakiejs listy uporzadkowanej - wczoraj Rossmannie wzielam wkladki laktacyjne, mydełko, termometr do kapieli....a dzis jeszcze raz z mezem przegrzebalam strych i znalazłam jeszcze drugie tyle ciuszków co on przyniósł ostatnio :)

Do góry