• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Ja za pierwszym razem radziłam sobie świetnie tym Avent Isis ale naprawdę sporo musiałam odciągać (różne sytuacje się zdarzały) i przyznam, że nie raz zła byłam, że muszę tą pompką pompować. Bo jak trzeba 20-40ml odciągnąć to każdy laktator jest fajny.
Ale jak się siedzi w pracy i odciąga 200-300ml na porcję, żeby zachować jak najlepiej laktację to już to pompowanie ręczne fajne nie jest.
Tylko, że trudno mi się w tej chwili wypowiadać, który laktator jest lepszy Avent Isis czy Medela. Raczej nie sprawdzę medeli, póki się dzidzia nie urodzi bo nie chcę namieszać z laktacją.Zresztą drażnienie sutków może doprowadzić do skurczy a na tym etapie ciąży wolałabym nie ryzykować takich eksperymentów.

Ja wogóle zdecydowałam się na medelę, dokupiłam butelki do przechowywania pokarmu i zastanawiam się nad smoczkiem. Te butelki nie posiadają Bisfenolu A. Tyle, że smoczek medeli jest tylko taki specjalistyczny i drogi a ja wyczytałam w necie, że do medeli pasują smoczki NUKa i Dr Browna do butelek z wąską szyjką.
I tego Dr Browna sobie zamówiłam, tylko pacany przysłali mi do butelek z szeroką szyjką a nie z wąską i teraz mam reklamację.
Zła jestem, bo złożyłam reklamację a sklep internetowy w którym kupowałam milczy.
Nie wiem czy odesłać im w ciemno towar co mi nie odpowiada ?
Oprócz tych smoczków jest jeszcze od nich folia na fotelik co miała mieć otwory wentylacyjne a nie ma i śpiworek co miał pasować na wszystkie foteliki a na nasz nie pasuje :-(.

Ostatnia edycja:
reklama
Hey ...co ddo laktatora to zobaczymy jak cos to kupi sie ale zobaczymy czy bedzie potrzbny...
abeja butelki TT sa superasne ja mam wszystkie takie-> siostra tez karmila syna tego typu butelkam i sobei chwalila
Przyszla mi paczka z Irlandi juz 4 ile ciuszkow dl amalej
ojojojo
spiszki z menschester united bo moj ich uwilbia - on tez ma taka koszulke wiec zapowidzial ze bedzie z corka ogladac mecze w tych spiochach hhee
bodow to jamam zapywe ponad 100 sztuk
ostatnio w penysie- na wyspach byla wyprzedaz- 7 par body po 2 euro wiec przeslal mi zas 7 paczek ale jakie sliczne ... Mala ma lepsze ciuszki odemnie nawet widzialam jakies z kelvina Claina:szok::szok::szok::szok::szok:

niunia zgadza się - rzeczy z UK nie mają porównania do tych kupowanych u nas zarówno w kwestii gatunku jak i ceny..

a ja licze na to, że butelka nie bedzie mi prędko potrzebna :-)
Jagoda do 1 rż uzywałam przy Zuzce butelek Dr Browns tych z rurką - to specjalny system odpowietrzania. Poza tym, że kiepsko się to myje to byłam bardzo zadowolona (tyle ze ja miałam z szeroką szyjką)

Hey ...co ddo laktatora to zobaczymy jak cos to kupi sie ale zobaczymy czy bedzie potrzbny...
abeja butelki TT sa superasne ja mam wszystkie takie-> siostra tez karmila syna tego typu butelkam i sobei chwalila
Przyszla mi paczka z Irlandi juz 4 ile ciuszkow dl amalej
ojojojo
spiszki z menschester united bo moj ich uwilbia - on tez ma taka koszulke wiec zapowidzial ze bedzie z corka ogladac mecze w tych spiochach hhee
bodow to jamam zapywe ponad 100 sztuk
ostatnio w penysie- na wyspach byla wyprzedaz- 7 par body po 2 euro wiec przeslal mi zas 7 paczek ale jakie sliczne ... Mala ma lepsze ciuszki odemnie nawet widzialam jakies z kelvina Claina:szok::szok::szok::szok::szok:

wklej jakieś zdjęcia:)

ja zamowiłam laktator ręczny TT , na elektryczny mnie nie stać:-(

zamówiłam dzidzi taką pościel
safaripink.jpg

Ostatnia edycja:
kasiulec- śliczna pościel. Na allegro zakupiłaś? Bo szukam jakiejś ładnej pościelki dla małej, a te z allegro już mi się opatrzyły,a bardzo spodobała mi się Twoja... ;-)

Ciesze się, że nie pośpieszyłam się z ochraniaczem do łóżeczka. Przy moim materacu zostaje max 20 cm na ochraniacz, także wielkiego wyboru nie mam. Kupię taki uniwersalny 20 cm w kolorze beżowym (będzie mi pasował do różnej pościeli).

Za zgodą Izy wstawiam wersję pierwotną łóżeczka:tak:

Załączniki

• 200908252153.jpg
    200908252153.jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 99
  • 200908252154.jpg
    200908252154.jpg
    33,1 KB · Wyświetleń: 100
  • 200908252155.jpg
    200908252155.jpg
    16,8 KB · Wyświetleń: 95
A teraz wersja po przeróbkach :-)

hand made by Izaa&Catedra Company
czas realizacji zlecenia: 5 dni roboczych (robotnicy mieli w ramach utrudnienia nosić przed sobą 10cio kilogramowe piłki które na dodatek kopały po każdym kolejnym owocku:-p)
inspiracja: giraffka ze śpiochów ze smyka
materiały: OBI hipermarket
ogólny koszt: ok 80 plnów za farby itp... koszt żywienia catedry przez 5 dni (nie pytajcie:-D), zszarpane nerwy (catedra za dużo gada)

Zamówienia przyjmujemy po godzinie 9tej rano

ps. żyrafka nie ma jeszcze oczek i uśmiechu (braki techniczne, potrzeba czarnej farby:-D)

Załączniki

• S6300675.jpg
    S6300675.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 115
  • S6300674.jpg
    S6300674.jpg
    16,5 KB · Wyświetleń: 117
  • kasia1.jpg
    kasia1.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 164
  • żyrafka.jpg
    żyrafka.jpg