reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Ja za pierwszym razem radziłam sobie świetnie tym Avent Isis ale naprawdę sporo musiałam odciągać (różne sytuacje się zdarzały) i przyznam, że nie raz zła byłam, że muszę tą pompką pompować. Bo jak trzeba 20-40ml odciągnąć to każdy laktator jest fajny.
Ale jak się siedzi w pracy i odciąga 200-300ml na porcję, żeby zachować jak najlepiej laktację to już to pompowanie ręczne fajne nie jest.
Tylko, że trudno mi się w tej chwili wypowiadać, który laktator jest lepszy Avent Isis czy Medela. Raczej nie sprawdzę medeli, póki się dzidzia nie urodzi bo nie chcę namieszać z laktacją.Zresztą drażnienie sutków może doprowadzić do skurczy a na tym etapie ciąży wolałabym nie ryzykować takich eksperymentów.

Ja wogóle zdecydowałam się na medelę, dokupiłam butelki do przechowywania pokarmu i zastanawiam się nad smoczkiem. Te butelki nie posiadają Bisfenolu A. Tyle, że smoczek medeli jest tylko taki specjalistyczny i drogi a ja wyczytałam w necie, że do medeli pasują smoczki NUKa i Dr Browna do butelek z wąską szyjką.
I tego Dr Browna sobie zamówiłam, tylko pacany przysłali mi do butelek z szeroką szyjką a nie z wąską i teraz mam reklamację.
Zła jestem, bo złożyłam reklamację a sklep internetowy w którym kupowałam milczy.
Nie wiem czy odesłać im w ciemno towar co mi nie odpowiada ?
Oprócz tych smoczków jest jeszcze od nich folia na fotelik co miała mieć otwory wentylacyjne a nie ma i śpiworek co miał pasować na wszystkie foteliki a na nasz nie pasuje :-(.

Ostatnia edycja:
reklama
Hey ...co ddo laktatora to zobaczymy jak cos to kupi sie ale zobaczymy czy bedzie potrzbny...
abeja butelki TT sa superasne ja mam wszystkie takie-> siostra tez karmila syna tego typu butelkam i sobei chwalila
Przyszla mi paczka z Irlandi juz 4 ile ciuszkow dl amalej
ojojojo
spiszki z menschester united bo moj ich uwilbia - on tez ma taka koszulke wiec zapowidzial ze bedzie z corka ogladac mecze w tych spiochach hhee
bodow to jamam zapywe ponad 100 sztuk
ostatnio w penysie- na wyspach byla wyprzedaz- 7 par body po 2 euro wiec przeslal mi zas 7 paczek ale jakie sliczne ... Mala ma lepsze ciuszki odemnie nawet widzialam jakies z kelvina Claina:szok::szok::szok::szok::szok:

niunia zgadza się - rzeczy z UK nie mają porównania do tych kupowanych u nas zarówno w kwestii gatunku jak i ceny..

a ja licze na to, że butelka nie bedzie mi prędko potrzebna :-)
Jagoda do 1 rż uzywałam przy Zuzce butelek Dr Browns tych z rurką - to specjalny system odpowietrzania. Poza tym, że kiepsko się to myje to byłam bardzo zadowolona (tyle ze ja miałam z szeroką szyjką)

Hey ...co ddo laktatora to zobaczymy jak cos to kupi sie ale zobaczymy czy bedzie potrzbny...
abeja butelki TT sa superasne ja mam wszystkie takie-> siostra tez karmila syna tego typu butelkam i sobei chwalila
Przyszla mi paczka z Irlandi juz 4 ile ciuszkow dl amalej
ojojojo
spiszki z menschester united bo moj ich uwilbia - on tez ma taka koszulke wiec zapowidzial ze bedzie z corka ogladac mecze w tych spiochach hhee
bodow to jamam zapywe ponad 100 sztuk
ostatnio w penysie- na wyspach byla wyprzedaz- 7 par body po 2 euro wiec przeslal mi zas 7 paczek ale jakie sliczne ... Mala ma lepsze ciuszki odemnie nawet widzialam jakies z kelvina Claina:szok::szok::szok::szok::szok:

wklej jakieś zdjęcia:)

ja zamowiłam laktator ręczny TT , na elektryczny mnie nie stać:-(

zamówiłam dzidzi taką pościel
safaripink.jpg

Ostatnia edycja:
kasiulec- śliczna pościel. Na allegro zakupiłaś? Bo szukam jakiejś ładnej pościelki dla małej, a te z allegro już mi się opatrzyły,a bardzo spodobała mi się Twoja... ;-)

Ciesze się, że nie pośpieszyłam się z ochraniaczem do łóżeczka. Przy moim materacu zostaje max 20 cm na ochraniacz, także wielkiego wyboru nie mam. Kupię taki uniwersalny 20 cm w kolorze beżowym (będzie mi pasował do różnej pościeli).

Za zgodą Izy wstawiam wersję pierwotną łóżeczka:tak:

Załączniki

• 200908252153.jpg
    200908252153.jpg
    29,5 KB · Wyświetleń: 87
  • 200908252154.jpg
    200908252154.jpg
    33,1 KB · Wyświetleń: 86
  • 200908252155.jpg
    200908252155.jpg
    16,8 KB · Wyświetleń: 80
A teraz wersja po przeróbkach :-)

hand made by Izaa&Catedra Company
czas realizacji zlecenia: 5 dni roboczych (robotnicy mieli w ramach utrudnienia nosić przed sobą 10cio kilogramowe piłki które na dodatek kopały po każdym kolejnym owocku:-p)
inspiracja: giraffka ze śpiochów ze smyka
materiały: OBI hipermarket
ogólny koszt: ok 80 plnów za farby itp... koszt żywienia catedry przez 5 dni (nie pytajcie:-D), zszarpane nerwy (catedra za dużo gada)

Zamówienia przyjmujemy po godzinie 9tej rano

ps. żyrafka nie ma jeszcze oczek i uśmiechu (braki techniczne, potrzeba czarnej farby:-D)

Załączniki

• S6300675.jpg
    S6300675.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 102
  • S6300674.jpg
    S6300674.jpg
    16,5 KB · Wyświetleń: 99
  • kasia1.jpg
    kasia1.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 101
  • żyrafka.jpg
    żyrafka.jpg