reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

nasza część żyrafkowo-białego pokoiku dla Gwiazdki też już czeka , jeszcze tylko prześcieradło, zdecydowałam , że pościel kupię dopiero za parę miesięcy, teraz i tak by czekała w szafie :-)
łóżeczko Klupś Radek II, komoda robiona przez meblarza na wymiar, półeczka z Ikei i fotel też, fotel udało się w b. korzystnej cenie kupić, bo akurat jest w promocji:happy:
Zobacz załącznik 162419

Zobacz załącznik 162420

JAgoda te skarpetki super ! ja zrobiłam to samo tylko ze skarpetkami męża , szok jaka przepaść:-)

pięknie urządziłaś ten kącik, ja też mam łóżeczko KLUPŚ ale nie pamiętam które, bo karton stoi w garażu, może jutro złożymy. łóżeczko mam z szufladą-brak miejsc do przechowywania, ale również białe.

Dobra robota...bardzo śliczny kącik

reklama
Sylwia31 sliczny kacik:tak::-)
Wybralismy sie dzisiaj z M na zakupy kolejnych rzeczy z listy;-) Najbardziej ciesze sie z kocyka i misia,bo mialam tak dawno upatrzone i tylko czekalam az troche kaski bedzie:tak::-)
Czy ktoras z Was bedzie uzywala dla maluszka oliwki lub balsamu Johnson po kapieli? Bo wszedzie tylko takie i Oilatum dla malenstw sprzedaja a nie wiem,ktory wybrac..:sorry:
A oto czesc lupow:-):

Załączniki

• 100_3522 - Copy.jpg
    100_3522 - Copy.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 75
  • 100_3523 - Copy.jpg
    100_3523 - Copy.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 82
  • 100_3524 - Copy.jpg
    100_3524 - Copy.jpg
    32,5 KB · Wyświetleń: 80
Dziewczyny cieszę się, że Wam też się podoba:-)
Dentico ten fotel kosztuje teraz 99,99 więc warto podjechać do najbliższej Ikei, jeśli masz w planach kupić podobny, cena naprawde korzystna, no chyba że sklep gdzieś 300 km od domu to rzeczywiście kicha

wiecie co mnie jeszcze dręczy.........ten pas ciążowy , czy warto go kupić na ostatni mies. ciąży:eek:, niby brzucha nie mam wielkiego, ale jakoś mi trudno uwierzyć, że ta skóra wróci do pierwotnej formy...........może ten pas zapobiega większemu ciągnięciu w dół:baffled::baffled::baffled: co sądzicie ? jeszcze 30 dni do końca.....ile jeszcze się naciągnie ten kandzioł ???

Ostatnia edycja:
Nie mam doświadczenia z takimi pasami,ale to zależy od tego chyba czy brzusio jest duzy.Radziłabym pomyslec tez o pasie poporodowym.Nie sa drogie ok 50zl a pomagają wrócic do formy bo trzymaja brzuszek mocno.

mayo ja proponuje uniakc produktoe johnsons dla dzieci bo uczulaja nawet doroslych (jak np mnie i moja tesciowa i kilka innych osob znajomych):tak:lepiej zaopatrz sie w nivea albo avent.oliatum w sumie uzywa sie jak dzidzia ma problemy ze skora-jakies wysypki lub cos takiego.:tak:a jak chcesz dodawac oliwke np do kapieli to proponuje kupic parafine w aptece-ten sam skladnik co w oliatum i swietne dla dzidzi bo neutralne i mozna tez smarowac cialko maluszka .maluszki na poczatku powinno sie trzymac jak najdalej od chemicznych produktow:tak:

Sylvia na szkole rodzenia położna mówiła że ten pas poporodowy na brzuch tylko rozleniwia mięśnie - one same nie pracują kiedy on je trzyma... Trzeba się samemu zabrać do roboty ;-) ale to jak się już wszystko po porodzie zagoi...

Zresztą tego pasa nie można dłużej niż godzinę dziennie chyba nosić z tego co czytałam, szkoda tylko na to kasy...

reklama
ja też słyszałam w telewizji kiedys był program, że te poporodowe pasy nie są dobre, tak jak mówisz rozleniwiają mięśnie i do niczego dobrego to nie prowadzi, ale miałam na myśli te ortopedyczne ciążowe do podtrzymywania brzucha, nie poporodowe, jednak chyba sobie odpuszcze , 140 zł trzeba dać za taki porządniejszy, a brzucha w sumie nie mam olbrzymiego, bardziej piersi jak arbuzy :tak:

Do góry