reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

otworzyłam właśnie (właściwie to nie wiem jak to się dokładnie nazywa) taką zawieszką z pozytywką i obracającymi się zwierzakami nad łóżeczko i zmontowałam to urządzenie i znów zamiast radości: wielkie zdziwienie i złość, że jak można taki niedopracowany produkt dla dzieci (!) wypuszczać na rynek :szok: :wściekła/y:
chodzi dokładnie o tę rzecz:
Kids Line Musical Mobile Zanzibar: Amazon.co.uk: Baby

1. materiał, który ma przykrywać pałąk zawieszki jest zupełnie niedopasowany do jego wymiarów: paskudnie się marszczy i jest go za dużo o jakieś 35 centymetrów.
2. te części które mają tworzyć krzyżyk, na którym będą wisiały zabawki są ruchome zamiast sztywne - efekt: próba założenie zabawek to około 20 minut nerwów dla rodzica.. jeśli dobrze pójdzie!

to może są tylko drobiazgi i na szczęście łatwe do naprawienia - ten materiał można skrócić, a te dwie części usztywnić zwykłym klejem, ale szlag mnie trafia, że rzecz kupiona za naprawdę sporą kasę wymaga w ogóle takich poprawek ze strony rodzica.. :wściekła/y::crazy::wściekła/y:

po analogicznych przejściach z bujaną podstawką pod wiklinowy koszyk mothercare naprawdę nie mam już cierpliwości do takich bubli, które wymagają daleko posuniętej ingerencji, aby w ogóle można było "uratować" taki zakup..
zwyczajnie opadają ręce..

reklama
shenkoka podziwiam ja nie przebrnęłam przez Tracy Hogg.... ps.pytałas Wieczorka o te paciorkowce? bo ja miałam zapytac w srode ale mi umkneło, byłam pierwszy raz sama na wizycie i chyba dlatego...

wizyte mam 1 sierpnia to zapytam..mam nadzieję, że nie zapomnę :sorry:

moja koleżanka wprowadzila metode tracy hogg i jej sie sprawdza..przesypia noce i ma czas dla siebie..a mala jest zadowolona :tak:

sylvietta..daj sobie jeszcze czas..na montaż..zakurzy ci sie do narodzin a maluch i tak dopiero zacznie z tego korzystac jak skonczy dwa miesiace..ale fakt faktem, że szlag człowieka trafia jak za kupe kasy dostaje bubel :wściekła/y:

wiesz shenkoka ja już sobie obiecałam teraz solennie otwierać i montować wszystko w sklepie, niezależnie od tego jak bardzo by sprzedawcom nie było to na rękę - bo to nie chodzi o to czy mi się coś zdąży zakurzyć, tylko czy złożę ew reklamacje w terminie..

ja tak jak abeja nie przebrnęłam przez lekturę języka niemowląt - jak dla mnie ta książka napisana jest w tak nieznośnie egzaltowany sposób, że staje się zupełnie niestrawna w odbiorze..

Ostatnia edycja:
dziewczyny dziękuje za odp odnośnie prania. użyję proszku do prania loveli, potem tak jak pisze Jagoda 2 razy wypłucze i wyprasuje z obydwu stron. najgorzej mnie to prasowanie przeraża;-)

Sylola ale te karuzele mają ruchome pałąki do zawieszania naogół, to jest duża frajda dla maluszka jak mu się to majta później jak złapie w rączki :-). My mieliśmy za pierwszym razem canpola miękkie misie z baldachimem i Krystian jak już zaczął chwytać rączkami to mógł całe pałacie czasu próbować dosięgnąć tych misiów i je zerwać z karuzelki. Jaka to była dla niego frajda jak mu się udało dorwać któregoś.
Ja przy karuzelce proponuję sprawdzić w sklepie melodyjkę, my kupowaliśmy w sklepie, nie mieliśmy możliwości sprawdzić i trafiło nam się "Panie Janie", naprawdę melodia pasująca do karuzeli, na pewno nie można takiej karuzeli używać jako wyciszacza ;-). A do tego teraz chcę na pilota (nawet używaną) bo zdecydowanie nakręcanie sprężyny co kilka minut nie jest fajne.
Nam ta karuzelka w sumie głównie służyła do zabawy misiami, bo słuchać się tego nie dało.

dziewczyny dziękuje za odp odnośnie prania. użyję proszku do prania loveli, potem tak jak pisze Jagoda 2 razy wypłucze i wyprasuje z obydwu stron. najgorzej mnie to prasowanie przeraża;-)

Te ubranka są takie małe, że wystarczy raz żelazkiem przejechać ;-), najwięcej roboty z przekładaniem na drugą stronę :confused2:.
Teraz to nie jest najgorsze, najgorsze jak człowiek nie ma siły, ma płaczącego noworodka i myśli, że przydałoby się je z tych obydwóch stron prasować :-D.
Ja jestem ciekawa po jakim czasie tym razem wymięknę :-D.
Wiadomo teraz mam jeszcze całkiem duże rzeczy na 116 do prasowania :cool:. Ich się już nie da raz żelazkiem machnąć, ale na szczęście z dwóch stron prasować nie ma potrzeby.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Są specjalne płyny do płukania dla niemowląt Jelpa albo Loveli. Zakupiłam Jelpa 2 w 1. Wyprałam wszystkie ciuszki (3 walizki tego było, ale do 1 roku życia Maluchów mam wszystkie) i prasowałam tylko z jednej strony. Efekt - są mięciutkie jak kaczuszka :-). Nie będę dokładała sobie roboty jak nie muszę.

W Roanie właśnie chodzi o gondole. Nie chciałabym być noworodkiem, który jeździ w x-landerze. Ale to tylko moje zdanie ;-), które wyrobiłam sobie po teście jazdy po nierównościach xlandera i roana. Na wybojach to tragedia. Dlatego ja kupię używanego Roana dla gondoli. Trudno, że jest wielki. Liczy się wygoda Amelki. A w kwietniu kupie fajną spacerówkę:-)

reklama
Ja przy Jasku używałam na poczatku platkow mydlanych.Dopiero pozniej zaczely suie pojawiac proszki dla niemowlat pierszy byl chyba jelp,koszm,arnie drogi.Teraz albo bede uzywac lowilli albo e sensitive bo przezucilam sie na niego z powodu uczul;en na inne proszki.Jers delikatny,bardzo dobrze dopiera i cena tez jest baardzo fajna:-)

A prasowałam tylko po jednej stronie i teraz tez tak bede!!szkoda czasu i sil

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry