reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

ja też pragnę zmian, cały czas się głowie co tu zmienić tanim kosztem......mój by nie przeżył kolejnego przemalowywania, trochę za często zmieniałam ostatnio, co popadnie...muszę zastopować bo mi sie chłop "zbiesi" , limit mi sie wyczerpał:-D, ale przynajmniej w kuchni coś namieszam w przyszłym tygodniu ;-)bez malowania

reklama
Do kuchni to musze sobie jedną szafkę dokupić... wiszącą... Bo po wstawieniu zmywarki (co miało miejsce jakiś rok temu) i przedłużeniu blatów kuchennych, na górze mi sie dziwna pustka wytworzyła... Owa pustka teraz mi zaczęła przeszkadzać!

hehe no właśnie, mnie tez teraz zaczęły nagle wszelkie niedoróbki przeszkadzać, dziwne.............:tak:, leci "nigdy w życiu" obejrze 5 raz, z braku laku..........do jutra

Pochwalę się... nie ma mnie kto chwalić, to sie sama pochwalę:
1. wyprałam wszystkie ubranka, ręczniki i pieluszki... wyschły ładnie na słoneczku...
2. kupiłam już niezbędne kosmetyki dla Dzidziucha, a i dla siebie do porodu wszystko już mam;
3. zamówiłam wózek i będzie za dwa tygodnie;
4. zmieniłam firanki w sypialni, wyrzuciłam połowę rzeczy z szafy (trzymanych nie wiadomo po co i na co), w kuchni zrealizowałam marzenie o wielkich kaktusach w liczbie szt.2 na oknie - cudne...
5. kupiłam maskotkę-pozytywkę i do snu jej z Dzidziuchem słuchamy ku uciesze Lubego.

Kochana już Cię chwalę:tak::tak::tak: brawo dużo pracy wykonałaś więc odpocznij troszkę:tak:

ja nie wiem jeszcze jakie kupić kosmetyki dla naszej Ninki... taka jakaś niezdecydowana jestem jedyne co wiem to że nie kupię johnsosa bo uczulają:-p

Przepraszam za posta pod postem:-D, ale jakos tak wyszło, że nikt tu dzisiaj po mnie nic nie napisał;-). Wklejam zdjęcia ubranego łóżeczka dzidziusia i wygląd całego kącika:-)

URL=http://img514.imageshack.us/i/44217705.jpg/]
44217705.jpg
[/URL]

Urocze lozeczko:tak:My tez mamy narazie taki "kacik"blisko naszego lozka:tak:
Dzisiaj udalo nam sie odkupic uzywana ale zadbana szafke na ubranka, kupilam okleine w kolorze jasnego drewna ale chyba zostanie taka jak jest-niebieska bo nawet nam sie spodobala.
W sumie dla Damianka mamy chyba juz tylko dokupic aspirator a oprocz tego pompke do kol wozka, jesli sie trafi stojak i wkladke dla noworodka do wanienki. I To wszystko:-) Nawet na promocje Pampersow trafilismy i beda z glowy na jakis czas;-)

Załączniki

• 268907432.jpg
    268907432.jpg
    24,5 KB · Wyświetleń: 44
Asienko - Bardzo mi sie podoba Twoje lozeczko, kolor jest... ze az chce sie schrupac :tak:

To i ja sie pochwale tym.. co dla dzidzi uszkowalam.

1. Łózeczko
34905469.jpg

2.Fotelik
61307607.jpg

3.Wózeczek
22155229.jpg

4.Wanienka
94939868.jpg

5.Szafeczka czyli ubranka 50-62 [dodam, ze wydalam na to.. moze 50zl? wszystko jakos skompletowalam troszke po lumpkach, troszke po znajomych]
37172858.jpg

:-)

cyniczna to mnie wyprzedziłaś :-). Ja mam za sobą połowę prasowania ciuszków. Uprałam wszystkie, które przywiozłam.
Ale kiepsko mi przeczyszczanie szafek idzie. Udało mi się wykombinować 2 półki w szafie i 3 półki w słupku na rzeczy dzidziusia a dziś wywaliłam z jednej części szafy koszule m. i zmusiłam go do wywalenia tych w których nie chodzi i teraz chłopaki mają jeden drążek na swoje kurtki, kombinezony, koszule itp.
Koszul dla maluszka nie mam ale Krystian już obowiązkowo ma 2 koszulki z krótki i 2 z długim (wiadomo uroczystości rodzinne i przedszkolne ;-) - nawet 2 krawaty ma :-)).
Z rzeczy dla mnie brakuje mi biustonoszy do karmienia i podkładów belli, resztę mam.
Dla dzidziusia nie mam pieluch jednorazowych.
Zastanawiam się nad torbą do wózka, poprzednio chodziłam z plecakiem a teraz się zastanawiam, choć ja ogólnie jestem antytorbowa (i mocno plecakowa) i zastanawiam się, czy jak kupię to będę używać i wozić na wózku czy będziemy mieli kolejny grat w mieszkaniu.
Jak zmogę ciuszki to muszę dokończyć przegląd kolejnej szafy i szafek.

reklama
Asheara ale to wszystko fajne:-D:-D:-D, ciuszków to masz naprawdę sporo:-).

Jagoda, jak Ty plecakowa jesteś to po co wydawać pieniążki na coś, co Ci się nie przyda???

Mayo, ładna szafeczka, ja też bym nie zmieniała koloru

Do góry