reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla naszych maluszków

Ja kupiłam jak na razie Ignasiowi karuzelkę tiny love i matę tiny love, tę z elementami do kopania kick&play, do tego mąż z synkiem przynieśli pudełko grzechotek z piwnicy po starszym synku, synek oddał kilka niemowlęcych maskotek, a ostatnio dostaliśmy leżaczek bujaczek fisher price, taki do 18kg, co potem dziecko może siedzieć.
Ale Ignaś znowu wrócił do rytuału tylko jem i śpię i naprawdę nie ma kiedy korzystać z tych sprzętów bo on praktycznie całą dobę przesypia, tylko na cycania się regularnie budzi.
W wózku spać nie ma jak, bo na górze mamy tylko gondolę, którą znoszę z naszego 3 piętra i wpinam w stelaż spacerówki na parterze.

Też coraz bardziej wypełnia i gondolę i spacerówkę.
U nas największy problem z wanienką, chyba przywieziemy drugą po synku. Bo mamy tę na wannową i już zajmuje ją od końca do końca.

kasiulec dziś już starszy synek śpi, ale jutro sprawdzę u niego w pokoju na płytach. Ja kupowałam mu w swoim czasie taką składankę piosenek hity wszechczasów czy coś takiego, to jest 4 płyty z piosenkami dla dzieci i jedna z nich to same kołysanki.
Ta kołysanka dla okruszka też jest na tej płycie i też jest moją ulubioną kołysanką :-).\

Znalazłam tę składankę co mamy (mamy więcej płyt ale tutaj jest najwięcej kołysanek):
http://merlin.pl/The-Best-Kids-Ever_EMI-Music-Poland/browse/product/4,595736.html

To są kołysanki z tej płyty:
CD 4:1. Magda Umer & Grzegorz Turnau - Bajka iskierki
2. Anita Lipnicka - Uśnijże mi, uśnij
3. Magda Umer - Śpij kochanie
4. Marek Grechuta - Śpij - bajki snij
5. Ewa Bem - Idzie niebo ciemną nocą
6. Justyna Steczkowska - Już idziemy spać
7. Arfik - Zwyczajna kołysanka
8. Krzysztof Krawczyk - Dla Krzysia
9. Orkiestra Dni Naszych - Kołysaneczka
10. Zespół Dziecięcy Gong - A, a, kotki dwa
11. Zuzia Czerniak - Smutna kołysanka
12. Grzegorz Turnau - W muszelkach Twoich dłoni
13. Wesołe Podwórko - Kocia kołysanka
14. Kornelia Włodarczyk i Rass Tomi & Dzieciuff Squad - Kołysanka dla Fryderyka
15. Kasia Liebhen i Zespół Tęcza - Piosenka do poduszki
16. Majka Jeżowska - Kołysanka dla Michałka
17. Seweryn Krajewski - Kołysanka dla Okruszka

Ostatnia edycja:
reklama
Krystianowi też puszczałam, mamy 5 części, ale teraz Ignasiowi na razie właściwie nie ma kiedy puszczać, bo jak śpi to lubi wyraźnie ciszę. Wtedy wszelka muzyka go wybudza i denerwuje, nawet karuzelki za bardzo nie ma kiedy puszczać a kupiłam tę na pilota z 4 różnymi utworami.

Niestety przez to jego uwielbienie ciszy i spokoju mamy problem popołudniami, bo starszego nie zaknebluję a on cały czas gada i krzyczy i wybudza Ignasia, tak więc po południu mam marudzące młodsze dziecię, bo chciałoby spać a w tym krzyku nie daje rady. Próby uciszenia 4 latka to syzyfowa praca. I tak w tygodniu jest lepiej, bo Krystian do 15.30-16 jest w przedszkolu, w weekendy Ignaś w dzień śpi tylko i wyłącznie na dworzu, w domu przysypia na 10-20 minut i się budzi, marudzi, cały czas ziewa, nie może spać.
Za to jak Krystian śpi albo jest w przedszkolu to Igi śpi cały czas i budzi się tylko na cycowanie.

Ostatnia edycja:
Może tak nie dokońca na temat.. ale znacie może jakieś ładne kołysanki, które można w necie ściagnąć?:cool2:
Mi podoba się kołysanka dla okruszka - Krajewskiego;-)
własnie chce jakąś płytę dla niuni stworzyć;-)

wpisz na wrzuta.pl kołysanki i całe mnóstwo Ci wyskoczy:-):-):-)

Ja też lubię kołysankę dla okruszka, ale w wykonaniu Turnaua i Umer. Nawet nabyliśmy całą płytę Kołysanki utulanki.

Dzisiaj kupilismy Damiankowi mate Fisher-Price Rainforest,napisze wam jak sie sprawuje jak maly sie obudzi;-)Mi sie podoba:-DJuz mowilam M ze jak nie maluszek to ja sie pobawie:tak::-D

A ja mam rainforesta ;-) Moja siostra zasponsorowała małej jak jeszcze w brzuchu była;-) super jest, i te melodyjki... Mam do tego jeszcze leżaczek-bujaczek i też sprawuje się rewelacyjnie. a szczególnie wibracja;-)

reklama
LEEE ja przed chwilą taką samą matę zamówiłam na allegro:-D:-D bardzo mi się podoba bo jest taka mega kolorowa:-D:-D
To sie zgralysmy:-D:-DJak tylko maly sie na niej znalazl to ttaaakkkiieee:szok:oczy zrobil..i sie zaczelo tracanie,szarpanie,gadanie sam do siebie:-D:-) Bawil sie sam ok 40min i ..zasnal. Przed chwila otworzyl oczy - uderzyl znow dwa razy w grzechotke i znow kima;-):-)To raczej byl trafiony zakup:-D:laugh2:

Do góry