reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

lunera, dokladnie! ja juz zapomnialam o obkurczanu macicy... wrrrr :-):-)
36kg...... az nei wiem co powiedziec... :-:)-(biedna :-(

laktoza powoduje pieniste, cuchnace zielone kupy. ta piana jest charakterystyczna i na skorze wypryski nei sa charakterystyczne.

nietolerancja bialka/alergia pokarmowa- ws
zystko inne, a skora w stanie od szorstkich skorup, po krwawiace rany i nadrywajace sie uszka.
to tak dla wiadomosci pierworodek
:-)

reklama
Ja stawiam na bepanthen.

Co do napletka, to nie ma co ruszac za wczesnie. My akurat mamy z tym problem, ale spokojnie, do 3-4 roku zycia maja czas. A potem chirurg da ci masc sterydowa, posmarujesz 3-4 tyg i jesli wtedy sie nie poprawi to pomoze ci odkleic. My wlasnie bylismy w tym tygodniu, kilka placzliwych dni, kora debu do moczenia I ok.

Na poczatku warto dbac, zeby sie nie pobrudzil kupa I zawsze zakrywac czysta pielucha przy przewijaniu, I ukladania w dol w pieluszcze. Chlopaki lubia fontanny we wszystkich kierunkach. A oddsuwanie napletka w kapieli jak podrosnie

No ja nie wiem co bylo przyczyna tego stanu skory, kup I brzucha, latalam po roznych lekarzach oczywiscie ale wszystkie rozmowy byly takie ogolne. Dopoki przybiera dobrze I nie ma tragedii ze skora to jest dla nich bylo ok. Nikt nie proponowal mi odstawienia od piersi na szczescie, ja sama tez o tym nawet nie pomyslalam. Ale ci chcialam powiedziec - w tym wypadku dieta niewiele dala, wiec zgadzam sie, ze nie ma co sie stresowac. To samo z rozszerzaniem - co kraj to inne podejscie. U nas mowi sie, ze cytrusy po roku, a w Hiszpanii sok z pomaranczy to jedno z pierwszych...

Lunera zgadza sie z cytrusami. Jak mialam wprowadzac mlodej owoce to mowili zeby zaczac od soku pomaranczowego.
Najlepiej to chyba na czuja i tyle.

bunia poczytaj tu o diecie matki karmiącej.. ta kobitka walczy o to by więcej mówiono o plusach karmienia piersią itd... by piediatrzy się douczali itp.
Dieta mamy karmiącej piersią jedz co chcesz &#8211; obalamy mity | Hafija.pl

Co do napletka nigdy nic nie dotykala..w uk jak się pediatry zapytałam to spojrzała na mnie jak na nienormala... w pl pediatra nic nie zalecal jak bylam na kontroli... moja mama ma 2 synow nic nie robila i mowila ze pierwsze co słyszy.. jeżeli jest cos nie tak to do lekarza a samemu nie grzebać :)
ja mowi ze to akie dziwictwo chlopcow jest i ze dziewczynkom nikt blony nie przebija...
chłopcy sami interesując się siusiakiem jako dzieci sobie po troszku lekko naciagaja. Ostatnio Viki przyszedł przerażony ze cos się z siusiakiem stało :) pokazal mi (choć nie chciał hehe) i wlasnie sobie naciagnal do końca napletek i się pytal co to itd.. powiedziałam ze już jest dużym chłopcem i to nic groźnego :)
znowu moja była sasiadka naciagala synkowi to tak się darl ze masakra i później przy każdym sikaniu placz i jakiś twarożek mu wychodzil czy cos.. doszło do zakarzenia i jakies masci itp...
mysle ze lepiej zostawić to naturalnemu procesowi..

co do pielęgnacji dziewczynek to wiem tyle żeby wycierać od góry do dolu haha :D żeby kupka nie trafila do psiutki :D a jak dalej to nie wiem :p:p

reklama
chetnei poczytam o tym, bo nas to ominelo.
ostatnio chlopcy wladowali sie m do la
zienki (m nie jest obrzezany) i ooo! a co to! haha no i m im wytlumacvyl haha

co o diety,
zgadzam sie calkowicie z wami.

Do góry