reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

wyprawka dla sierpniowych skarbeczkow :D

Widze, ze nie bardzo sie rozumiemy. Mi nie chodzi o koszty kupienia kosmetykow. Uwierz, ze naturalne, zdrowe kosmetyki sa drozsze od syfiastego oilatum. Kazda z nas kupi to co najlepsze nie patrzac na koszty. Ja patrze na sklad, nie na cene .

Po prostu dziecko ma duzo ciensza skore Niz my i nie ma po co ladowac w nia pegow, parabenow, konserwantow i innych syfow.

Na szczescie kazda matka ma swoj rozum i wie co dla jej dziecka bedzie najlepsze. A jak nie wie to doczyta u madrzejszych od siebie.

A ja moja corke wole narazic na "sredniowieczna" make ziemniaczana niz na "nowoczesna" chemie bo wierze, ze to zaprocentuje w przyszlosci.

reklama
Hej, ja tez uwazam, ze kazda z nas najlepiej wybierze wg wlasnego uznania i jestem ok z tym, ze nie wszystko co mi pasuje musi pasowac innym.
Traktuje ta wymiane info jako inspiracje i poszerzanie wiedzy jak mozna inaczej.

Z AZSowych tematow, to kiedys stosowalismy SVR topialyse, oliwke i plyn do mycia. Bardzo sobie chwalilam plyn, zwlaszcza, ze po pierwszym porodzie mnie samej wyszly jakies dziwne reakcje skorne typu wysypka, swedzenie I zaczerwienienia. To byla droga impreza, ale wydajna.

A pozniej pojawi sie temat ciemieniuszki, na nia najlepiej dzialala masc cholesterolowa, na zamowienie albo gotowa za pare zlotych.

Z lekow jak wyzej, cala reszte mozna kupic pozniej zaleznie od potrzeb.

Rozumiem ze do ciala a nie do kapieli?
Ja mam zblizeniowy, ale do ucha. Wczesniej mielismy taki co tez dobrze z czola zbieral, bo przy pierwszym maluchy balabym sie do ucha, teraz jestem bardziej pewnia jak to zrobic.
Jest taka zasada, ze trzeba uszko delikatnie do gory i tylu odciagnac, zeby dobrze zmierzyc. A doroslemu tylko do gory. Przynajmniej w moim termometrze.

No i teraz to czuje reka czy maja czy nie.

Ja z Jaskiem mialam zwykly elektroniczny termometr bo wtedy nie bylo mnie stac na zblizeniowy a 10 lat temu te termometry osiagaly zawrotne jak na moja kieszen sumy. Teraz zamowilam wlasnie zblizeniowy wiec Lunera dziekuje za wskazowki co do mierzenia temperatury :-)

Dziewczyny przepraszam ze dopiero teraz ale mam szalony czas teraz:) CottonBall lights kupiłam na stronie 9design bo znalazłam w necie jakiś kod na zniżkę 20%. W nocy świecą tak, jak lampka nocna czyli dam radę oporządzić małą przy nich( będą wisiały gdzieś przy łóżeczku)
Na zywo wyglądają jeszcze ładniej:)

U nas będzie johnsons baby, mają teraz fajne kosmetyki z serii First Touch. Synek nie byl uczulony, więc mam nadzieję ze i teraz będą ok.

reklama
Co sądzicie ładny wzór???
Ciągle nie mogę się na nic zdecydować

Załączniki

• 1429904209150.jpg
    1429904209150.jpg
    34 KB · Wyświetleń: 62
  • 1429904219893.jpg
    1429904219893.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 55
  • 1429904230591.jpg
    1429904230591.jpg