reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

mi wyszło 2.300 bez ubranek i artykułów pielęgnacyjnych,wiem już że raczej nie dostanę żadnych ciuszków z drugiej ręki od rodziny,znajomych,więc będę musiała wszystkie ciuszki kupić sama + dodatkowe rzeczy do pielęgnacji i nawet się nie obejrzę jak stukną 3 tysiaki...na szczęście są ubezpieczenia (moje i męża) i becikowe,może jakoś damy radę...

reklama
rety, ja jakoś nie pamiętam żeby mi z Martyną aż tyle wyszło!! oczywiście wózek i łóżeczko to drogie sprawy, ale nie wliczając tych dwóch rzeczy to na pewno tyle nie wydałam na wyprawkę. A teraz nad tym sie nie zastanawiam, już wiem ze nie ma sensu kupować byle kupować, mieć tysiąc bodziaków które i tak wystarczaja na jakieś 2-3miesiące ani 67 kompletów pościeli, bo to po prostu szkoda kasy.

rety, ja jakoś nie pamiętam żeby mi z Martyną aż tyle wyszło!! oczywiście wózek i łóżeczko to drogie sprawy, ale nie wliczając tych dwóch rzeczy to na pewno tyle nie wydałam na wyprawkę. A teraz nad tym sie nie zastanawiam, już wiem ze nie ma sensu kupować byle kupować, mieć tysiąc bodziaków które i tak wystarczaja na jakieś 2-3miesiące ani 67 kompletów pościeli, bo to po prostu szkoda kasy.
Zgadzam się całkowicie! Przy Bartku kupowałam co mi się podobało a niekoniecznie było przydatne. Tym razem jestem trochę mądrzejsza i nie nakupuję pierdółek tyle co poprzednio.
Nie mam pojęcia ile wyjdzie nas wyprawka, bo już powoli kupujemy drobne rzeczy (wczoraj zakupiłam na allegro 2 paczki z ciuszkami 0-6 mies) więc trochę się rozejdzie i nie będziemy tak obciążać budżetu w jednym miesiącu.

Zgadzam się całkowicie! Przy Bartku kupowałam co mi się podobało a niekoniecznie było przydatne. Tym razem jestem trochę mądrzejsza i nie nakupuję pierdółek tyle co poprzednio.
Nie mam pojęcia ile wyjdzie nas wyprawka, bo już powoli kupujemy drobne rzeczy (wczoraj zakupiłam na allegro 2 paczki z ciuszkami 0-6 mies) więc trochę się rozejdzie i nie będziemy tak obciążać budżetu w jednym miesiącu.

Ja zawsze myślałam ze będę szaleć... że pierwsze dziecko i w ogóle... ale teraz staram sie mądrze podchodzić do tematu. Jedynie to zaszaleje z wózkiem za 3 tysiączki ale to podobno babcia się dokłada wiec też w sumie nie ja szaleję ( powiem tylko babci który jest fajny )
Dobrze, że są z pierworódkami mamy już doświadczone to można wyedukować sobie, co jest konieczne a co mnie i jeszcze, co jest praktyczne

Ostatnia edycja:
Ja zawsze myślałam ze będę szaleć... że pierwsze dziecko i w ogóle... ale teraz staram sie mądrze podchodzić do tematu. Jedynie to zaszaleje z wózkiem za 3 tysiączki ale to podobno babcia się dokłada wiec też w sumie nie ja szaleję ( powiem tylko babci który jest fajny )
Dobrze, że są z pierworódkami mamy już doświadczone to można wyedukować sobie, co jest konieczne a co mnie i jeszcze, co jest praktyczne

Pożycz mi taką BABCIĘ :-D:-D:-D

reklama
ej ej natusia, sama jesteś?? bebzonik - przerwij babcie na pół, ja poproszę też!!!!

ja już teraz też wiem ze dużo rzeczy dostaje się w prezencie od rodziny/znajomych co przychodza zobaczyć pierwszy raz dzidzie, moje przyjaciółki złożyły się i kupiły mi fotelik, z tym że powiadomiły mnie o tym że planują kupić i ja już nie kupowałam, tym razem chce żeby fotelik był kompletny z wózkiem, żeby łatwo mi było w transporcie, ale i tak pełno ciuszków zabaweczek grzechotek pewnie przybędzie. A dla Martyny ogólnie miałam 3butelki plus jedna zawsze była u mamy, no i jeszcze dwie dostałam, w sumie 6butli, na cholere mi to?? teraz mam jedną Tommee Tippee po Martyniue to tylko wyparze i smoczek kupie nowy, jedną dokupię i starczy! i to takie pierdółki właśnie co to tu 20zł, tu 30, tu 5 i potem takie sumy się tworzą, NIEPOTRZEBNIE!!!!

Do góry