reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

Mam pytanie, szczegolnie do doswiadczonych mamusiek. Znalazlam takie lozeczko i nie ukrywam ze bardzo nam sie podoba ale jest 120x60 wiec nie wiem czy nie za male. Na ile mniej wiecej starcza takie lozko i czy w ogole jest sens je kupowac.
Ja myslalam ze kupilibysmy malej zeby miala tak do 2,5-3 lat a pozniej juz normalne lozko dla malucha.
Co o tym sadzicie?
Salon Artykułów Dziecięcych "Oleńka" :: Łóżeczko 120x60 Żyrafka z pojemnikiem

Chyba sporo zalezy od dziecka. Meża mały od 1,8 spał już w normalnym łóżeczku. A takie ze szczebelkami bylo niewygodne bo on lubie sie pokrecic w nocy i to było maławe. Ja sobie jakoś nie wyobrażam 2-3 latka w takim łóżeczku. Chyba że drobniutkie dziecko.

reklama
Fajnie ze Wam sie podoba i nawet niektore z Was tez sie na takie zdecydowaly.
Mononoke to Twoje z misiami mi sie bardziej podoba. Niestety my nie mamy jak kupic na all i mozemy sie tylko sugerowac tym co maja w sklepach w Szczecinie. Moze akurat bedzie taka wersja z misiem :-)
asia wlasnie najgorsze jest to, ze to wylacznie zalezy od dziecka i do tego przetestowac lozko mozna tylko w praniu :nerd: Jesli jest solidne i wyglada w rzeczywistosci tak samo jak na zdjeciu to sie pewnie zdecydujemy i najwyzej jak sie mala bedzie chciala szybciej z niego wyprowadzic to trudno.

Ja to widze tak że mozna kupić takie lóżeczko tyle że jak dziecko zacznie solidnie juz chodzić to musi swobodnie sobie z niego wychodzić czyli tak po pierwszym roku życia.Dwu latek musi mieć już nieograniczoną swobodę wchodzenia i schodzenia z łóżka więc najlepiej mieć takie łóżeczko które da się przerobić na takie doroślejsze.Jeśli nie chce się tak do 3 roku życia zmieniać łóżka dziecku.tylko ceny nie są za niskie ;-)
BABY VOX sklep internetowy - meble dziecięce, wózki dla dzieci, dodatki do mebli, meble dla dzieci
A zobaczcie cenę tego łóżeczka!!!1:szok:
http://www.4kids.com.pl/produkt-1555.html

Mój Krzysiu ma 26 miesięcy i nadal śpi w łóżeczku o standardowych wymiarach. Jest mocno do niego przywiązany i myślę że możemy mieć problem z zaakceptowaniem nowego łóżka. Codziennie mówię mężowi że pora wziąć się za remont pokoju dla dzieci a tym samym z zakupem łóżeczka dla Krzysiaczka. A on uparciuch jeden ciągle mówi że jeszcze sporo czasu. Można zwariować z tym moim facetem !!!!!:wściekła/y::wściekła/y: a później Krzyś będzie przeżywał traumę jak będzie musiał z dnia na dzień oddać łóżeczka dla braciszka :angry:

My mamy wyjęte 2 szczebelki i synuś sam wchodzi i wychodzi i jest git :-)

No pewnie nie będzie łatwo.A jakieś rozmowy z synkiem już przeprowadzałaś?Co sądzi o zmianie na większe łóżeczko?Myślę że dobrze by było podjąć jakąś męską decyzję bo moze być bardzo ciężko.

Magda - te meble Voxu może nie są tanie, ale dobre. My mamy w dużym pokoju meble Voxu i u Martyny też Vox Magnolia te które tam są na zdjęciach, u rodziców też Vox i są rewelacyjne, pojemne, ładne i warte swojej ceny. No ale wiadomo jak to z cenami...

ale w sumie 1000zł za łóżeczko na max 2lata nie dałabym, zwłaszcza że Tysia nie bardzo chciała spać w swoim łóżeczku, więc bym sie wściekła gdybym je miała potem sprzedać po półtora roku za 200zł... teraz kupimy raczej z Ikei, białe albo to najzwyklejsze za 90zł. O tyle fajne że nie są wyjmowane szczebelki tylko cała ścianka jedna, więc łatwo dziecku wyjść.

No u nas tak było z piętrowym łózkiem.Dziewczynki początkowo zaxhwycone były ale po dwóch miesiącach starsza już nie chciaął na dole spac i spały razem we dwie na dole.Jak zmieniliśmy z mężem swoje na rogówke to one teraz spią razem na naszej starej wersalce.Wiec piętrus wyląduje zapewne po remoncie na działce,
A o meblach Vox słyszalam dużo dobrego i wiadomo że lepiej w jakość zainwestować ;-)

No pewnie nie będzie łatwo.A jakieś rozmowy z synkiem już przeprowadzałaś?Co sądzi o zmianie na większe łóżeczko?Myślę że dobrze by było podjąć jakąś męską decyzję bo moze być bardzo ciężko.
Mój mąż ciągle się wymawia że dopiero maj że do września daleko i największy argument brak czasu. Nie powiem że ma go dużo ale od czegoś trzeba zacząć, bo przecież remont nie potrwa 2 czy 3 dni tylko ok 2-3 tygodni.
Synuś jest dość bystrym chłopczykiem ale nadal jego mowa nie jest na tyle dobra by przeprowadzić rozmowę. Opowiadałam że maluszek z brzuszka jak się urodzi będzie spał w łóżeczku a Krzyś na nowym łóżku. Ale co z tego że mówię że oglądaliśmy łóżka dla niego skoro nic się nie dzieje. Nie było zakupu nie ma remontu to i moje słowa są mało przekonujące dla dziecka.
Planowałam sobie że na jakiś miesiąc wyniesiemy bądź złożymy łóżeczko by Krzyś zapomniał. Ale ten mój K....
A do tego mojego K to już cierpliwości brak:wściekła/y:

A może jakieś zakupy z synkiem może byś z małym pojechała i by pooglądał jakieś łóżezka może coś by się mu spodobało.Czy na necie coś razem pooglądajcie.Tak by było łatwiej by mały wiedział że mogą czekać go zmiany bo inaczej będzie klapa jak z mężem zrobicie to bez jego udziału

reklama
Mój synek też KochaŁ swoje łóżeczko - ale dał się przekupić ;-) - wiem nie wychowawcze :zawstydzona/y: - łóżkiem ze zjeżdżalnią.
Było rewelacyjne - z podwyższonymi brzegami, z jednej strony drabinka z drugiej ślizgawka - pod spodem cudowne miejsce na zabawki i zabawę we włąsne królestwo

Na przykład takie :
ŁÓŻKO DLA DZIECKA- łózko piętrowe ze zjeżdżalnią. (1619108264) - Aukcje internetowe Allegro

łóżko MONO ZJEZDZALNIA slizg materac (1614880123) - Aukcje internetowe Allegro

Jest duży wybór :-)

Do góry