reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

jak się kolejny juz raz zostaje mamą to juz się ma doświadczenie i wiadomo co się przydaje a co nie:-) Ja jestem "świeżynka", nasłucham sie to tu to tam, naczytam co jest potrzebne to potem planuje takie zakupy a co z tego okaże się zupełnie nieprzydatne to na pewno okaże się w praniu ;-)

reklama
To wychodzi na to że ja planuję wyprawkę mega oszczędnie, bo moje 2000-2500 to jest wszystko łącznie z wózkiem, fotelikiem, łóżeczkiem, komodą, ubrankami, kosmetykami...
Taka gospodarna żona jestem - a mąż mi powie że dużo mu się widzi... :)

Dziuba a ja mam pytanie odnośnie Twojego karmienia, bo ja też chyba nie będę karmników kupowała, tylko pytanie teraz do Ciebie czy karmiłaś w takich całkiem miękkich stanikach czy trochę usztywnianych???

To wychodzi na to że ja planuję wyprawkę mega oszczędnie, bo moje 2000-2500 to jest wszystko łącznie z wózkiem, fotelikiem, łóżeczkiem, komodą, ubrankami, kosmetykami...
Taka gospodarna żona jestem - a mąż mi powie że dużo mu się widzi... :)

Dziuba a ja mam pytanie odnośnie Twojego karmienia, bo ja też chyba nie będę karmników kupowała, tylko pytanie teraz do Ciebie czy karmiłaś w takich całkiem miękkich stanikach czy trochę usztywnianych???

Oj coś chyba mało te 2500 ...

U nas niestety budżet domowy nam nie pozwoli by wszystko kupić nowe i raczej te droższe rzeczy dostane od znajomych i rodziny.Bo za miesiąc komunia.Kredyt pewnie bedzie na samochód i jeszcze mamy działke do odremontowania ,ech.A te rzeczy były planowane juzw zeszlym roku.
A na nowe rzecz to u na s w Łodzi pewnie ze trzy tysiace byłaby potrzeba tak minimum:baffled:
A po moich dziewczynkach nic juz nie mam bo po sprzesawałam lub wydałam

Ostatnia edycja:

miki Kochana ja używałam dokladnie tych samych stanikow co w ciąży i przed ciążą, a że mam biust w rozmiarze XXL :-D czyt. 75E, to mam staniki w większości miękkie z fiszbinami, a czy z koronką czy bez koronki nie miało dla mnie znaczenia.

Ja napewno nie kupowalam takich stanikw do karmienia bo radziłam sobie z tymi zwykłymi
A i napewno dobrym rozwiązaniem przy karmieniu piersia sa bluzki rozpinanie lub co najmniej takie z guziczkami u góry bo mnie było nie wygodnie jak mialam normalna bluzke i cała podnosilam i zbierał sie u góry spory kawał materiału i mi lprzeszkadzał .A juz nie mówiac o zimie jak dochodził sweter i kurtka,i czasem jak byłam z dzieckiem na zakupach i musiałam małą nakarmic gdzieś .

Ja raz kupiłam taki do karmienia bawełniany i te odpinane miseczki miały plastikowe zaczepy które pod wpływem ciezaru moich mlecznych piesi sie pourywały bo były za słabe :-D

reklama
nie no ja mieć też miałam jeden, i podobnie jak u Magdy, te 'zapinacze' to jakaś masakra, moje doje mleczne takie cieżkie i bez mleka, ciągle sie to rozpinało, a nawet jak sie nie rozpinało to wrzynało sie w cycka, dramat. Nie kupuję.

Do góry