reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

Asia mam taki najzwyklejszy kolorowy za 20zł, nie jest jakiś rewelacyjny, ale np. jak rano zalewam wrzątek co te 6-7 godz jak jestem w pracy to super cieplutka woda, ale np. od rana do wieczora jak otworzysz to już taka letnia. Ale sprawdza się. Pojemność 0,5l.

To trochę trzyma. Jak bede w ikei to taki zakupie, chyba że znajde malutki tej firmy co mam bo jest rewelacyjny wrzątek potrafi całą noc trzymac. A ciepła woda nawet po 24 godzinach jest.

reklama
ja jestem wam powiem w szoku! nigdy nie chodzilam po ciuchach bo nie umiem nic tam sobie znaleźć... a dzis mnie naszło i jak weszłam to kupilam 6 par spodni 3 bluzki 3 body kurtkę 2 pary bucików 3 pajace w tym jeden ocieplany i kurtkę ocieplaną akurat na wyjście ze szpitala a co najciekawsze za to wszystko dałam 130 zł!!! a to już prawie wszystko co jest potrzebna a najśmieszniejsze jest to że wszystko jest firmowe h&m i nexta... chyba teraz częściej tam będe zachodzić:)

ja jestem wam powiem w szoku! nigdy nie chodzilam po ciuchach bo nie umiem nic tam sobie znaleźć... a dzis mnie naszło i jak weszłam to kupilam 6 par spodni 3 bluzki 3 body kurtkę 2 pary bucików 3 pajace w tym jeden ocieplany i kurtkę ocieplaną akurat na wyjście ze szpitala a co najciekawsze za to wszystko dałam 130 zł!!! a to już prawie wszystko co jest potrzebna a najśmieszniejsze jest to że wszystko jest firmowe h&m i nexta... chyba teraz częściej tam będe zachodzić:)

Udane zakupy. Ja do takich sklepów nie chodzę. Bo jak już weszłam to niewiem od czego zaczac, wiem to głupie ale jakoś tego nie czuję. Zazdroszcze tym co umieja szukać i znaleźć. Ale jeszcze spróbuję...

Dlateog ja bardzo lubie takie miejsca. Też w tym tygodniu sporo kupiłam, ale większość dla starszego miśka. koszulki z tomkiem ( tym pociągiem z bajki) to nawet wyprać nie mogłam bo histeria była, odrazu miusiał założyć. A najlepszy zakup to ciufo poduchao przytulanka, mam nadzieje że się spdoba maniakowi pociągów. A dla maluszka śliczną kurteczkę przeciwdeszczową udało mi się znależć.
jak znajde czas to popstrykam fotki.

No to pochwalcie się dziewczyny co tam ładnego kupiłyście. Czekam niecierpliwie na zdjęcia :) My za kilka dni jedziemy do domu :-) i już zapowiedziałam mężowi że jak będziemy w "mieście" to idę obczaić lumpek który znalazłam przez przypadek na necie - jeden z sieci biga styl, ale strasznie na uboczu i nigdy nie wymyśliłabym że tam coś może być :)

ja takie malutkie to albo nowe albo od znajomych na lumpku bym nie kupiła bo kto wie kto to nosił. A poza tym ja tam nie chodzę bo mnie sam zapach odrzuca na kilometr. Wole kupić jedną rzecz ale nową niz stos używek. Może i jestem dzika ale taka jestem

co do kupowania teraz moze się skuszę na jakieś ubranko dla maluszka ale musi to być coś fajnego. A tak mam rzeczy po Kini i w kolorach uniwersalnych bo ja nienawidzę różu i w tym będzie chłopcu też ładnie. Dopiero większe takie na 80 trzeba będzie kupić bo jednak spodenki, bluzeczki itp mam dziewczynkowe. Szkoda mi tych ślicznych sukienek. Może siostra sie przeprosi i weźmie choć kilka bo ma córkę o 7 miesięcy młodszą od mojej

zdj 007.jpgja też miałam wczesniej opory przed kupowaniem w takich sklepach, ale już mi przeszło w "normalnym" sklepie tezzdj 003.jpg różni ludzie dotykają ubranek itd., ale zreszta każdy ma swoje zdanie, wrzucam wam parę zdjęć ciuszków z ciucholandów ( nie które nawet z metkami)zdj 005.jpg

reklama
Natusia - jak nie możesz doczekać się prasowania - to ja chętnie skorzystam i podrzucę Ci moje... Może troszkę większe ciuszki - bo najmłodszy ma 5 lat...Ale zawsze coś ;-) Bo ja wymiękam. Mam wieeelki stos i nie mogę się zmobilizować.
Jeśli chodzi o rzeczy używane - jak mój najmłodszy synek miał się urodzić skompletowałam tam całą wyprawkę - i to naprawdę super gatunkowo rzeczy, świetnych firm. Byłam zadowolona i jeszcze znajoma z nich skorzystała jak mały wyrósł.
Teraz tutaj w Anglii też zaglądam do takich sklepów. Czasami wybieram się na Carboot Sale - takie targowisko rzeczy używanych. Nie uwierzyłybyście ile super rzeczy można tam dostać, łóżeczka, kołyski, huśtawki... Czasami są w złym stanie, ale większość jest naprawdę świetna - bo jednym maleństwie, zadbane, piękne.
W tą niedzielę mam zamiar się tam wybrać - zobaczymy może coś znajdę.
Moje dzieci uwielbiają tam jeździć, bo są tam stosy zabawek i gier. :tak:
Niestety rzadko udaje nam się tam wyskoczyć - bo pracuję w każdą niedzielę...:-(
Miłego weekendu Kochane

Do góry