reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

reklama
my szczebelki z naszego łozeczka mamy wyjęte już dobre 1,5 miesiąca i gwiazda sama sobie wchodzi i wychodzi. Boję sie tylko tego zeby nie kombinowała jak by tu wyleźć na tą niską barierkę. Ona bestia potrafi jak krzesło przysunięte do ściany wdrapywać sie na oparcie.

przy mega katarze sprawdza sie katarek do odkurzacza :) serio , testowane przez 3 moje koleżanki. Nam nie było potrzebne

mi sie nigdy ta rurka od fridy nie zabrudziła. Nie wiem może moja po prostu nie miała jakiegoś silnego kataru
Pierwszy raz widze cos takiego i sama nie wiem po luknieciu na neta co to jest z jednej strony fajne a z drugiej chyba bała bym sie ze dziecku møzg wyciagne:-D.

Dziewczyny, które mieszkaja na Wyspach - mam pytanie - niestety muszę się nastawić na dokarmianie butelką, bo jestem zmuszona od razu wrócić do szkoły... Czy możecie polecic jakieś tutejsze mleko, które jest naprawdę dobre? Absolutnie się na tym nie znam - a z Polski przecież nie będę sprowadzać. Słyszałam opinie że tutejsze mleko jest bardzo tłuste... Ostatnio próbowałam się rozglądać - i wpadło mi w ręce Hipp Organic. A może macie jekieś doświadczenia z tym, lub innym mlekiem?

Ja zaczełam od aptamil Aptamil – Pregnancy and baby advice odpowiednik polskiego babilon Mleka, kaszki, preparaty dla niemowląt i dzieci Bebilon o tyle dobrze ze jak jedziesz do Polski nie ma problemu z mlekiem niestety Veronika miała po nim straszne zatwardzenia wiec kupiłam tej samej firmy takie na kolki i zatwardzenia niestety dostała po tym uczulenia.W konicu przeszlismy na cow&gate Cow & Gate - Pregnancy advice to baby weaning i to było to małej smakowało i zatwardzenia sie skonczyły.Minus jest taki ze nie ma Polskiego odpowiednika.

biedronko
robienie zapasu pieluch jednorazowych chyba nie jest dobrym pomysłem, nie wiesz jakich rozmiarów się urodzi twój maluszek i jak szybko będzie rósł, pozatym nigdy nie wiadomo czy dziecko nie dostanie uczulenia na dane pieluchy i które tobie poprostu będa bardziej pasować pod względem zakładania itp. Więc na początku lepiej po mału po opakowaniu i jak sie sprawdzą to kupić kolejne, bo inaczej można zostać ze zbędnymi pieluchami. Na początek rozmiar 1 albo 2 no i tu zależy od wagi maluszka, czy będzie malutki czy większy.
Jedynki są do około 5 kg więc jedno opakowanie na początek chyba starczy a potem to już kupować na bierząco.
Warto też szukać różnych promocji po sklepach bo można wtedy sporo taniej kupić pieluchy.

Zgadzam sie w 100%:tak:.

Dziękuję Motyl12 - już kolejny raz :tak:
Ja niestety z Bebilonem i Bebikiem miałam w Polsce niezbyt dobre doświadczenia - uczulenia, bóle brzuszka, zaparcia. Tak reagowali na nie chłopcy. Więc Aptamil sobie odpuszczę.
A z Hippem miałas cokolwiek do czynienia? Może słyszałaś jakies opinie o tym mleku?

Nie widziałam u nikogo tego mleka z tego co kojarze najwiecej znajomych uzywało cow&gate.Z hippa pamietam ze dostałam jakis gratis kaszki i mała puła tym na odległosc :-D:sorry2: wiec nie wiem jak byłoby z mlekiem.
Jak byłam w Polsce uzywalismy mleka nestle ale nie pamietam czy w UK jest jego odpowiedniki.Pewnie tak bo to znana marka.

I nie ma za co dziekowac ja jestem gaduła.

Biedrona mi np. koleżanka powiedziała że w szpitalu zużyła tak z 40 pieluch 1 (miała gratisy) i jedną paczkę w domu, później miała 2, a teraz ma już 3 (rodziła w pod koniec stycznia). W tej chwili przeszła już na pieluchy Dada (z biedronki) a w nocy używała Pampersa (miała sprezentowane). Miała też kilka pieluch Haggis ale coś nie spasowały (mały przemaczał). Zawsze jest ryzyko że mogą być nieodpowiednie dla maleństwa (uczulenie, zapinanie itp). Wydaje mi się że najlepiej tak pod koniec ciąży kupićmprzy ostatnich usg jak już mniej więcej wiadomo wymiary dziecka. Paczka 2 to na pewno się przyda, z 1 bywa różnie. Nawet na forum jedna z dziewczyn się chwaliła że jej siostra urodziła "kruszynkę" z 4,5kg i 64cm :-D

reklama
Do góry