reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

Ostatnia edycja:
reklama
Strasznie droga ta pościel. A że trzeba mieć 2 na zmianę - albo i trzy to jeszcze drożej wychodzi. Pierze sie to często i by mi było szkoda gdyby sie zniszczyło po praniach. Mi też sie podobała póki sobie nie uświadomiłam ze to ma być praktyczne i wygodne a nie tylko śliczne.

Ja to na pewno kupię jakąś bawełnianią, kolorową i do tego miękkie prześcieradełko z froty na gumeczce- też ze 2 sztuki.

Ale ceny niektórych rzeczy są jak z kosmosu - np 300zł za pościel do łożeczka. raczej wolę te pieniądze przeznaczyć na coś innego

Dla mnie wygodne spanie to podstawa - materac i pościel są jedną z ważniejszych rzeczy w wyprawce. Wolę kupic inne uzywane, tańsze rzeczy - zrezygnować z takich wynalazków jak te wiadra itp - ale spanie musi być komfortowe. Tą metodę stosuję do tej pory - chłopcom zawsze kupuję wygodne i zdrowe materace - droższe - ale na ten cel nie żałuję. Tak samo z pościelą. Wiadomo, że się trochę spierze - ale im lepszy gatunek - tym lepiej sie trzyma ;-)
Miki - z rożkiem różnie. Kiedyś miałam taki miękki - było ok. Przy najmłodszym miałam ten z wkładką - i też było ok. Chociaż czasami wyjmowałam tą wkładkę - ale to zależy od sytuacji. Początki - łatwiejsze z wkładką ;-)
Motyl12 - tak własnie myślałam - bo nigdzie rożka nie mogłam znaleźć. Teraz napewno poproszę Mamę - już niedługo przyjeżdża. Tylko na tydzień - ale to zawsze coś :-)
Aniu - tą pościel znalazłam na stronie :
http://www.mamotato.pl/index.php?cPath=1_221

Anisen ale to tak jest, że dla pierwszej dzidzi kupuje sie wszystko co najładniejsze:-) ja też tak miałam, nie patrzyłam za bardzo na ceny..i jeśli chodzi o pościel to kupiłam dwie zmiany feretti, cena wysoka, pościel piekna, ale do pierwszego prania..prasowao się chusteczkowo i wyglądała potem tak samo jak ta za 60zł..teraz już wiem, ale wtedy naczytałam się, ze feretti jest the best i musiałam mieć. Teraz pościelki nie kupuję żadnej, bo mam po Idze, a że ona nie spała w ogóle w łóżeczku to pościel prawie nie używana:-)
ewelinak a co do jakosci to też masz rację, bo te najtańsze są sztywne i niemiłe w dotyku- dostałam taką jedną..paskudztwo..i weź w tym dziecko połóż. A materac masz rację, podstawa. Też na to nie żałuje i pamietam jaka była zbulwersowana, jak mojej szwagierce było szkoda na materac dla małego i położyli mu zwykłą piankę za 6zł do łóżeczka i na to prześcieradło...masakra, materacyki do łóżeczka nie są drogie, ile oszczędzisz 50 zł..a jednak komfort spania- całkiem inny. My też mamy dobry materac, Iga w łóżku tez ma dobry..na tym nie ma co oszczędzać.

aniawos, ewelinak Dolaczam sie do opinii. Materac najwazniejszy i ogolnie wszystko co sie spania tyczy powinno byc zdrowe i najlepsze dla dziecka co nie oznacza czesto trendy :-D My tez na to na pewno nie bedziemy oszczedzac. W koncu najwiecej czasu dziecko spedza spiac.

Już wiem że łóżeczko dostanę od bratowej. Małemu chcą kupić w sierpniu nowe więc akurat mi się udało. Ewentualnie jeszcze M. ma po swojej siostrze schowane gdzieś na strychu (ona ma 11 lat więc już trochę tam leży).

a dziewczyny jakie kupijecie materace? ja mam po Idze, ale już go wyrzucam, bo pewnie ma full roztoczy w sobie. Tylko wtedy go dostałąm i on bł chyba kokosowo-gryczany..a teraz sama nie wiem, czy taki sam? czy sam kokos?

Ahhh, zapomnialam napisac. Kupilam w IKEI termos 0,5 litra. Ktoras z Was go sobie bardzo chwalila, ze dlugo trzyma wode. I powiem szczerze ze jestem pod wrazeniem. Wylalam z termosu wrzatek po 12 godzinach :szok: Niby taki zwykly termos, zaden przeciez firmowy a sprawdzil sie super i kosztowal 6 euro! Do tego kolory tez sa fajne wiec dla niunki akurat pasuje. Dziekuje za podpowiedz i polecam wszystkim. My kupimy jeszcze jeden zeby byl na zmiane.

reklama
Też chyba będę kupować termos i być może z ikei. Miałam swój co bardzo dobrze trzymał ale koleżanka mi zniszczyła (niby wlała wrzątek i się zepsuł:wściekła/y:, chociaż nie wiem jak to możliwe) więc w zamian za niego dała mi swój który 3 godziny nie wytrzyma (już teraz wiem dlaczego używała mojego:wściekła/y:).

Do góry