reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

Ja zdecydowałam się na zwykła wanienkę. Napenow na początku bedzie ciężko, ale po czasie napewno wejdziemy wprawę, a i ta zwykła też nie będzie wielkich rozmiarów. Po rozmowie z mamą zdecydowaliśmy się na tą mniejszą, bo potem to i na siedząco małego się wykąpie, a i jeszcze jest duża wanna.

My już zakupiliśmy leżaczek- bujaczek Bright starts. Zobaczymy czy małemu będzie się podobał tak jak rodzicom;)

My również kupujemy zwykłą wanienkę, z Bartkiem taką mieliśmy, dawaliśmy radę (a raczej M:-p). Na początku w każdej wanience ciężko umyć maluszka bo to przecież taka kruszynka, nie wiadomo jak złapać czy przytrzymać, ale szybko nabiera się wprawy:tak:

reklama
mi jakoś podobnie jak ani ta profilowana takoś do końca nie przemawia, ale cóż mama moja taką już kupiła to nie będe cudować, zobacyzmy jak sie sprawdzi, najwyżej taką zwykłą dokupimy drogie nie są.

A wiecie może od kiedy można już dziecko kąpać ze sobą w wannie? koleżanka mi coś marudziłą że takiego małego dziecka nie można kąpać w dorosłej wannie bo tam są bakterie. Wiecie ile w tym prawdy?

Ja bałam sie kompac z cørka ale M chyba juz po 2 czy 3 miesiacach zaczał sie komapac a Veronika i powiem Wam ze było super :tak:.Tylko musza byc dwie osoby zeby ta druga w razie czego mogła pomoc czy wyjac malszka ale wrarzenia niezapomniane:-).

Mi tez podobają sie te leżaczki, są fajne bo możesz położyć sobie małego szkrabka w kuchni czy pokoju i robic sobie cos w tym czasie, a i bobasek napewno się nie nudzi. Moja ciotka ma taki, tylko nie z FP i bardzo sobie chwali(dostaniemy w spadku:))

Mam pytanie, szczegolnie do doswiadczonych mamusiek. Znalazlam takie lozeczko i nie ukrywam ze bardzo nam sie podoba ale jest 120x60 wiec nie wiem czy nie za male. Na ile mniej wiecej starcza takie lozko i czy w ogole jest sens je kupowac.
Ja myslalam ze kupilibysmy malej zeby miala tak do 2,5-3 lat a pozniej juz normalne lozko dla malucha.
Co o tym sadzicie?
http://www.olenka.einfo.pl/index.php?p4496,lozeczko-120x60-zyrafka-z-pojemnikiem

bluetooth 120x60 to standardowy rozmiar łóżeczka, takze spokojnie do 2,5 roku będzie dobre. A łózeczko bardzo ładne. Kolejny wymiar to 140x70, ale to już jest uważane za wieksze..my też mieliśmy i będziemy teraz mieć to 120x60.

dzieki ania no wlasnie moj M twierdzi ze lepiej 140X70 bo mu kolega tak nagadal, ze dziecko szybko wyrasta i kolejny wydatek gotowy :eek:ale po pierwsze to taki znajomy z wezem w kieszeni i nawet na wlasnie dziecko ciezko mu kase wydac a po drugie to i tak za 2-3 lata chcialabym jej normalne lozko kupic a to mozna bedzie przeznaczyc na kolejnego malucha jesli mala nie rozniesie go w drzazgi:tak:

Mam pytanie, szczegolnie do doswiadczonych mamusiek. Znalazlam takie lozeczko i nie ukrywam ze bardzo nam sie podoba ale jest 120x60 wiec nie wiem czy nie za male. Na ile mniej wiecej starcza takie lozko i czy w ogole jest sens je kupowac.
Ja myslalam ze kupilibysmy malej zeby miala tak do 2,5-3 lat a pozniej juz normalne lozko dla malucha.
Co o tym sadzicie?
Salon Artykułów Dziecięcych "Oleńka" :: Łóżeczko 120x60 Żyrafka z pojemnikiem

LADNE, MY SIE ZDECYDOWALISMY NA PRAWIE IDENTYCZNE ALE NIE Z ZYRAFA ALE Z MISIAMI :) NO I KOSZT 270 ZL A NIE PONAD 350 :)
ŁÓŻECZKO MIŚ Z SZUFLADĄ WZORY KOLORY DARLAND (1635214286) - Aukcje internetowe Allegro

Bluetooth takie samo łóżeczko wybrał dla naszego maleństwa mój mąż :-) my zdecydowaslismy się na wymiary 120x60.

Dziewczyny powiedzcie czy łóżeczka tak jak wózki w sklepie są na zamówienie czy raczej można od ręki dostać ?? My zaczynamy powoli kompletować wyprawkę od czerwca :-)

reklama
Co o tym sadzicie?
Salon Artykułów Dziecięcych "Oleńka" :: Łóżeczko 120x60 Żyrafka z pojemnikiem

ja też kupuje te mebelki do tego szafa i komódka i komplet kosztuje 1400zł:)

Do góry