reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wyprawka dla wrzesniowego malucha czyli HITY i KITY :)

ja mam tą butelkę tylko miejszą, i ten czujnik to taki zwykły kawałek plastikowego paska który zmienia kolor pod wpływem ciepła, żadne cudo. Wzięcie na tą butelkę pewnie dlatego, że cena niezła, ja w Askocie dałam za nią coś koło 30 zł.

kupiłam też wczoraj pieluchy z biedronki te dada premiium rozmiar 1 za około 11 zł, u mnie są normalnie dostepne.
I powiem że jestm zaskoczona na plus. Porównywałam z pampersami (tyle ze r6) i sa dość podobne, tlyko nei mają tego zapachu co pamersy, ale nie śmierdzą tez jak huggisy, są też bardziej mięki niż hugisy i happy.
kupie jeszcze paczke pampersów tych dla noworodków żeby porównać chłonność.

napisze tu jeszcze, że w rosmanie jest promocja na oilatum

Ostatnia edycja:
reklama
Ja laktator miałam przy Adasiu, jak byłam w szpitalu mąż mi kupił, a 2 tygodnie po porodzie, akurat był styczeń, miałam sesję, więc się przydał :-) później zajęcia, od czasu do czasu, ale jednak czasami chodziłam, czy na wieczorne wyjście do kina... Przydał się ;-)
Teraz idę na uzupełniające od października, więc też laktator będzie potrzebny :-)
Wcześniej miałam lovi, w sumie nie narzekałam, ale teraz kupią avent :-) są lepsze... :-)
Butelki avent używałam przy Adasiu, do dziś zresztą ma butlę do mleka :zawstydzona/y:

Faktycznie butelka o której piszecie ma wzięcie :-) ciekawe jaka jest.....

Co do wyprawki... Mam kilka rzeczy po Adasiu, ślicznych, naprawdę, zdjęcia nie oddają ich uroku... :-( moje ulubione... Unisexy zostawiam dla Hani, a te męskie ;-) wystawię na allegro... Pokażę Wam tu link, moze któraś będzie chciała :-)
Tylko muszę je najpierw wystawić ;-)

e:
http://allegro.pl/sliczny-chlopiec-jesien-zima-zapraszam-i1717816404.html

Ostatnia edycja:
kupiłam też wczoraj pieluchy z biedronki te dada premiium rozmiar 1 za około 11 zł, u mnie są normalnie dostepne.
I powiem że jestm zaskoczona na plus. Porównywałam z pampersami (tyle ze r6) i sa dość podobne, tlyko nei mają tego zapachu co pamersy, ale nie śmierdzą tez jak huggisy, są też bardziej mięki niż hugisy i happy.
kupie jeszcze paczke pampersów tych dla noworodków żeby porównać chłonność.

napisze tu jeszcze, że w rosmanie jest promocja na oilatum

Asiu, ja tez byłam w Biedronce przed chwilą i widziałam tylko te Dada Premium od 3-6kg - to były najmniejsze 78sztuk za 26zł i to chyba 2 były. Mniejszych nie widziałam, hmm, a te Twoje to na jaką wagę?:)

Ja dziś poszalałam i juz pokupowałam kosmetyki dla małego i siebie:
1) krem ochronny z tlenkiem cynku natłuszczający i łagodzący podrażnienia BAMBINO
2) oliwkę BAMBINO
3) mydełko BAMBINO
4) Płatki dla niemowląt + patyczki CLEANIC KINDII ( w Biedronce zestaw za 5,65zł)
5)chusteczki nawilżające BAMBINO, wzięłam też na wypróbowanie małe opakowanie z firmy BABYDREAM i bardzo mi odpowiadają do tego widziałam,że w Rosmannie mają obecnie 4-pack za 16zł ( czyli jakie 320 chusteczek)
6) sół fizjologiczną do przemywania oczek
7) gaziki nasączone spirytusem do pępuszka
8) podkłady poporodowe
9) BEPANTEN do brodawek

Teraz zostało mi już niewiele do zakupienia.

ja mam rozmiar 1 bewborn 2-5 kg, były tylko małe opakowania po 28 szt. koztowały około 11 zł i pare droszy. sporo ich było. Moze u mnie są bo biedronka nowa dopiero od miesiąca czynna.

ja też już sporo rzeczy mam. kupie te oilatum w rossmanie i jeszcze sos nivei do pupy i wkładki laktacyjne. i mam zamówienie w dozie skompletowane tylko wysłać i odebrać i termometr upić i chyba wszysto.

ja mam rozmiar 1 bewborn 2-5 kg, były tylko małe opakowania po 28 szt. koztowały około 11 zł i pare droszy. sporo ich było. Moze u mnie są bo biedronka nowa dopiero od miesiąca czynna.

ja też już sporo rzeczy mam. kupie te oilatum w rossmanie i jeszcze sos nivei do pupy i wkładki laktacyjne. i mam zamówienie w dozie skompletowane tylko wysłać i odebrać i termometr upić i chyba wszysto.

A widzisz to ich nie widziałam, muszę sprawdzić w nowej Biedronce w centrum miasta. To OIlatum przeglądałam w Rossmannie i jakoś mnie się wydaje,że do codziennego stosowania to raczej nie jest to dobre, bo tam głównie kładą nacisk na problemy ze skórą np. jakiś świąd itp. , wiec ja sobie odpuszczam. Malca będę kąpa tak jak moja bratowa tylko w mydełku Bambino a potem smarowa oliwką. Główkę małej tez myła tylko mydełkiem.
Mnie też zostały wkładki laktacyjne, ale nie chciałam tych z Bella Mama ( czy jakoś tak) a inne miały jakię straszne ceny:), pozatym została mi jeszcze r-r wody morskiej do zakupienia, i jeszcze nową pościel do łóżeczka, wanienkę, i dużą buteleczkę i termoopakowanie. I to chyba wszystko.

Asia musiałaś mieć tylko szczęście że zostały jeszcze te dada z gazetki czerwcowej i dlatego były w sklepie - pytałam w 3 Biedronkach - w regularnej sprzedaży są rozmiary od 2 wzwyż.
I poczytaj sobie czy opłaca się to oillatum to znaczy ile się go daje do kąpieli, bo tak jak ostatnio pisałam najkorzystniej wychodziło Balneum nawet jeżeli jest bez promocji.

U mnie na szczęscie mam biedronke nie daleko siebie a jak nie to pojadę do innej na mieście.
Rossmann mam tylko dalej bo w centrum i chyba sobie to Olilatum też daruje.ja chyba kupie taki płyn do kąpieli z oliwką i będę wlewać do wody bo wtedy oliwka się tak ładnie równomiernie rozprowadza na całym ciałku dziecka
Delfi (Płyn do kąpieli z oliwką Bella Baby) Bella opinie i recenzje
Używam czasem dla dziewczynek

reklama
Do góry