Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Moje dziecko lubi teraz bawić się w zabawy "na niby". Ja jestem wtedy córką, a ona mamą. Mąż też często jest w roli córki. Widzę też często, że rozkłada wszystkie lalki i misie i to są jej dzieci. Przezabawnie to wtedy wygląda, gdy moja córka z nimi rozmawia...
A w chowanego? U nas jest to zabawa nr 1 i synek bardzo ją lubi,zresztą jest jeszcze kilka innych starszych zabaw nawet z mojego dzieciństwa które w obecnych czasach bardzo dobrze się sprawdzają i zdają egzamin.
Ja jestem przeciwniczką uczenia dziecka od małego grania na komputerze czy telefonie (mam przykre doświadczenia z tym w rodzinie), dlatego też wymyślamy zabawy bardziej kreatywne tworzenie z masy solnej, zabawy pianką do golenia (zafarbowaną barwnikiem spożywczym), kręgle z butelek, rozpoznawanie i dobieranie dźwięków (w jajeczka po kinder niespodziance wsypujemy różne rzeczy po 2 sztuki każdego aby dziecko mogło dopasowywać np. ryż, kamyczki, guziki, cukier - co nam wpadnie do głowy. Świetną zabawą są też u nas puzzle, ciastolina, klocki. Dla mojego małego mechanika jednak najlepszą zabawą są narzędzia i naprawianie wszystkiego
Zabawa w chowanego faktycznie zdaje egzamin i to w każdym wieku,starsze dzieci również ją uwielbiają. Poza tym popieram wszystko to o czym piszesz,czyli aby postawić na kreatywność i zajac dziecku czas na zabawach które polubi,które pozwolą na to aby odciągnąć go od komputera.