reklama

Zabawy dla roczniaka

Dziewczyny, a miałyście glinę polimerową? Bawily się tym wasze dzieci? Wiecie jak to działa? Jakie ma właściwości, i co można z tym robić? Wyskoczyła mi na allegro, cena śmieszna. Nie wiem tylko czy roczniak zakuma i czy nie będzie tego jadł
Ja nie miałam sposobności. To chyba podobne do ciastoliny. Na pewno nie do buzi. Byle nie było zbyt twarde

reklama
Dziewczyny, a miałyście glinę polimerową? Bawily się tym wasze dzieci? Wiecie jak to działa? Jakie ma właściwości, i co można z tym robić? Wyskoczyła mi na allegro, cena śmieszna. Nie wiem tylko czy roczniak zakuma i czy nie będzie tego jadł
Ja miałam, synek się bawił. Bardziej lepkie od ciastoliny, ale jak np ulepisz kulkę, to ona się odbija jak "normalna" piłka. Bardzo mnie to zaskoczyło. A po jakimś czasie na powietrzu wysycha i zastyga w takim kształcie w jakim zostało. Bardzo lekkie i kulka nadal się odbija od ziemi. Łatwo uszkodzić, np zgnieść, i nie da się naprawić jak już zaschnie. Te co miałam trochę śmierdziały, ale dziecku nie przeszkadzało. Robiłam z tego z 20-miesięcznym dzieckiem choinki, a następnego dnia, jak już zastygło, doklejał bombki, też z tej glinki.

Ja miałam, synek się bawił. Bardziej lepkie od ciastoliny, ale jak np ulepisz kulkę, to ona się odbija jak "normalna" piłka. Bardzo mnie to zaskoczyło. A po jakimś czasie na powietrzu wysycha i zastyga w takim kształcie w jakim zostało. Bardzo lekkie i kulka nadal się odbija od ziemi. Łatwo uszkodzić, np zgnieść, i nie da się naprawić jak już zaschnie. Te co miałam trochę śmierdziały, ale dziecku nie przeszkadzało. Robiłam z tego z 20-miesięcznym dzieckiem choinki, a następnego dnia, jak już zastygło, doklejał bombki, też z tej glinki.
A to nie jest przypadkiem coś takiego co się sprzedaje np. pod nazwą Hey Clay? Żeby dziecko właśnie robiło swoje figurki i zastygało? Bo sama jestem tego ciekawa 😊 Nie jestem pewna czy to zabawa na już, bo moja co najwyżej wszystko ze sobą sklei w bezkształtną Bukę 🤣🟣

Zsinspirowałyście mnie 😏 nasz wczorajszy wieczór z kulkami hydrożelowymi:

Załączniki

• IMG-20221104-WA0003.jpg
    IMG-20221104-WA0003.jpg
    173,7 KB · Wyświetleń: 58
To są te z kwiaciarni? Możesz na dnie ukryć małe zabawki, ludziki. 😁
Super pomysł! Dzis wrzucam te kulki do wanny.
To są kulki z allegro, kupilam 10 tys sztuk za 10 zł. Przyszla nam też piankolina z glinki polimerowej, Leon wziął do rączki, rozciągnął, i pobiegł bawić się do kulek 😁 w kulkach siedział dłuuuugo, aż był cały mokry, i prosto po zabawie poszliśmy do wanny na kąpiel. Serio, polecam. Bo moje dziecko ciężko czymś zainteresować. Ja sama mialam mega przyjemność bawiąc się tymi kulkami :D dzis wrzucam mu kulki do wanny

Zsinspirowałyście mnie 😏 nasz wczorajszy wieczór z kulkami hydrożelowymi:
Mega! Słuchajcie inspirujecie mnie bardzo 😍😍😍 Widać, że Młody mega wsiąkł w zabawę!!! No i do tego mnóstwo sensoryki. @Papillonek1980 rzuciła super pomysł, a mi się jeszcze kojarzy, ze sa takie zabawki jak "lowca skarbow" i mozna mu jeszcze dac sitko zeby sobie te ludziki wylawial sitkiem albo durszlakiem 😉 Ja chyba też to zamówię haha dropsnij @DropKick jakis link skoro masz juz sprawdzone kulki 😊 a dziś nasze pierwsze rysowanie kredkami zobaczymy jak to pójdzie 😁

reklama
Mega! Słuchajcie inspirujecie mnie bardzo 😍😍😍 Widać, że Młody mega wsiąkł w zabawę!!! No i do tego mnóstwo sensoryki. @Papillonek1980 rzuciła super pomysł, a mi się jeszcze kojarzy, ze sa takie zabawki jak "lowca skarbow" i mozna mu jeszcze dac sitko zeby sobie te ludziki wylawial sitkiem albo durszlakiem 😉 Ja chyba też to zamówię haha dropsnij @DropKick jakis link skoro masz juz sprawdzone kulki 😊 a dziś nasze pierwsze rysowanie kredkami zobaczymy jak to pójdzie 😁
Polecam tablet graficzny. Kredkami, mazakami mój nie umie rysować, za to na tablecie owszem :D nauczył się też usuwać przyciskiem.
Akurat na zdj uwiecznione pierwsze podejście do kulek, jak pierwszy raz włożył rączkę. Mam więcej zdj, jak już szalał w nich totalnie, ubranko całe mokre :D ale nie chciałabym pokazywać buźki dziecka.
Tutaj akurat link do moich kulek : https://allegro.pl/oferta/hydrozel-...1MjhjNjQ0ZDBjN2I3OGJlZGZlODY1ZjI2MmQ4Yjg4YjM=
Tutaj akurat 10 tys sztuk, ale widzialam też zestawy po 20 tys szt, 50 tys sztuk. Ale zapewniam że 10 tys to już całkiem sporo, wrzuciłam 1/3 paczki a po napęcznieniu mam kilka warstw w dużej, głębokiej misce, może nawet połowę miski.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry