reklama
Rachelita
Fanka BB :)
Wyklejanie obrazków z plasteliny, wspólne rysowanie, przyklejanie roznych rzeczy na kartkę, alowanje farbami, układanie puzzli, robienie sałatki owocowej, budowanie torów, wspólne sprzątanie. Wszystko co możecie zrobić razem
ja mojemu 3latkowi pozwalam odkurzać, gotujemy wspólnie, losujemy z szuflady zadania kreatywne, trochę biegamy, skaczemy, ciągnę go za sobą na końcu itp.
U nas sprawdza się Albik, różnego rodzaju puzzle, malowanie farbami i kredkami, a także przyklejanie wycinków z gazet czy kolorowanek na kartki i robienie z nich laurek dla rodziny. To fajny sposób na rozwijanie kreatywności i spędzenie czasu razem bez nudy.
A może macie jakieś sprawdzone zabawy/zabawki dla dzieci 1,5 roku i 3 latka. Ja nie umiem im za bardzo wspólnego zajęcia znaleźć. Wszelkie kolorowanki i jakies plasteliny kończylą się tym, że bliźniaczki to biorą do buzi. Narazie jedynie logo duplo się jakoś sprawdza 
Coronita
a może takie wyklejanki gotowe? Albo naklejki wielorazowe?A może macie jakieś sprawdzone zabawy/zabawki dla dzieci 1,5 roku i 3 latka. Ja nie umiem im za bardzo wspólnego zajęcia znaleźć. Wszelkie kolorowanki i jakies plasteliny kończylą się tym, że bliźniaczki to biorą do buzi. Narazie jedynie logo duplo się jakoś sprawdza![]()
Załączniki
ZielonaMamma
A przedszkolak w jakim wieku? Może Lego? I poduszki z kanapy. Albo kolega w domu... Ja mam wrażenie, że dzieciom w zabawie zwyczajnie przeszkadzam, gdy próbuję im zorganizować, ale są we dwoje.
Rachelita
Drewniany tor z Ikei oraz kuchniaA może macie jakieś sprawdzone zabawy/zabawki dla dzieci 1,5 roku i 3 latka. Ja nie umiem im za bardzo wspólnego zajęcia znaleźć. Wszelkie kolorowanki i jakies plasteliny kończylą się tym, że bliźniaczki to biorą do buzi. Narazie jedynie logo duplo się jakoś sprawdza![]()
Można np. porozkładać jakieś przedmioty po całym mieszkaniu i zorganizować zabawę "Zabawki bawią się w chowanego" - może to być wszystko: maskotki, sztućce, samochodziki, klocki drewniane (a na koniec jak znajdą to budujemy wysoką wieżę) itp.
reklama
zorganizuj zabawy sensoryczne typu ryż makaron, kaszę różnej maści, łyżki, pojemniki, jadalne masy plastyczne, wtedy bliźniaczki mogą wcinać "plastelinę" bez większych trudności, a ty masz chwilę na odpoczynek. Trochę sprzątania po nich, odkurzacz lub szczotka sie przyda, ale przednia zabawa dla dzieci.A może macie jakieś sprawdzone zabawy/zabawki dla dzieci 1,5 roku i 3 latka. Ja nie umiem im za bardzo wspólnego zajęcia znaleźć. Wszelkie kolorowanki i jakies plasteliny kończylą się tym, że bliźniaczki to biorą do buzi. Narazie jedynie logo duplo się jakoś sprawdza![]()
reklama