reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zabawy w niepogodę

reklama
Wyklejanie obrazków z plasteliny, wspólne rysowanie, przyklejanie roznych rzeczy na kartkę, alowanje farbami, układanie puzzli, robienie sałatki owocowej, budowanie torów, wspólne sprzątanie. Wszystko co możecie zrobić razem:) ja mojemu 3latkowi pozwalam odkurzać, gotujemy wspólnie, losujemy z szuflady zadania kreatywne, trochę biegamy, skaczemy, ciągnę go za sobą na końcu itp.:)

U nas sprawdza się Albik, różnego rodzaju puzzle, malowanie farbami i kredkami, a także przyklejanie wycinków z gazet czy kolorowanek na kartki i robienie z nich laurek dla rodziny. To fajny sposób na rozwijanie kreatywności i spędzenie czasu razem bez nudy.

A może macie jakieś sprawdzone zabawy/zabawki dla dzieci 1,5 roku i 3 latka. Ja nie umiem im za bardzo wspólnego zajęcia znaleźć. Wszelkie kolorowanki i jakies plasteliny kończylą się tym, że bliźniaczki to biorą do buzi. Narazie jedynie logo duplo się jakoś sprawdza :)

A może macie jakieś sprawdzone zabawy/zabawki dla dzieci 1,5 roku i 3 latka. Ja nie umiem im za bardzo wspólnego zajęcia znaleźć. Wszelkie kolorowanki i jakies plasteliny kończylą się tym, że bliźniaczki to biorą do buzi. Narazie jedynie logo duplo się jakoś sprawdza :)
a może takie wyklejanki gotowe? Albo naklejki wielorazowe?

Załączniki

• b5e829b5-7869-4ec0-9009-c7206d969fc7.jpeg
    b5e829b5-7869-4ec0-9009-c7206d969fc7.jpeg
    65,4 KB · Wyświetleń: 15
  • 8083d1fe-0a12-48c0-84ce-fcf933b6dd4d.jpeg
    8083d1fe-0a12-48c0-84ce-fcf933b6dd4d.jpeg
    51,9 KB · Wyświetleń: 15
  • 4be56d56-eb61-42d7-bab6-5ad1c16f3748.jpeg
    4be56d56-eb61-42d7-bab6-5ad1c16f3748.jpeg
    62,2 KB · Wyświetleń: 14
A przedszkolak w jakim wieku? Może Lego? I poduszki z kanapy. Albo kolega w domu... Ja mam wrażenie, że dzieciom w zabawie zwyczajnie przeszkadzam, gdy próbuję im zorganizować, ale są we dwoje.

Drewniany tor z Ikei oraz kuchnia

Można np. porozkładać jakieś przedmioty po całym mieszkaniu i zorganizować zabawę "Zabawki bawią się w chowanego" - może to być wszystko: maskotki, sztućce, samochodziki, klocki drewniane (a na koniec jak znajdą to budujemy wysoką wieżę) itp.

reklama
zorganizuj zabawy sensoryczne typu ryż makaron, kaszę różnej maści, łyżki, pojemniki, jadalne masy plastyczne, wtedy bliźniaczki mogą wcinać "plastelinę" bez większych trudności, a ty masz chwilę na odpoczynek. Trochę sprzątania po nich, odkurzacz lub szczotka sie przyda, ale przednia zabawa dla dzieci.

reklama
Do góry