reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zaczynamy staranka :)

hej losiczka .:-)u mnie strasznie różnie po tabletkach ostatnie 3 to 29,43 i 38, więc owulkę liczyłam gdzieś na ok 5-6.01:baffled: chętnie zostanę z wami. ja na razie byłam na wątku o endometriozie, bo niestety te świństwo przyplątało się do mnie :-( co do temp to w części poprzedniego cyklu było ok 36,4 później spadek, skok i spadek na @. dlatego zmartwiłam się obecnym wyglądem mojego wykresu

reklama
madlen a po czym wnioskujesz ze fasolka ????ja jakos w to wątpie :(
i ja wyłapałam doline ,własnie wrociłam ze szpitala moja sis urodziła mała jest cudowna cukierkowa landrynkowa i tez chciałabym już taką :zawstydzona/y:

ja chodze do jednej ginki od 10 lat do Płocka przeprowadziła sie z Łodzi i powiem wam ze gdyby nie ona.....
zawsze mi pomaga ,dobrze wszystko wytłumaczy i super opieka w szpitalu no ale chodze do niej prywatnie

malami sama pisalas ,zemasz metaliczny smak,mdlosci,czeste oddawanie moczu ..tempka wysoko..<chociaz ja to dopiero ucze sie intrp.wykresu :zawstydzona/y:>,wiec wszystko wskazuje na fasolke..oby,trzymam &&&& !!!!
jeszcze troche i tez bedziesz miala taka mala kruszynke :tak::tak:;-)
losiczka wysylam duzo pozytywnej energii !!!! glowa do gory,twoje wyniki beda dobre i niedlugo zaczniecie staranka o wasza upragniona coreczke :-),jesli w razie wu w tym cyklu sie nie uda

Słuchajcie, a jak jest z Waszymi rodzinami - bardzo Was naciskają na dziecko?

Moi rodzice są w tej kwestii świetni, ale teściowa już mnie zamęcza i od jakiegoś czasu jej dosłownie unikam, bo mimo rozmów i próśb, cały czas wałkuje jeden temat "kiedy dziecko?"

liju napisalam ci pod wykresem ale nie martw sie wazne ze wogole jest owu :-) sama mam doline ale dobrze wiedziec ze czlowiek moze pomoc jakby co :sorry:

malami no twoja tempka to nie dlugo pionowo pojdzie :-D:-D:-D trzymam mocno kciuki kochana

A ja mam taka fajna lekarke ze w 2 ciazach wmawiala mi corki hi hi a usg wielkosci telefonu :-D wiec ja naprawde nie mam pojecia jak ona tam cokolwiek widzi :szok: ale chodze juz do niej 10 lat wiec sentyment mnie przy niej trzyma:sorry:

madlen dzieki kochana ja tez licze tylko juz na nastepny cykl

anisiaj was rodzice namawiaja na dzidzie mnie beda kazali popukac sie po glowie jakby udalo mi sie zajsc w ciaze z 5 dzieckiem:-)

Ostatnia edycja:
anisia ja bym jej chyba urwała głowę. Moi rodzice kompletnie się nie wtrącają, oczywiście w żartach mówili że już by mogli zostać dziadkami (akurat w 2011 ślub brałam ja i mój brat), za to teść już pięćset razy gadał...ech No i całe kuzynostwo męża, to że wszyscy powpadali to o tym się nie mówi a nam do łóżka już miesiąc po ślubie włazili.

A tak z innej beczki, czy któraś z Was miała ostatnio monitoring owulacji? coś mi się kojarzy, i chciałam zapytać czy to co wyszło na usg pokrywa się z obserwacją na wykresie?

wiewióra Ty niecierpliwcu Ty jeden ;) Kochana teraz najważniejsze są wyniki Twoich badań, mamografia i ząb, a reszta przyjdzie później. Spokojnie sloneczko- wszystko sie ułoży i będzie dobrze. Ja bardzo mocno trzymam kciuki i życzę Ci najlepiej jak tylko potrafię spełnienia Twoich marzeń.
i dlaczego miałabyś nie dostać zgody na staranka dlasze? przeciez wszystko będzie dobrze i to tylko formalność, a córunię będziesz miała- zobaczysz ;)

liju- napisałam Tobie pod wykresem, ale wygląda na to, że zbliżasz sie do owulki. wszystko okaże sie jutro- zobaczymy czy będzie skok ;)))

małami- temperaturkę masz póki co bardzo ładną, ale na tym etapie zbyt wcześnie by cokolwiek stwierdzić. możemy przypuszczać i wierzyć zaciskając mocno kciuki by nie spadła jeszcze przez kilka dni co ja oczywiście czynię ;)

domiśka- widzę, że nie tylko ja mam złe doświadczenia z lekarzami ;) najważniejsze to taki, ktory będzie Cie traktowal po partnersku a nie jak źródlo dochodu i bardzo przedmiotowo.
ja do swojego też chodziłam wiele lat póki nie chciał mi operować pęcherzyka owulacyjnego ;))) kretyn ;) teraz wiem dlaczego nigdy nie było problemu by się umówic nawet tego samego dnia na wizytę ;)

nam wszyscy życzyli dzieciątka w święta- no i sie postaraliśmy by im to życzenie spełnić ;)

ja Was dziewczyny bardzo przepraszam jeśli którąś urażę, ale qrcze nie ma możliwości by mieć objawy w 3 dni po zaplodnieniu. Po pierwsze tam się jeszcze nic nie dzieje, a wszelkie objawy są wynikiem działania hormonów. Początkowo są objawy @owe, poźniej już po teście się pojawiają kolejne. Naprawdę nie doszukujmy się tych objawów, bo ich nie ma i niepotrzebnie nas tylko wszystko boli (najbardziej serce) i trudniej nam się pogodzić z @.
Ja też się doszukiwałam, przeglądałam miliony wykresów, for w poszukiwaniu objawów wczesnej ciąży. Swędzenie pięty, zimne pośladki i przetłuszczające się wlosy też pod to podciągałam. :) A tak naprawde nasza psychoka sobie z nas jaja robi i widzimy/czujemy to co chcemy.
Nie bez przyczyny mówią, że objawy zaczynaja się od 5-6 tygodnia. :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja nie miałam. Mam mieć od następnego cyklu.

U nas wszyscy dookoła albo w ciąży albo mają maleńkie dzieci, więc tylko my jesteśmy "poza konkursem". Oczywiście rodzina męża winę widzi we mnie, bo uważają, że jestem pracoholiczką ;) Gdyby tylko wiedzieli, ba! chcieli wiedzieć jakie mamy problemy z zajściem.

Ja też chcę mieć wykres! :) Chyba zacznę mierzyć, bo Wam zazdroszczę ;) I co z tego, że mam 19 dzień cyklu ;)

Dziewczynki miłe jesteście, ja od początku sobie zdawałam sprawę, ze w ciąży sie tyje (w końcu coś już na ten temat wiem), ale na tej fotce co Wam wkleiłam mam 64cm w pasie, a teraz w udzie mam 63cm. To mnie tylko dobija. Ciężko to potem zgubić, co innego brzuszek, a co innego w biodrach czy pośladkach. A im człowiek starszy, tym gorzej z powrotem to formy, to mnie tylko martwi. Ale najważniejsze to zdrowie moje i malucha, więc tym sie zajmiemy później.

reklama
madlen mam gorzki smak nie metaliczny :( i to tak rano bo teraz juz przeszło,noo siusiam czesto i tak jakby mdli mnie wiec....moze moze a zatestuje 2.02 zgodnie z @

losiczko m asz racje zebym jutro sie nie zdziwiła z ta temp.hehehehe

domiska mi nigdy nie monitorowali :( wiec nie pomoge

Do góry