reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupki dla Mamy i dzidzi :)

moja też tak miała na leżąco nie dała sie włozyc w nic ale teraz z przyjemnoscia chodzi w chuscie ale to na godzinkę maks i koniec cierpliwosci;-)

reklama
Tinie mata się znudziła i teraz tylko kocyk,leżaczek od bidy i wózek półsiedząca pozycja ale pod warunkiem że z mamą jedzienawet do kuchni....

My używamy nosidełka około 2 razy w tyg, tak max. 3 godzinki podczas wypadów na miasto albo do przychodni, mam za duży wózek i jak mam sie z nim wpakowac do autobusu to mnie krew zalewa.

Ale juz za tydzien przesiadamy sie do nowej karocy, tylko czekamy na przesyłkę z Pl. Udało mi sie kupic spacerówkę z przekładaną rączką wiec narazie bede mogła miec ciągle oko na mojego skarbka:-)

U nas niestety karuzelka i mata odeszły w zapomnienie, młody znudził sie na maxa...Leżaczek jest akceptowany max. 20 minut..

Co do wytrzymałości tapicerki w fotelikach do karmienia to ja mam taki jak pokazywała gosiaczek tylko wersję sprzed 2,5 roku, po synku szwagierki i ceratka na siedzisku jest mocno podarta przy pasach, oparcie jest nienaruszone, nie wiem czy Szymon tak je załatwił czy tak szybko się zużyło, ale w takim stanie jest. Ogólnie jestem zadowolona, bo rewelacyjnie się reguluje wszystkie wysokości i pozycje. Jedyny dla mnie minus to szerokość, nie mieści mi się w wymyślonym przeze mnie miejscu w kuchni...

my maty się w kńcu nie dorobiliśmy i już chyba nie będę polować (a ze 3 tyg. mnie ktoś zawsze przebijał na allegro:crazy:), karuzelka na razie jest zupełnie ignorowana, do leżaczka - tylko, jak jest śpiący, zeby go uśpić, a tak to brzuszek (10 min), plecki z przyrządem gimnastycznym obwieszonym zabawkami (20-30 min), plecki z gadaniem do mamusi/tatusia (20-30 min), poza tym rączki i rączki - najlepiej w pozycji "zwiedzamy świat" buzia do przodu.
nosidełka używam codziennie po 30-40 min. pytałam lekarza, stwierdził, że takie proporcje przy innych formach "bytu" Jaśkowego są ok. A mały wprost uwielbia, jak wszystko widzi.

U nas też najlepszą, najatrakcyjniejszą, najciekawszą i ... najtańszą zabawką są rączki :-D
Na szczęście udało się o dużo zmniejszyć czas kiedy Anię nosimy, jest leżaczek, łóżeczko, nasze duże łózko gdzie gada sobie z lampą, pluszowym tygryskiem albo rodzicami ( w tej kolejnosci ;-)).
A jak na rączkach, to najlepiej w pozycji jak do odbicia tylko trochę wyżej, żeby mogła dobrze widzieć wszystko z tyłu. Podiera sobie brudkę na rączkach i obserwuje świat :-)

a mój lubi na rączkach, ale nie jak do odbicia - do mnie buźką, tylko do świata, mam nosidełko baby relax, które umożliwia noszenie w obie strony, tylko trzeba chodzić, żeby młody był zadowolony, po wielu próbach w końcu się spodobało:-)

u nas nosidełko małemu podoba się bardzo (oczywiście pozycja twarzą do świata :-)), mamusi mniej, bo noszenie ponad 8 kg klocka nawet w takim cudzie nie należy do przyjemności ;-)

reklama
a Juluś jakiś inny chyba bo za rączkami nie przepada:baffled:, zaraz się wykręca i odpycha, jedynie przodem do świata dłużej wytrzyma
lubi leżeć na pleckach zwłaszcza jeśli ktoś z nim rozmawia albo ma zabawki nad sobą, lubi na boczku i na brzuchu, lubi gondolkę i lubi fotelik samochodowy i siedzieć na kolankach oj lubi bardzo - leżaczka nienawidzi:sorry2:
nosidełka nie próbowałam - bo miałam przy Maksie i przy 3 próbach 3 razy darł się jak opętany więc nie kupowałam tym razem:sorry2:

Do góry