reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

zakupki dla naszych maleństw

Sami na razie nie wkleję zdjęcia bo musieliśmy oddać aparat teściom, ale jak tylko znów nam pożyczą to nadrobię zaległości zdjęciowe.

Sami nie wiem w której części Gliwic mieszkasz ale dziś w Billi (dawniej minimal) na Tarnogórskiej wypatrzyłam coś pięknego na promocjach Thibo. 5 par body na wzrost 62-68 z bardzo dobrej gatunkowo bawełny i świetnie odszyte (żadnych odstających nitek i niedoróbek) za 25 zł - czyli sztuka za 5 zł. Kolorystyka i tematyka (morska) bardziej dla chłopca ale i tak kupiłam.
Jedne są błękitne z żółtym małym nadrukiem na piersi (statek, rybka lub rozgwiazda), jedne w paseczki (biało zółto błękitne) i 3 pary białe w tym 2 mają mały nadruk na piersi a 3 są całe w małe stateczki wielorybki ośmiorniczki i inne.

reklama
A po ile tych spioszkow, pajacykow itd kupujecie?
Ja bede sie starala kupowac na poczatek wszystko zapinane z przodu, zeby bylo latwiej maluszka ubrac, a Wy?
Ja wozki tez przegladam, ale sama nie wiem jakiej firmy wybrac. Trojkolowe mi sie nie podobaja. Przedyskutowalismy z mezem kwestie fotelik i zdecydowalismy, ze nie musi byc koniecznie do wpiecia do stelaza.
Cena tez w sumie gra role. moze dziadkowie sie doloza a moze nie.
W gre jak narazie wchodzi Baby Design Atlantic, Deltim, Mikrus Alu sprint , ale tak naprawde wszystko sie okaze jak je zobacze na "zywo".

Lastrada wiem gdzie jest Billa - dzisiaj nawet przejeżdżałam obok ale jeszcze nie widziłam twojego postu - ale może jutro wstąpie - bardzo dziękuje za informacje, rzeczywiście się opłaca:*
Jeżeli masz namiary na jakieś fajne sklepy z akcesoriami dla dzieci typu: wózki, łóżeczka, zabawki itp. to będe wdzięczna jak mi podasz.
Ja ostatnio byłam w sklepie KAJA na ul. Żwirki i Wigury i tam jest dość duży wybór :-) , kolo Rynku też jest sklep TUPTUŚ chyba się nazywa - też są wózki ale mniej. Ale niema tam aż tak dużego wyboru.

niczka mi rownież jakos trojkolowe sie nie podobaja teraz widze ttaki sza.l jakiś na nie a mi jakoś nie wpadły do gustu ja jak narazie jeszcze tez nic wiecej nie kupywałam pozatymi rzeczami co juz mam od jakiś 2 mieiecy co kiedys pisałam jak mama pokupowała spiochy , body , kaftaniki , kompleciki , czapeczki , becik. wyprawki itp itp ale o tym juz kiedys pisałam :)
łozeczka podobaja mi sie te z szufladami i z tym bajerkiem ze mozna kolyske z tego zrobić ale jestem ciekawa jak one wygladaja na zywo czy rzeczywiscie sie beda fajnie kolysały czy nie ,., zobnaczymy buzka

kur....... znowu siora szperała na BB i sie nie wylogowała a ja gapa nie zauwazylam ta nota wyzej to moja MLODEJ_MAMUSI hehe pozdrawiam

niczka mi rownież jakos trojkolowe sie nie podobaja teraz widze ttaki sza.l jakiś na nie a mi jakoś nie wpadły do gustu ja jak narazie jeszcze tez nic wiecej nie kupywałam pozatymi rzeczami co juz mam od jakiś 2 mieiecy co kiedys pisałam jak mama pokupowała spiochy , body , kaftaniki , kompleciki , czapeczki , becik. wyprawki itp itp ale o tym juz kiedys pisałam :)
łozeczka podobaja mi sie te z szufladami i z tym bajerkiem ze mozna kolyske z tego zrobić ale jestem ciekawa jak one wygladaja na zywo czy rzeczywiscie sie beda fajnie kolysały czy nie ,., zobnaczymy buzka

Mloda_mamusiu zobacz sobie linka
Rzeczy kupione niepotrzebnie
tam dziewczyny pisaly o tych bujanych lozeczka.
Ja zrezygnowalam z takiego z powodu komentarzy
"lozeczko z bujakiem (wystarczyloby zwykle-bujak nie byl za praktyczny,przy kazdym ruchu dziecka,mimo ze zablokowany,lozeczko sie ruszallo) "

ja wlasnei chce kupic lozeczko-kolyske zaraz poczytam co tam jest napisane bardzoo mnie ciekawi inne opinie ja widzialm to lozeczko na zywo i jest super a pamietam jak bujalismy kamila recznie wiec wole sie zabezpieczyc :-D:-D

Co do wózków trzykołowych - to mi się bardzo podobają i jak dla mnie mają jedną wielką zaletę są lżejsze - a to było w moim przypadku bardzo ważne.

Ogladalam dzis wozki, Focus Deltim wydaje sie w porzadku, w miare lekki, duze kola, duza-szeroka gondola, jest w opcji doczepienie fotelika.
Pierszw zakupy mam juz za soba, a wiec czapeczke, rekawiczki nie drapki, 2 body z krotkim rekawkiem, 1 z dlugim, postaram sie wkleic zdjecia.

reklama
no i my juz po zakupkach rozeznaniowych jak to nazwalam...tak wiec nastapila rezygnacja z lozeczka na plozach ze wzgledu ze faktycznie to zabezpieczenie moze niewytrzymac takiego rojbera ....
wiec kupujemy takie tylko ze bez kolyski i z szuflada... a jesli chodzi o wozki to dostalam oczopląsu wszsytkie sa tak piekne ze szook...bardzo mi sie podobaja 3 kolowe ale wydaja sie malo funkcjonalne jesli chodzi o podjazdy autobusy itp...wylukalismy tako blue cloed jakos tak chyba sie zwal kolorek blekitny sliczny cena 850 zl...na allegro niema a szkoda bo cialm z allegro kupowac wiekszosc....

Do góry